USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині демобілізувалися 306 військовослужбовців

23 Березня 2015 10:59
У обласному комісаріаті та облдержадміністрації закликають демобілізованих військовослужбовців пройти медогляди.

Про це стало відомо під час оперативної на ради голови ОДА сьогодні, 23 березня.

Тимчасово виконувач обов’язків обласного військового комісара області Роман Кулик повідомив, що нині вже демобілізувалося 306 волинських військовослужбовців.

З його слів, з усіма прибулими проводиться бесіда, чи готові вони перевестися на контракт, або ж будуть перебувати у резерві.

Також усім їм пропонується пройти медогляд. До слова, як додав голова ОДА Володимир Гунчик, підписане розпорядження і домовлено з Міноборони, що медогляди для демобілізованих відбуватимуться на базі місцевих медзакладів – у районних та міських поліклініках.

Крім того, Роман Кулик зазначив, що в разі виявлення порушень здоров’я їх направлятимуть до спецзакладів Міноборони. Він наголосив, що медогляд - це добровільна послуга. Однак пройти його радять, оскільки в разі виявлення суттєвих порушень здоров’я, згідно з висновками лікарської комісії Міноборони, ці вояки матимуть право на компенсацію.

Нагадаємо, Президент України анонсував на 18 березня масштабну демобілізацію. На Волині очікують 3 тисячі таких чоловіків. А Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. В облдержадміністрації вже заговорили про розробку комплексної обласної програми підтримки демобілізованих, аби не допустити повторення «афганського синдрому».

Окрім того, днями Волинь зустріла перших демобілізованих бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕМОБІЛІЗАЦІЯ НА ВОЛИНІ: ЩО ЧЕКАЄ БІЙЦІВ, ЯКІ ВОЮВАЛИ ЗА НАС
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus