USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Євросоюз продовжить санкції проти Росії ще на півроку

20 Лютого 2019 18:08
Європейський Союз узгодив продовження санкцій проти Росії ще на півроку, до вересня 2019 року. Відповідне рішення ухвалили посли ЄС 20 лютого.

Про це у своєму Twitter повідомив посол України в ЄС Микола Точицький.

«Комітет постійних представників ЄС погодив продовження індивідуальних санкцій проти РФ до вересня 2019 року», — написав він у Twitter.

Дипломат зазначив, ще це – символічний крок у п'яту річницю російської агресії проти України.


Зазначимо, що це – не нові санкції, а продовження тих, які запровадили у ЄС ще у 2014 році.

Як повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» з Брюсселя Рікард Юзвяк, санкції передбачають замороження активів та заборону на отримання віз для 163 людей, які причетні до російської агресії проти України. Також санкції стосуються 44 російських компаній. За інформацією журналіста, пізніше до санкційного списку додадуть ще вісьмох людей, причетних до агресії в Азовському морі. Поки їх у переліку немає.

Попередні антиросійські санкції, ухвалені ЄС, діють до 15 березня 2019 року. Нові, продовжені санкції вступлять у силу після публікації рішення в офіційному журналі ЄС.

Крім цього, 13 лютого група американських сенаторів представила законопроект, який також передбачає введення додаткових санкцій проти Росії. Ці санкції – відповідь на втручання в роботу демократичних інститутів за кордоном та на агресію в Україні.

ЄС є лідером за кількістю запроваджених санкцій проти Росії — 25. Україна запровадила 22 обмеження. Третє місце за кількістю таких заходів посіла Індія — 16, а США запровадили 9 обмежень. Загалом проти РФ введено 159 обмежувальних заходів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus