USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Єврокомісар розповів про наслідки перемоги Ле Пен на виборах у Франції

8 Березня 2017 23:52
Перемога глави партії проросійської партіїї "Національний фронт" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції буде означати кінець Європи в її нинішньому вигляді. Таку думку висловив комісар з економічних і фінансових питань Єврокомісії П'єр Московісі в інтерв'ю німецькому тижневику Zeit, повідомляє Укрінформ.

Зі слів єврокомісара, він не може собі уявити ЄС і євровалюту без Франції, а саме це - вихід з цих союзів - пообіцяла здійснити кандидат від французьких націоналістів у разі своєї перемоги.

Московісі також констатував відсутність у Єврокомісії "плану Б" на випадок перемоги Ле Пен.

У той же час він зазначив, що його політичний досвід говорить: не можна готувати "план Б". "Якщо ви це робите, це означає, що ви більше не вірите у "план А". Наш "план А" звучить так: вона програє вибори. Це стало б важливим знаком, що французи не дали їй себе звабити", - заявив єврокомісар.

Він також критично оцінив дії нової американської адміністрації і закликав Європейський Союз виступити єдиним фронтом у спілкуванні з Дональдом Трампом, хоча американці і мають інші інтереси, ніж європейці, яких вони хочуть їх роз'єднати. Московісі додав, що США і Росія мають значно сильніші переговорні позиції, якщо вони ведуть справу з 27 окремими державами, а не з блоком держав.

Як повідомлялося, на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною. На початку березня Європарламент позбавив її депутатської недоторканності через опублікування нею зображення жорстокості терористів Ісламської держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus