USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За п'ять років ФРН та ЄС надали Україні допомогу на понад 16 млрд євро

26 Вересня 2019 15:12
Німеччина з початку конфлікту на сході України надала Києву фінансову допомогу розміром майже 1,4 мільярда євро.

Про це повідомляє інформаційна агенція dpa з посиланням на дані уряду ФРН, передає DW.

Зокрема, зазначається, що лише на співпрацю в галузі розвитку з 2014 року було направлено 544 мільйони євро. Окрім того, розмір гуманітарної допомоги Україні від німецького уряду склав 110 мільйонів євро, також ФРН надала кредити на загальну суму 500 мільйонів євро. Ще 25 мільйонів євро були витрачені на заходи щодо стабілізації ситуації, в тому числі моніторинг конфлікту на Донбасі. Згідно з оновленими даними Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), Німеччина є третім за величиною донором України після Євросоюзу і США.

У Брюсселі, своєю чергою, також заявили про значну підтримку, яка була надана Україні. Зокрема, з 2014 року Євросоюз і європейські фінансові інститути спрямували понад 15 мільярдів євро у вигляді грантів і позик для підтримки процесу реформ в Україні з чіткими умовами для подальшого прогресу.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 25 вересня закликав низку країн ЄС, зокрема Німеччину та Францію, збільшити розмір їхньої допомоги Україні. Також під час телефонної розмови з главою Української держави Володимиром Зеленським в липні цього року Трамп критикував Берлін, наголосивши, що влада ФРН нічого не робить для Києва.

«Ми багато робимо для України, витрачаємо багато зусиль і часу. Набагато більше, ніж європейські країни; вони повинні допомагати вам більше. Німеччина не робить для вас майже нічого... Анґела Меркель говорить про Україну, але нічого не робить», – сказав Трамп у розмові з Зеленським, йдеться у стенограмі їхньої бесіди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тор Показати IP 26 Вересня 2019 15:19
Допомога призначалась Україні, а пішла в кишені чиновників і генералів.
Анонім Показати IP 26 Вересня 2019 16:23
а скільки українці принесли користі за ці роки, працюючи нелегально на їх економіки за копійки? ніхто нікому просто так нічого не дає, навіть "добра і гуманна" Європа,яка практично нічого не зробила, щоб зупинити путіна,а за будапештським меморандумом повинна була діяти на результат, а не на "збереження свого обличчя" перед світом
скептик Показати IP 26 Вересня 2019 18:01
влада крала по чорному

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus