USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Європейці працюють над бізнес-планом розвитку історичного Луцька

5 Травня 2015 17:45
У Луцьк приїхали експерти з Ради Європи та Європейського Союзу, аби допомогти волинянам створити бізнес-план розвитку культурної спадщини обласного центру.

Презентували проект «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами» сьогодні, 5-го травня, під час прес-конференції в Палаці культури міста Луцька.

Проект є спільною роботою Ради Європи та Європейського Союзу, партнером є Міністерство культури України та Організація міст всесвітньої спадщини, мережа яких у Європі становить 141 місто.

Як розповідають організатори, мета проекту – розробка інноваційних моделей, які спрямовані на реабілітацію культурно-історичної спадщини та її сучасного використання, розв’язання соціальних проблем.

«Щодо проекту, то ми маємо два аспекти: розвиток та спадщина. Часто, спадщина стає бар’єром для розвитку, а ми хочемо все зробити навпаки - спадщину використовувати, як ресурс для подальшого розвитку. Ідея не є новою. Раніше ми працювали з подібним проектом й залучили 9 міст, серед яких Ліверпуль, Неаполь, Люблін тощо. Завдяки цього спільного проекту можна буде створити бізнес-план й на його основі залучати донорські кошти. У нас є багато експертів, які допоможуть вам», - розповідає регіональний координатор Організації міст всесвітньої спадщини в Європі Матіос Ріпп.

Представники міської влади Луцька зауважили, що в перспективі вони бачать обласний центр містом-фестивалів.

«Тривалість проекту - 30 місяців. Його реалізовуватимуть в шести країнах Східного партнерства: Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні. Від кожної держави представлене одне місто і два супровідні міста, що братимуть участь у навчальних тренінгах та конференціях. Від України переможцем є Луцьк й супровідні міста Жовква (Львівська область), Мелітополь (Запорізька область). Завдяки проекту плануємо реставрувати пам’ятники, будівлі культурної спадщини, а також розробити технічну документацію для робіт в майбутньому», - розповідає начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів.

Зауважимо, що у конкурсі конкурентом Луцька були три міста: Жовква, Мелітополь, Івано-Франківськ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 5 Травня 2015 17:46
Европейці роблять роботу міських депутатів, поки ті зайняті дєрєбаном землі та бізнесів.
007 Показати IP 5 Травня 2015 17:47
На вихідних куркулі з своєю "вуличною їжою" напрацювали бізнес-план косіння бабла + сам замок накосив по 10 грн за вхід!
добряк Показати IP 5 Травня 2015 22:14
бізнес план? ,,,,,,,,,,,да це сила

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus