USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заступник Гройсмана дискутував з волинянами щодо пенсій та зарплат

4 Серпня 2017 15:36
Претензії щодо вкрай низького рівня пенсій та зарплат висловили мешканці Луцького району віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону під час його візиту на Волинь з нагоди відкриття дороги Львів-Радехів-Луцьк.

Після офіційної частини відкриття автодороги державного значення та символічного перерізання стрічки на ділянці дороги у селі Чаруків Луцького району 4 серпня з урядовцем вирішили поспілкуватися про нагальні проблеми місцеві жителі. Так, селянки нарікали на низькі пенсії. Урядовець зазначив, що відбудеться підвищення рівня мінімальної пенсії для тих, хто має трудовий стаж. На це місцеві мешканці відповіли, що молодь переважно не має трудового стажу. Урядовець,своєю чергою, говорив, що це відбувається внаслідок неофіційного працевлаштування.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначав, що середня офіційна зарплата у галузі будівництва становить 9,5 тисячі гривень. З його слів, люди масово працюють неофіційно, не сплачуючи податків.

Натомість місцеві мешканці порушили перед віце-прем’єром проблему робочих місць. Вони стверджували, що ситуація нині критична, і люди масово виїздять на заробітки за кордон. Через оптимізацію чимало працівників лишаються без роботи, попри обіцянки кожної нової влади про створення нових робочих місць. Зарплату господарники сплачують у конвертах, тому що, наприклад , сплативши офіційно заробітну плату та заплативши податки, залишаться ні з чим. Фермери, які мають по 10-15 гектарів землі, зі слів селян, зараз практично нічого не можуть зробити.


Нарікали також на постанову Кабміну щодо обмеження передачі у приватну власність земель за межами населених пунктів. Володимир Кістіон зауважив, що наразі актуальною є земельна реформа, яка, втім, неоднозначно сприймається. З його слів, постанова покликана зупинити «дерибан» земель. Голова ОДА повідомив, що приблизно 4 тисячі воїнів АТО на Волині отримали земельні ділянки по 2 гектари. Майже всі ділянки, з його слів, були передані «на невідомо яких умовах» у користування фермерам, без укладання договорів, і зараз на землях вирощують врожаї, які не оподатковуються.

Володимир Кістіон зауважив, що постанова не може обмежити право власності. На це учасник АТО, який отримав земельну ділянку, відповів, що у Держгеокадастрі стверджують інше.

Після короткої дискусії з селянами урядовець вирушив на огляд ремонту інших доріг на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вова згоранський Показати IP 4 Серпня 2017 16:03
РАБОВЛАСНИК ПРИЙХАВ ДО РАБИВ И ЗАПИТАВ ЧОМУ ВИ НЕ ПОБИГЛИ ЗАКОРДОН? А РАБИ ВИДПОВИЛИ ЩО ЛЮБИМ РАБСТВО ПАНА ГРОЙСМАНА......?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus