USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Як у Луцьку святкують День ВДВ. Фоторепортаж

2 Серпня 2018 16:40
Попри те, що День ВДВ минулого року перенесли на 21 листопада, волинські десантники вирішили не порушувати традиції і таки зібрались у Луцьку 2 серпня, аби відзначити своє «професійне свято». Про це повідомляє Перший.

Саме цього дня 1999 року офіційно затвердили День аеромобільних військ України. Однак у 2017 році командування ВДВ провело ребрендинг.

Так, було затверджено нову назву Десантно-штурмові війська України, блакитний берет замінено на берети кольору maroon разом із новим беретним знаком, а також презентовано новий стяг.

Разом з тим, встановлено нову дату святкування дня ДШВ – 21 листопада на свято Архистратига Михаїла.

Тим не менше, більшість десантників продовжують відзначати своє професійне свято саме 2 серпня. Таким чином, ранок вони розпочали з молитви у Свято-Іллінському храмі, який розташований в районі ДПЗ. Адже саме пророк Ілля вважається покровителем та захисником «крилатої піхоти».



Опісля, частина десантників вирушила на кладовище у село Гаразджа, де на Алеї Героїв відбулось вшанування загиблих бійців АТО.

І лише після цього, вони зібрались на Меморіалі Вічної слави. Зокрема, до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам присутні поклали квіти, запалили лампадки та вшанували пам’ять полеглих побратимів хвилиною мовчання.

Володимир Ванцевич - один з тих, хто служив у Повітряно-десантних військах ще за Радянського Союзу. У 1988-1991 роках проходив строкову службу у Псковській дивізії, потім - у Баграмському полку. Брав учать у конфлікті на Кавказі, в Іраку і 1,5 роки відвоював в АТО у Донецькій області.



«Це наше свято - День ВДВ. Ми щороку зустрічаємось на Іллі, Те, що змінили назву, форму і символіку… я ввжаю, що це недоречно. Це популізм. Навіщо було змінювати день світкування, я не знаю, бо рід військ лишився той самий.

У нас святкування традиційне і символічне. Ми збираємось, згадуємо службу, минулі роки, бойовий досвід… можемо випити по 100 грам фронтових і знову на рік порозходимось», - розповідає старшина Володимир Ванцевич.

Чоловік додає, що в АТО, попри те, що він десантник, воював у складі 53-ої окремої механізованої бригади. Був командиром взводу розвідки.



«Я перед тим, як пішов служити, займався в аероклубі і до армії мав 156 прижків з парашутом. Зараз 196. До 200 не дотягнув трішки, але вже і не буду пригати, бо в АТО мав поранення – роздробило п'ятку.

Але у МСЕК групи не дали, сказали: «Мало роздроблена – не тягне на групу». А щодо святкування дня ВДВ, то скажу, що наші хлопці насправді багато пройшли і шанують цей день. Десантники теж люди і в кожного свій емоційний стан.

У багатьох вже після АТО порушена психіка. Але купання в фонтанах – це більше поширено в Росії і Білорусі. Поважаючий себе десантник не буде п'яним купатись у фонтані. Та й наш фонтан все ніяк не реставрують, аби там можна було скупнутись», - зазначає Володимир Ванцевич.

На завершення, до них приєднався священик, який помолився за упокій полеглих у бою десантників і подякував їм за готовність у будь-яку хвилину піднятись і піти захищати Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Совочок Показати IP 2 Серпня 2018 16:47
Це вони свою "традицію" виводять із імперсько-завойовницьких війн СРСР? Н-да, пороблено й задавнено - гордитися такою традицією і ще її з помпою відзначати.....
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2018 16:47
а шо Чукча там робить?
Лучанин до Лучанин Показати IP 2 Серпня 2018 18:25
А в очі запитати в когось з них слабо? Вітаю з святом.
Онаній до Лучанин Показати IP 3 Серпня 2018 09:57
Це ти за сансанича????
АНАТОЛЬ_ Показати IP 2 Серпня 2018 17:07
З Великим Святом, хто в ВДВ служив!
Ноунейм Показати IP 2 Серпня 2018 19:12
Ждем купаній бухими в фонтанах.
Олег Показати IP 2 Серпня 2018 20:22
половина ряжених))))) на фото є такий О.Коноваленко, так він навіть в армії не служив, медалі та значьки понавішував)).
Реаліст Показати IP 2 Серпня 2018 21:37
Совочок ти і є совочок. Яким попіл з грубки вибирають, каки за котиком чи песиком збирають. Всіх, хто служив у ВДВ - з святом! Будьте здоровими і дружніми!
Совочок до Реаліст Показати IP 3 Серпня 2018 11:44
Якщо бути реалістом, то треба було б розповісти, як випалювали напалмом авганські села за наказом Москви. Але ж якось не тойво... соромно буде. От і вирішили "гордитися і відзначати". Були б чесними по відношенню до самих себе, то відхрестилися би від цієї "традиції". Своїм реалізмом за песиком прибери.
Ил-76 мд № 76777 Показати IP 2 Серпня 2018 21:38
Не вистачаэ тыльки ковальчука з Любешова для повного щастя.
Віталік Показати IP 2 Серпня 2019 21:00
Ви спочатку побудьте на нашому місці а після цього гавкайте пси порошенковскі. Зі святом всіх мужики з нем Вдв Українці перемога над кацапосвинями буде за Нами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus