USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завод «БІО ПЕК» у Луцьку відновить роботу

3 Жовтня 2017 12:35
Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Біопаливно-енергетична компанія», таким чином дозволивши біоетанольному заводу у Луцьку відновити діяльність.

Про це йдеться на офіційному сайті Гнідавського цукрового заводу.

Навесні лучанам дошкуляв неприємний запах. Чиновники, політики та громадські діячі визначили, що проблема комплексна. Першопричиною неприємного запаху, який поширювався містом стали називати біоетанольний завод. Ще 21 травня ТОВ «БІО ПЕК» зупинив виробництво, але неприємний запах так і не зник.

Державна екологічна інспекція поспішила подати до суду, мовляв, це саме завдяки їм завод з виробництва біоетанолу призупинив виробництво, хоча, насправді, керівництво заводу самостійно прийняло рішення про призупинення виробництва, аби довести, що причиною смороду є не новозбудоване підприємство. Згодом окремі політикани висували версії, що ці процеси бродіння будуть проходити ще мінімум два місяці і з біоетанольного заводу продовжували робити «цапа-відбувайла». В цей час область втрачала колосальні кошти, які могли б надходити до бюджету, продовжувалась і судова тяганина.

На біоетанольному заводі запевняють, що жодної шкоди для здоровя людей їх виробництво не несе, підтверджуючи свої слова відповідними документами.

Волинський окружний адміністративний суд відповідно до позову Державної екологічної інспекції у Волинській області своїм рішенням від 3 липня 2017 року призупинив діяльність ТзОВ «БІОПЕК».

Однак, розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Біопаливно-енергетична кампанія» у адміністративній справі за позовом державної екологічної інспекції у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Біопаливно-енергетична компанія» про зобов’язання вчинити дії, суд встановив: апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Біопаливно-енергетична компанія» задовольнити.

Постанову волинського окружного адміністративного суду від від 3.07.2017 року у адміністративній справі № 803 653/17 скасувати. Постанова набирає законної сили з моменту її проголошення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валерій Показати IP 3 Жовтня 2017 13:05
От ур?ди, знову людей травити будуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus