USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Заступник Клімчука бачить на посаді ректора ВІППО «адміністратора»

4 Липня 2013 12:43
До колишнього ректора Волинського інституту післядипломної освіти Михайла Сташенка ставили запитання щодо організації роботи закладу. А на посаді керівника ВІППО, переконують, має бути насамперед адміністратор.

Про це заявив заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури та ЗМІ 4 липня.

Дискусії про звільнення Михайла Сташенка з посади ректора ВІППО

Рекомендація на посаду ректора ВІППО депутата облради Петра Олешка у поданні голови Волинської ОДА викликала жваве обговорення членів профільної комісії. Так, депутат Валентина Блінова запитала, яка ж ситуація із попереднім ректором, адже Львівський апеляційний суд виправдав Михайла Сташенка.

Нагадаємо, екс-ректора ВІППО звинувачували у фінансових зловживаннях.

Заступник начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Юліан Таранчук зазначив, що чув про вирок суду другої інстанції, утім зі Сташенком після цього не спілкувався, а в управлінні немає жодних документів або ж звернень, власне, колишнього ректора ВІППО щодо відновлення його на посаді.

До того ж, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності тергромад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева додала, що звільнили Сташенка у зв’язку із припиненням терміну дії його контракту, а не через підозри у фінансових зловживаннях. Тож, рішення суду справи не стосується.

Зауваження депутатів Валентини Блінової та Віталія Собка щодо того, що саме та справа і стала однією із підстав для рекомендації про звільнення Сташенка, а він, мовляв, був хорошим керівником, у якого не було доган чи стягнень, а навпаки – лише нагороди, залишилися поза увагою більшості присутніх.

Так, Олександр Курилюк зазначив, що підставою для прийняття рішення про звільнення Михайла Сташенка були запитання щодо організації роботи Інституту. «Я вже не буду казати, як там заліки приймалися», - додав він.

Хоч віце-губернатор і не заперечив того, що методична робота у закладі організовувалася на належному рівні.

Та, на його думку, на посаді керівника насамперед має бути адміністратор, який організує роботу колективу.

Бачення організації роботи ВІППО

Своєю чергою, Петро Олешко розповів, що до цього не працював на керівних посадах у закладах освіти. Проте, зазначив, що наразі займає посаду доцента кафедри гуманітарних дисциплін у Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна».

На це відреагувала Валентина Блінова: «Людина, яка йде на таку посаду, має працювати директором, керівником і мати досвід». Тож, зауважила, що утримається від голосування за питання призначення кандидата ректором закладу.

Також Петро Олешко розповів про своє бачення стратегії розвитку ВІППО. На його думку, заклад передусім потребує зміцнення матеріально-технічної бази. Мовляв, він як господарник намагатиметься працювати у цьому напрямку, якщо його таки зроблять ректором Інституту.

Як педагог Петро Олешко переконаний, що потрібно впроваджувати новітні технології у навчанні. Зокрема, він хотів би впровадити дистанційне навчання, електронні підручники та навчити викладачів, які підвищуватимуть кваліфікацію у ВІППО, користуватися комп’ютерами.

Рішення комісії

Насамкінець голова комісії Віталій Собко зазначив, що претензій до того, аби Петро Олешко став ректором ВІППО, не має. Однак, депутат переконаний, що усім відповідальним посадовцям потрібно задуматися над кадровою політикою.

Врешті, більшістю голосів Петра Олешка рекомендували на посаду ректора Інституту. Тепер рішення щодо цього – за депутатами на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
патріот Показати IP 4 Липня 2013 13:10
Так-так, конче треба призначити ректором цього рядженого клоуна з явно нетрадиційними замашками, вірного б'ютоїда Олешка. Біснувата Юлька з тюрми рулить Волинню)))
Звірів до патріот Показати IP 4 Липня 2013 15:05
Клоун да, бютоїд - безумовно ( в сенсі готовий зїсти кожного БЮТівця не за даремно) Тільки до Тимошенко, як і до педагогіки відношення не має. Клімчук не такий не далекоглядний щоб ставити такого кадра на ТАКУ посаду. Керівником гаражів можна.
Старий Показати IP 4 Липня 2013 15:15
Я хочу літати. Хай призначить мене Клімчук льотчиком.
Ігрик Показати IP 4 Липня 2013 15:37
Хто що бачить і кому належатиме посада - різні речі
викладач Показати IP 6 Липня 2013 11:42
Та хай вже буде будь-хто, аби не ті, що були. Єдине бажання, щоб не крали, не брали гроші у вчителів і не міняли вікна тоді, (для прикладу), коли дома треба поміняти. А ще хай би навели порядок з бухгалтерією цього багатострадального ІППО.
керівник Показати IP 8 Липня 2013 19:43
А пан Олешко, взагалі, щось тямить в керівництві? Чи його призначають для того, щоб він розвалив цей заклад вщент, і приміщення його потроху приватизували, в тому числі і пан Олешко? ?Дуже шкода, якщо це так.
доцент Показати IP 8 Липня 2013 20:08
Освіта і Олешко два поняття, які ніколи не будуть товаришувати. З нього такий доцент як із клоччя батіг. Хотілося б побачити наукові та методичні напрацювання цього "доцента", не кажучи уже про диплом кандидата наук, тільки яких - ось у чому питання. Важко сказати, який з нього був військовий, але як освітянський працівник він ніякий. Мене просто дивує позиція депутатів міської ради, невже вони не розуміють,що це не та людина,а може... він уже купив посаду,тоді все логічно, тому що в іншому разі все це дуже нерозумно.
методист Показати IP 10 Липня 2013 11:37
Климчук далеко дивиться. Скоро вибори, а Олешко тушка, йому той інститут потрібен як передвиборний штаб. Скоро всі вчителі як стадо баранів підуть голосувати за Януковича. Ми ще не забули як при Кучмі нас виводили разом з вчителями на ті мітинги за Януковича.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus