USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

«Зрадники, які пропихають русскій мір»: луцькі депутати закликають заборонити діяльність УПЦ МП в Україні

30 Листопада 2022 12:43
Депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до центральних органів влади, які стосуються заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату. Адже УПЦ МП є провідником русского міра в Україні.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, учора на сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату.

Нещодавно співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

Сьогодні обранці Луцької громади підтримали звернення до Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, начальника Волинської обласної військової адміністрації щодо заборони Української православної церкви московського патріархату на території України.

Читати ще: Методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів: що знайшли в приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині

Як ідеться у тексті звернення, для російської федерації, яка здійснює воєнну агресію проти України, Українська православна церква московського патріархату (УПЦ МП) як частина російської православної церкви (РПЦ) практично є останнім форпостом з підтримки держави-агресора. Діяльність Української православної церкви (московського патріархату) має відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер.

Будучи структурним підрозділом Російської православної церкви, яка відома своїми давніми стосунками з російськими спецслужбами, ця релігійна організація послідовно провадить розкольницьку політику на релігійному ґрунті, штучно створюючи передумови для релігійного протистояння в українському суспільстві та невпинно розповідаючи всім навкруги про жахливу міжрелігійну ситуацію в Україні.

Росія цинічно використовує УПЦ МП, її священнослужителів і вірян (які часто самі цього до кінця не усвідомлюють) як майданчик для пропагування ідей і наративів «русского мира».

Перед вторгненням в Україну путін заявив, що УПЦ МП в Україні «утискають», і цим аргументував необхідність «навести лад в Україні».

Православна церква в росії не є церквою як такою, це певний департамент у справах релігій російської держави, а позиція РПЦ та персонально патріарха кіріла у війні росії проти України є максимально людиноненависницькою. Від рук російських терористів, благословенних кірілом, гинуть наші сини та чоловіки, мирні люди, серед яких діти та жінки.

Тож депутати звернулися до Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України з вимогами:

- ухвалити Закон про заборону діяльності УПЦ МП в Україні;

- ініціювати розслідування діяльності УПЦ МП, що містить ознаки колабораціонізму та спрямована проти основ національної безпеки України, й притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності;

- здійснити повернення українському народу таких українських релігійних святинь, як Свято-Успенська Києво-Печерська лавра та Свято-Успенська Почаївська лавра.

Також луцькі депутати закликали начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка негайно скасувати в установленому законодавством порядку Статути та державну реєстрацію релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області. А вірян УПЦ МП на Волині – відкинути непорозуміння та сумніви, розірвати будь-які зв’язки із РПЦ, що дасть вірянам нашої країни змогу збудувати єдину православну незалежну українську церкву.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ура Показати IP 30 Листопада 2022 12:59
Хватить цілувати руки попам, в яких під ризами погон !!! Що ще має статись, щоб нарешті дійшло до пустих голів, що МП - це прекрасний інструмент кремля для керування стада оленів
Варг Показати IP 30 Листопада 2022 13:15
Нехай церкви несуть світло
здивований Показати IP 30 Листопада 2022 13:19
Давно пора....
123 Показати IP 30 Листопада 2022 16:03
А тепер варто пояснити вірним онуфрія потрібно пояснити, чому це потрібно зробити. Може Михаїл до цієї справи нарешті приєднається
Хатуль Мадан Показати IP 1 Грудня 2022 07:11
Україна світська держава
Здоровий глузд до Хатуль Мадан Показати IP 1 Грудня 2022 13:31
ерефія ніби теж світська... Але в кожному російському танку, БТРі і гвинтокрилах на панелях іконки приклеєні....
Петро Показати IP 2 Грудня 2022 05:56
та і в обласній раді перевірити скільки є колишніх з партії регіонів та опзж перефарбованих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus