USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фігурант справи Бабченка заявив, що працює на СБУ

13 Вересня 2018 14:05
У мережі з'явилося відео, на якому чоловік, який представився В'ячеславом Пивоварником - фігурантом справи Аркадія Бабченка, заявив, що він є агентом СБУ.

Про це пише Хроніка.інфо з посиланням на Кореспондент.

Відеозвернення з'явилося на каналі Viacheslav Pivovarnik 12 вересня. Оприлюднений запис - перше і єдине відео на каналі.

У відеозверненні він говорить, що 11 вересня в місті Чоп на нього вчинили замах. За його словами, був замінований вхід в будинок, де живуть його батьки і вибуховий пристрій все-таки спрацював, але ніхто не постраждав. За словами чоловіка, він у 2010 році нібито був завербований СБУ, а організація замаху на журналіста Бабченко "була елементом спецоперації відомства".

"Я був завербований Олександром Олександровичем Скіпальським, який був головою Головного управління розвідки Міноборони, а також він був заступником голови СБУ", - заявив він.

"Однією з моїх завдань або цілей було наповнення чорної каси СБУ. У цю неформальну структуру входили вищі чини СБУ", - стверджує чоловік.

Він розповів, що нібито за завданням СБУ він проник в політичні і ділові кола Росії, а також мав завданням налагодити співпрацю з місцевими спецслужбами.

"Весь цей розголос, пов'язаний зі списками журналістів, громадських діячів - це не що інше, як спецоперація СБУ, яка, по-перше мала на меті спробу ліквідації російського опозиційного журналіста-блогера, щоб продемонструвати російський слід. А по-друге, це було просто залякування і взяття під контроль частини журналістів і громадських діячів ", - заявив чоловік.

"Перші тижні мій куратор запевняв мене, що це частина нового плану. Але з довірених джерел я отримав інформацію, що в цьому плані я - "розмінна карта", - стверджує чоловік на відео.

Також він заявив, що Бориса Германа змусили піти на угоду зі слідством.

Чоловік, який назвав себе Пивоварником, уточнив, що СБУ може "приписати йому підготовку багатьох терактів в Україні, демонструючи російський слід тільки тому, що він працював на СБУ на території РФ".

"У разі загрози моєму життю з боку спецслужб або життя моїх близьких, я почну викладати компрометуючі їх матеріали", - загрожує чоловік.

Колишній генерал-лейтенант СБУ Олександр Скіпальський заявив, що не знає особисто Пивоварника і додав, що не міг його вербувати в 2010 році, тому що з 2008 року перебуває на пенсії.

В СБУ відмовилися коментувати відео. Євген Солодко, адвокат Бориса Германа, зазначив, що не знає, хто це, і Пивоварника він не бачив.

Нагадаємо, раніше підозрюваний у справі про організацію вбивства Бабченка Борис Герман підписав угоду зі слідством, його засудили до 4,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, увечері 29 травня повідомили про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві. 30 травня з'ясувалося, що Аркадій Бабченко насправді живий, а інформація про загибель журналіста була частиною спецоперації СБУ щодо запобігання замаху на нього.

Згодом у Києві було затримано підозрюваного в організації замаху на журналіста – Бориса Германа, якого 31 травня суд взяв під варту на 60 днів. А «виконавець» замаху на Бабченка Олексій Цимбалюк проходить у справі як свідок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus