USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З листопада через митниці на Волині завезли понад 43 тисячі генераторів

28 Грудня 2022 19:40
Через Волинь в Україну з листопада завезли понад 43 тисячі генераторів та майже 95 тисяч акумуляторів. Усі прилади буде ввезені без сплати ввізного мита та ПДВ.

Про це повідомляє Волинська митниця.

Загалом на митниці оформили майже 140 тисяч приладів для енергозбереження та зв’язку. Окрім генераторів та акумуляторів, в Україну з-закордону ввозили також трансформатори, інвертори, індукційні датчики, джерела безперебійного живлення та статичні перетворювачі.

Митники також зазначили, що майже 130 тисяч пристроїв імпортували юридичні особи, 10 тисяч приладів декларували фізичні особи. Загалом за преференцією (звільнення від сплати мита та ПДВ, – ред. ) було надано пільг на суму 479 млн грн.

Зауважимо, що фізична особа під час імпорту повинна декларувати товар, що важить понад 50 кг та/або його фактурна вартість перевищує еквівалент 500 євро. Але якщо фактурна вартість товару перевищує 10 000 євро, фізична особа повинна декларувати його на рівні з юридичними особами.

На початку листопада Кабінет Міністрів затвердив постанову, завдяки якій від сплати ПДВ та ввізного мита звільняються генератори, та інші важливі для проходження цього опалювального сезону товари. Фізична особа, яка ввозить елекрогенеруючі прилади для власного споживання у ручній поклажі або у багажі через автомобільні пункти пропуску, може їх не декларувати, якщо вартість цих приладів не перевищує 500 євро, а вага – не більше 50 кг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus