USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заради породистого собаки лучани готові на обман

3 Березня 2017 15:28
Лише десята частина лучан зареєструвала своїх домашніх улюбленців у електронному реєстрі. Часто відсутність чіпів у домашніх тварин може призвести згодом навіть до сварок і судових позовів.

Про це стало відомо 3 березня під час звіту про діяльність КП «Ласка» за 2016 рік.

Зі слів директора підприємства Дани Новарчук, з-поміж 10 тисяч домашніх тварин у реєстрі – трохи більше тисячі. До слова, крім Луцька в електронному реєстрі вже є більше 17 міст.

Нагадаємо, в Луцьку ветеринари під час огляду домашніх тварин зобов’язані їх реєструвати: вони не повинні надавати послуг, поки не внесуть тварину до єдиного реєстру. Ще у 2014 році депутати Луцької міськради затвердили зміни до правил поводження з тваринами в місті, зокрема йшлося й про те, яким чином зареєструвати тварин, що написати в паспорті, і як останній має виглядати.

Реєстрація передбачає присвоєння певного номера тварині. Господарі, залежно від їх фінансового становища, обирають чи взяти безкоштовний жетон, чи платний чіп зі штрих-кодом, який можна зчитати, чи підшкірний чіп. В паспорті тварини крім статі, породи, місця проживання мають бути вказані і дані про вакцинацію.

Дана Новарчук розповідає: часто відсутність чіпів та реєстрації призводить до незручних ситуацій. Особливо, коли це стосується породистих тварин. До прикладу, одного разу відловили породистого пса, господаря якого не могли знайти кілька місяців. Після того, як тварині знайшли нову сім’ю і вона там певний час пробула і прижилася – з’явився чоловік, який переконував, що він є власником, просто він довго був за кордоном.

«Там була ціла історія: він виламав новим господарям двері, викрав собаку, ті, своєю чергою, викрали у нього. Доходило й до судових тяганин. Буває таке, що в нас є породистий собака – молода вівчарка, і 10 людей клянуться, що це їх пес. Одного разу в нас забрали породистого собаку з гіпсом – не дочекалися поки заживе лапа. А потім дзвонять і кажуть, що тварина від них втекла. З’ясувалося, вони не були власниками. Люди готові на обман заради породистого собаки. А якби в домашніх тварин були чіпи, у разі, якщо їх упіймали – їх легко було б ідентифікувати та знайти справжнього господаря. Думаю, якби зареєстрували всіх домашніх тварин, не було б безпритульних», - вважає директор КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Березня 2017 16:07
та наш народ як треба, то шкіру зніме і іншу натягне. і чіпи не допоможуть. хочете постригти бабло - так і скажіть.
Andrij до Анонім Показати IP 3 Березня 2017 16:41
4ipu i pigylku tobi vze ne dopomozyt.... a elektronna reestrazija sobak ze davno vidprazjovana sxema za kordonom i bez 4ipa tvaruna vvazaetsja bez gospodarja bo skazatu sama ne moze !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus