USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Заробили майже мільйон доларів: на Волині та Рівненщині викрито схему переправлення ухилянтів за кордон

11 Квітня 2023 11:39
Прикордонники викрили чергову схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України, до якої причетні жителі Волині та Рівненщини.

Заходи з документування протиправної діяльності тривали близько чотирьох місяців, повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Як вдалося встановити, мешканці Рівненської та Волинської областей налагодили канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення.

Організатори злочинної схеми вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видавання дозволів «Шлях», за що брали від $1500 до $5000. Таким чином зловмисники внесли до електронної системи дані понад 450 чоловіків призовного віку, з яких понад 170 не повернулися до України. За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до $1 мільйона.
Читати ще: На Львівщині спіймали волинянина, який зі спільниками переправляв ухилянтів за кордон

Днями у Волинській та Рівненській областях було проведено обшуки у 10 фігурантів кримінального провадження. Слідчі дії було проведено за дванадцятьма адресами, а також перевірено шість транспортних засобів, два з яких поміщено на штрафмайданчик.
За результатами обшуків вилучено телефони, оргтехніку, флеш-носії, печатки і документацію юридичних осіб, закордонні паспорти, банківські картки, чорнові записи, майже мільйон гривень у різній валюті. Двом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України.
Читати ще: Переправляли ухилянтів за кордон: на Волині затримали адвоката і двох його спільників

10 квітня суд обрав підозрюваному виконавцеві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ще одного співучасника відправив під варту з можливістю внесення застави у розмірі 671000 гривень.
Заходи проводили оперативники Держприкордонслужби спільно зі співробітниками ГУ НП Рівненської області під процесуальним керівництвом Рівненської окружної прокуратури. Силову підтримку забезпечили спецпідрозділи «ДОЗОР» та «КОРД».

Наразі встановлюють всі обставини злочинів та причетних до них осіб. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
911 Показати IP 11 Квітня 2023 11:48
на фото де ключі самий крайній це від 123 мерседеса старого
олег Показати IP 11 Квітня 2023 16:22
Суд України вирішив все віірно , надворі війна, військовий стан, заробили злочинним шляхом 1 млн долларів Одному домашній арешт а іншому 15 тис долларів застави. Все нормально пожурили пальцем щоб більш не попадались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus