USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

За $20 тисяч хабара: екскерівник Держгеокадастру Волині – п’ятий рік на лаві підсудних

26 Січня 2024 18:25
Ексочільника Головного управління Держгеокадастру Волині Олеся Іващенка обвинувачують в отриманні хабара в розмірі 20 тисяч доларів і зловживанні службовим становищем при виділенні земельної ділянки. Інциденти об’єднали в одну справу. В суді її досліджують уже п’ятий рік.

Олеся Іващенка спіймали на хабарі у 1000 доларів в Луцьку навесні 2019 року. Загальна сума неправомірної вигоди – 20 тисяч доларів. За даними слідства, ці кошти посадовець вимагав за вирішення земельного питання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Також чоловіка підозрюють у зловживанні службовим становищем – за незаконне виділення земельної ділянки. У 2020 році ці провадження об’єднали в одну справу.

«Провадження складалося з двох обвинувальних актів, один із яких був направлений до Антикорупційного суду, але він повернувся. Там цю справу не розглядали. І коли він повернувся, в суд уже надійшов інший обвинувальний акт. Вони були об’єднані в одне-єдине провадження. На цьому етапі допитуються свідки. Однак порядок розгляду справи був змінений у зв’язку з тим, що свідки не з’являлися. Тому вирішили досліджувати письмові докази, орієнтовно дев’ять томів», – прокоментувала суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк.
Сам Олесь Іващенко попередньо відмовлявся від коментарів.

Нині він на волі, адже сплатив мільйон гривень застави. На чергове засідання він разом із адвокатом приєднався через відеозв’язок.

Військовий прокурор клопотав про те, щоб приєднати до матеріалів справи речові докази, зокрема телефон Олеся Іващенка. Щоправда, розблокувати його зможуть лише тоді, коли обвинувачений буде присутній на засіданні.

Прокурор зачитував і документи з матеріалів справи. Щоправда, їх так багато, що колегія суддів постановила продовжити їх вивчення на наступному судовому засіданні.

Нагадаємо, 30 жовтня 2018 року Іващенко написав заяву на звільнення. Під час прийому Іващенка в Горохові до нього прийшли кілька десятків місцевих атовців, а також активісти з Луцька. Атовці з Горохова та району мали чимало петензій до очільника Держгеокадастру, адже в серпні Іващенко вже обіцяв розібратися із ситуацією навколо земель у районі. Різка розмова перейшла у штовханину і на голові Іващенку розбили яйце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луч Показати IP 26 Січня 2024 19:37
5тий рік це жах))
Реально до Луч Показати IP 26 Січня 2024 22:44
Ні, це ще не жах. Його виправдають, поновлять на посаді та виплатять заробітну плату за 5 років + моральні збитки, пошкоджене здоров'я, витрати на адвоката.
Сергій Показати IP 28 Січня 2024 04:45
Якщо справу допучили найпродажнішій судді то скоро вийде на волю обвинувачений. Їй треба повертати чималий кредит за житло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus