USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рада запровадила штрафи за відсутність маски

6 Листопада 2020 12:11
Верховна Рада ухвалила урядовий закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19 (№ 3891).

Як передає УНІАН, за це рішення, без обговорення та з подальшим внесенням техніко-юридчних правок, проголосували 262 народних депутати із 344 зареєстрованих в сесійній залі.

Законом, зокрема встановлюється, що перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).

Крім того, законом передбачається реалізація повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про такі адміністративні правопорушення, а також реалізація повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо складання протоколів та розгляду справ про таке адмінправопорушення.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ВАСЯ Показати IP 6 Листопада 2020 12:52
тепер МунВарта не тіко за зупинки авто та кіоски буде штрафувати! Ура!
МАСЯ до ВАСЯ Показати IP 6 Листопада 2020 13:16
Да таких як ВАСЯ на кожному кроці треба штрафувати, бо все хіхоньки, а тут кільксть заражених і померлих росте! Розуму таким не вистачає і за це теж треба штрафувати!
111 до МАСЯ Показати IP 6 Листопада 2020 13:28
Може пора своїми очима дивитис а не дивитись новини Люди візміться за свій розум ане живіть тим що вам трирають в уши
Виборець до ВАСЯ Показати IP 6 Листопада 2020 13:20
які статі адмінкодекса підпадають в сферу відповідальності муніципальної варти?
Міша до ВАСЯ Показати IP 6 Листопада 2020 13:25
Когось будуть 3,14іздити.
111 Показати IP 6 Листопада 2020 13:25
То давайте зразу противогази будем вдягати шож та мазка нічого незахищає Роблять з людей клоунів коли вже цей дурдом закінчиця
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 6 Листопада 2020 15:12
Тоді це для тебе закінчиться дурню, коли ти наш розумнику №111 побачиш хворих на коронавірус перед собою когось із своєї родини або з близьких друзів. Коли їм буде дуже дуже тяжко і тоді ти будеш благати Господа, щоб він їм допоміг. Так, що не говорити тут нам дурниць, а роби те, що дійсно розумні і мудрі люди кажуть. Зайди хоча раз до однієї з лікарень Волинської області де лежать інфіковані хворі і ти побачиш, як там люди кожного дня мучаться, а лікарі борються за їх життя.
Не байдужий до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 6 Листопада 2020 17:37
Хворих бачив, мало чим відрізняються від грипозних, а ти сходи в онко лікарню і там подивись,і згадай, коли ти робив пропозицію для людей, як вберегтись від онко захворювань від яких відсоток смерті більший в рази. А рада тільки вміє нові штрафи вводити.Нехай скажуть, що вони зробили для покращення життя простих людей за рік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus