USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як утримують пацієнтів психіатричної лікарні в Олиці

15 Квітня 2015 18:01
Утримування пацієнтів довший від норми термін, надлишкова кількість ліжок у приміщеннях – такі порушення виявила прокуратура пі час перевірки у психіатричній лікарні №2, що в селищі Олика Кііверцівського району.

Порушення прав пацієнтів медзакладу наразі припинено.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура області перевірила додержання вимог законодавства щодо порядку, умов тримання та надання медичної допомоги особам, стосовно яких застосовано примусові заходи медичного характеру, у відділенні з посиленим наглядом Волинської обласної психіатричної лікарні №2.

З'ясувалося, що додержання конституційних прав громадян в цій установі ще не у повній мірі відповідає вимогам законодавства.

Зокрема, медики подекуди несвоєчасно проводили комісійні огляди осіб, які мають психічні розлади та вчинили суспільно небезпечні діяння, аби вирішити питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або зміну застосування примусових заходів.

Згідно вимог чинного законодавства такі огляди мають проводитися не рідше, аніж раз на 6 місяців. Проте троє осіб перебували на госпіталізації у відділенні на кілька місяців довше, бо лікарі-психіатри порушували терміни скерування на розгляд суду клопотань про продовження примусових заходів медичного характеру.

Також під час перевірки було виявлено порушення вимог щодо забезпечення хворих мінімальною нормою площі у палатах.

Зокрема, для відділення з посиленим наглядом для примусового лікування осіб, що вчинили суспільно небезпечні діяння, було необґрунтовано встановлено наповнюваність у 50 ліжок при тому, що, відповідно до будівельних норм, їх повинно бути не більше 38.

Окрім того, у відділенні мали місце також випадки порушення вимог Закону України "Про звернення громадян" в частині розгляду та надання відповіді на звернення та було не в повній мірі забезпечено права пацієнтів на доступ до засобів масової інформації.

Відтак, задля усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено вказівку начальнику управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації з вимогою вжити додаткових заходів для забезпечення дотримання конституційних прав пацієнтів установи.

Нагадаємо, обласна психіатрична лікарня №2 розташована в селищі Олика Ківерцівського району, в унікальному історичному та архітектурному комплексі – замку Радзівіллів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 5 Вересня 2015 23:18
А ще з відділення з поиленим наглядом Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 чомусь тікають пацієнти і вчиняють нові суспільно небезпечні діяння.. За ними там чомусь неякісно доглядають. Хай прокуратура порушить питання про службову недбалість.
Ніка Показати IP 6 Грудня 2015 15:08
Мій родич, який там перебуває на лікуванні, постійно просить надіслати йому хліба. Так що харчування там недостатнє.
Ніка Показати IP 16 Липня 2016 17:56
А ще там пацієнтів не переводять на простий режим тоді, коли обіцяють. І телефоном хворим заборонено користуватися.
волохата мошонка до Ніка Показати IP 24 Листопада 2016 19:55
а ще там одному хворому постійно відмовляються видати сокиру для обробки дерев'яного бруска під швабру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus