USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Жіноча сотня Волині опікується бійцями, які охороняють ліси від бурштинокопачів

10 Жовтня 2015 13:19
Жіноча сотня «Самооборони Волині» та представники громади сіл Мильськ, Берегове та Духче привезли достатньо припасів їжі, теплого одягу та ліків бійцям, які волею випадку змушені перебувати далеко від своїх побратимів, що несуть службу в АТО. Натомість, вони охороняють волинські ліси від горе-копачів бурштину.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав громадський активіст Олександр Куденчук.

«Командир батальйону міліції особливого призначення «Кривбас» Ігор Сапига просив передати щиру подяку усім, хто долучився до «передачі» і пообіцяв, що й надалі його підрозділ буде робити усе можливе задля збереження цілісності нашої країни», - пише Куденчук.

Нагадаємо, бурштинокопачі знову активізувалися на Волині. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в області – чергове загострення бурштинового питання. Звідсивиганяють «чужих», аби «свої» могли копати.

Кілька тижнів тому, наприклад, більше сотні автомобілів з номерами сусідніх областей розташувалися у Маневицькому районі на ділянках, де є родовища бурштину.

Окрім того, листи з проханням узаконити видобуток бурштину на державному рівні вже адресують Президентові й нардепам.

Згідно з інформацією достовірних джерел інтернет-видання «Під прицілом» на Маневиччині буршинокопачі та силовики навіть влаштували стрілянину. Поранені є з обох сторін. Старателі перейшли в наступ й підпалили автівку силовиків.

Наразі у волинських лісах стоять блокпости, де батальйон міліції особливого призначення «Кривбас» несе службу з метою не допустити незаконного видобутку бурштину.

«Місцеві жителі досить добре ставляться до бійців і при першій же нагоді намагаються допомагати їм. Зі слів солдат, їм у Лісовому навіть кілограм грибів сушених пропонували за 800 гривень, або мішок сушених дарів лісу якщо ті дадуть доступ до бурштину. А от місцева влада допомогла...аж 10 літрами бензину для генератора. І на тому спасибі. «Небезпечна влада, коли з нею совість у сварці», - цитує Вільяма Шекспіра Олександр Куденчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
а що Показати IP 10 Жовтня 2015 16:32
данильчуку тема вже не цікава.маскі біти та уперед селюків розганяти
ГРОМАДЯНИН Показати IP 10 Жовтня 2015 22:50
ШПИГА ДОГРАВСЬ З СВОЇМИ ДОГОВОРНЯКАМИ,ДЕ МІЛІЦІЯ ПАН ГЕНЕРАЛ ЯНТАРНИХ КАРЄРІВ,СБУ СЛІПЕ ,ПРОКУРОР ГЛУХИЙ ,НАРОД ПІДЬЙОМ , ПРОСНИСЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus