USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому голова апеляційного суду Волині оскаржив штраф

16 Березня 2016 14:44
Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк оскаржив постанову патрульних, які оштрафували його за порушення правил дорожнього руху. Однією з причин є те, що патрульні, відповідно до процедури, не зачитали судді його законні права.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», - повідомляє «Четверта влада»

Нагадаємо, у Луцьку на голову Апеляційного суду Волинської області Петра Філюка патрульні склали постанову про порушення правил дорожнього руху. Як стверджують у поліції, Філюк погодився з інкримінованим йому правопорушенням, однак невдовзі чомусь звернувся до суду, аби оскаржити постанову інспектора. Адвокат стверджує, що приводом для цього стало те, що поліцейські нібито суб’єктивні у своїй службовій діяльності.

Правоохоронці розповідають, що 19 січня вранці суддя так поспішав на роботу, що проїхав на своїй службовій іномарці під заборонний знак.

«О 9.05 з вулиці Ковельська на вулицю Червоного Хреста виїхав автомобіль Toyota Camry чорного кольору, – розповідає поліцейський Вадим Ющик. – Людина виїхала під знак «В’їзд заборонено», чим порушила частину 1 статті 122 Кодексу України про адмінправопорушення».
Оскільки порушник надто поспішав на роботу, розповідає поліцейський, постанову про адмінпорушення завершили складати вже у його службовому кабінеті. Там же, зі слів Вадима Ющика, Філюку вручили копію постанови, відповідно до якої він мусив сплатити штраф 250 гривень.

Правоохоронці кажуть, що Філюк не заперечував проти скоєння правопорушення: «І навіть неодноразово заявив, що він не буде цю постанову оскаржувати, оскільки він - людина честі: якщо порушив, то повинен відповідати», – каже правоохоронець.
Також Філюк скористався можливістю телефонного дзвінка до юридичної консультації, де поцікавився, чи в силі працівники патрульної поліції складати постанови на суддів, на що отримав ствердну відповідь.

Однак вже невдовзі поліцейський дізнався, що його викликають до суду в ролі відповідача, бо Петро Філюк вирішив визнати протиправними дії інспектора та скасувати винесену постанову. Щоправда, на розгляд своєї скарги голова суду не з’явився - його інтереси представляв адвокат. Як розповідає Олег Антонюк, скарга його довірителя - справа принципова і викликана вона першою чергою необ’єктивністю патрульних.

«У працівників теперішньої нової поліції, наскільки мені відомо, є низка вказівок про те, що вони по максимуму мають скласти протоколів на працівників правоохоронних органів, зокрема, прокуратури, суду, з метою показати свою роботу, які вони незалежні і грамотні, що можуть штрафувати, кого їм заманеться», – переконує адвокат Антонюк та натякає, що замість того, щоб розкривати вуличні злочини, патрульні посилено працюють над створенням позитивного іміджу, в тому числі за рахунок його довірителя.
Петро Філюк, зі слів його адвоката, фізично не міг не порушувати Правила дорожнього руху на згаданому відрізку дороги, бо дорожні знаки розташовані там недолуго та суперечать один одному. На підтвердження цього юрист додає висновок науково-дослідної експертизи. За твердженням адвоката, на вулиці Червоного Хреста працівники суду змушені або їхати на заборонений знак, або перетинати подвійну суцільну лінію. Тож патрульним слід було спочатку врегулювати дорожню розмітку, а вже тоді штрафувати водіїв.

Проте насправді жодної подвійної суцільної смуги біля суду немає, відтак, припаркуватись, не порушуючи правила дорожнього руху, біля суду можна. Але для цього слід заїхати з іншої сторони, чого Філюк не зробив.

Найцікавішим є те, що серед підстав визнання дій поліції протиправними, адвокат Петра Філюка також називає той факт, що його довірителю при складанні постанови не зачитали усі його прав. На що поліцейський пояснив, що в постанові стоїть підпис Філюка, а сам він є головою Апеляційного суду у Волинській області:

«Він ці права знає напам`ять і, окрім того, роз’яснює ці права усім громадянам. Тобто, посилатися на те, що я не роз’яснив йому права, це – нонсенс», – каже поліцейський.

Далі у суді опоненти взялися надавати докази один проти одного. Патрульний демонструє копію ще однієї постанови про порушення Правил дорожнього руху Філюком. Нібито суддя нещодавно повторно проїхав на заборонений знак, тільки уже в іншому місці.

Своєю чергою, адвокат надає суду компромат на патрульного, а точніше – його батька. Той, за його інформацією, колишній працівник ДАІ і раніше був судимий за перевищення службового становища і притягувався до реальної міри покарання, мовляв, ось і мотив упередженості патрульного до суддів.

«Він не ніс відповідальності. Суд касаційної інстанції визнав дії його правомірними. Це, по-перше, дуже низько з вашого боку, копатися в особистих справах», – зверунвся до адвоката патрульний.

Півдня суддя Андрій Подзіров слухав доводи сторін та врешті ухвалив задовольнити адмінпозов Філюка в повному обсязі.

«Визнати протиправними дії патрульного та скасувати винесену ним постанову», - йдеться в ухвалі. Також суддя виніс окрему ухвалу про врегулювання дорожньої розмітки на вулиці Червоного Хреста. Її суд надішле до департаменту ЖКГ міськради.

До слова, жодної подвійної суцільної лінії на вулиці Червоного Хреста, на яку посилався адвокат Петра Філюка, немає.
Згідно з офіційною відповіддю, у Луцькій міській раді взагалі відсутня інформація про нанесення на цій ділянці дорожньої розмітки. У департаменті ЖКГ запевняють, що останні два роки крім пішохідного переходу тут точно нічого не малювали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 59
Ман Показати IP 16 Березня 2016 14:57
Був кращої думки за Філюка.
То правда!!?? до Ман Показати IP 16 Березня 2016 15:17
Що в поліції дійсно працюють син Слабенка і діти колишніх Даівців...Видно там дуже прозорий конкурс був)))
ЛУЧАНИ до То правда!!?? Показати IP 16 Березня 2016 16:31
так, там конкурс не чесний був.це факт,але це не має відношення до нинішнього факту!ритися,як жовта дешева преса, в біографії батька патрульного, Ви вибачте мене,але це явно не по адвокатськи та не по суддівськи. судді його права розяснювати?))) тоді хто нам, простим смертним буде це робити,якщо такому пану поажному,як він себе хоче позиціонувати не відомо, то нам як тоді знову в школу йти?
олеся до То правда!!?? Показати IP 17 Березня 2016 08:33
От убогі! А при чому тут чиїсь діти? Зовсім народ здурів.
пан до Ман Показати IP 16 Березня 2016 15:54
н у, якщо суддя бере гроші на підвіконнику, то що про нього ще думати: читайте та усміхайтесь- http://volyn.tabloyid.com/pryvat/mayetok-golovy-apelyaciynogo-sudu-petra-filyuka, http://4vlada.com/volin/44949
Андрій до Ман Показати IP 17 Березня 2016 09:08
Та так. На їхньому жаргоні це називається "гнилі відмазки". "Не зачитав мої права". А що це, арешт, затримання??? Погодився з протоколом, поставив підпис - значить з усіма правами-обовязками-процедурами ознайомлений. Вважаєш, що поліцейський не на своєму місці, бо "батько старий гаїшник зі справою" (якщо це аргумент, блін) - то подай в суд на рішення конкурсної комісії. Але ж за своє порушення заплати і спокійно визнай. Феміда чесна називається...
Анонім до Ман Показати IP 18 Березня 2016 06:25
Філюк має відповісти за свої вчинки, і що це за запитання чи можуть складати постанови на суддів- ви що не такі ж люди, і Підзірова люструвати, оскільки Філюк порушив ПДР а йому скасували штраф, до поки буде у нас суддівське свавілля?
суддя Показати IP 16 Березня 2016 15:00
тим колядникам суддям вони рахують мажна все а на закон їм начхати. недавно була стаття про 4 гектари земля які має філюк в Тарасово поки люди самі не почнуть карати тих суддів ніякої правди не буде
Водій Показати IP 16 Березня 2016 15:15
Там є подційна смуга.однак лише коли весняно-літній період,бо гарантія на такі роботи 6 місців і вона стирається)))))Окрім того ця дорга з двосторонім рухом(маршрутки і тролейбуси їдуть) і там смуга обовязково повина бути.І вона була весною...
Savage до Водій Показати IP 16 Березня 2016 18:21
Не мели дурниць. Там подвійної смуги ніколи не було і фізично бути не може. Бо подвійна лінія наноситься, коли на дорозі є 4 і більше смуги. А на вулиці Червоного Хреста тільки дві смуги.
люстратор Показати IP 16 Березня 2016 15:16
Коли вже врешті решт це "потороччя" в мантіі з цирку Януковича вишвирнуть на свалку історіі,щоб вже нього і забути??????
віто Показати IP 16 Березня 2016 15:17
"...заявив, що він не буде цю постанову оскаржувати, оскільки він - людина честі: якщо порушив, то повинен відповідати», – каже правоохоронець" Філюк і "людина честі"-речі несумісні..
Думка Показати IP 16 Березня 2016 15:24
Поступок Філюка дикий і ще він буде розповідати про Європейські цінності.
лучани Показати IP 16 Березня 2016 15:30
Скільки коштували послуги адвоката та висновок науково-дослідної експертизи? Напевно менше суми штрафу, 250₴ ? Пора прокуратурі перевірити зв'язок адвоката Антонюка та судді Філюка.
Анонім Показати IP 16 Березня 2016 15:39
рука руку миє. суддю на ***, філюка - на ***
555 Показати IP 16 Березня 2016 15:45
а дійсно чому там ще досі вісить там той знак???
манька Показати IP 16 Березня 2016 15:56
коментар було видалено
111 Показати IP 16 Березня 2016 16:04
про яку честь Філюка можна говорити, коли він за роки головування в апеляційному суді, накрав не менше, ніж дехто з колишніх регіоналів....а також прилаштував суддею свою племінницю в луцький міськрайонний суд, яка чинить безлад ще більший, ніж суддя Ковтуненко.... А ще взяв захищати свої права адвоката Олега Антонюка, який в одній зав"язці і колись був причетний до справи про наркотики. чому про це не говорить ніхто? То де і коли буде справедливість? Де ті, хто кричав на Майдані?
555 до 111 Показати IP 16 Березня 2016 16:34
до чого тут це? і до чого майдан??? якщо я цього не знаю, то я винна??? а Ви чому заяву про це в МВС та прокуратуру не пишете якщо знаєте???
Юра до 111 до 111 Показати IP 16 Березня 2016 22:28
Зайди в інтернет і почитай там все, я знаю ти тоже причетний до згвалтування, доведи зворотнє. Перед тим як ляпати дай офіційний документ чи зішлись на нього. Назви своє ім'я, прізвище і люди будуть мати можливість поговорити, а ти сказати правду, тільки в обличчя, а не під вигаданим 111.
життя Показати IP 16 Березня 2016 16:17
да слабенко молодший працюэ, а ющик такий правильни а батько гаъшник ы щей справа була заведена. а несе себе таким святошою клоун
о_О? Показати IP 16 Березня 2016 16:25
Так Філу ще й довелося сплатити судовий збір у розмірі 1378 грн за позовну заяву, аби скасувати штраф на 250 грн. А потім він їх відсудить з поліціянта.
Анонім до о_О? Показати IP 16 Березня 2016 17:29
не 1387, а 400-500
народ Показати IP 16 Березня 2016 16:38
Філюк,сплативши штраф,викликакав би тільки повагу,а так всім зрозуміло і ясно,що засидівся в мантії. Видно ,що вже за скільки років ВЕРХОВЕНСТВА людина відчуває себе Януковичем-2.Гнати з СУДУ!!!
лучанин Показати IP 16 Березня 2016 17:10
а робить з себе такого чесного і справедливого .а звичайний барига землю уриває гектарами зловживаючи владою їздить як попало та й судячи інших бере для себе все що можливе
лучанин Показати IP 16 Березня 2016 17:11
а робить з себе такого чесного і справедливого .а звичайний барига землю уриває гектарами зловживаючи владою їздить як попало та й судячи інших бере для себе все що можливе
справедлива Показати IP 16 Березня 2016 17:12
Як низько ведуть себе пан Філюк і судді? Та ви покажіть людям у таких дрібязкових справах, що ви такі, як і всі нормальні прості люди! Вони своїм синочкам пригріли теплі місця- нічого доброго не буде у нашій країні. Зате злочинцями роблять тих, хто захищає нашу УКРАЇНУ - бо це чужі діти!!!
Кейт Показати IP 16 Березня 2016 17:17
Дорожные знаки размещены однозначно неудобно для водителей. Побегать к месту работы или жительства надо объехать целый квартал.
Артур Пирогів Показати IP 16 Березня 2016 17:24
Публікація цього матеріалу на ВН неочікувана з огляду на їхні попередні статті про патрульних... Що сказати, сюжет зроблений якісно.
Микола Показати IP 16 Березня 2016 17:36
Браво Петро! (Після даного позову назвати по іншому не можу! А тепер судді задовільняйте позови простих громадянвипадку накладення на них штрафу за порушення ПДД! Всі справи про порушення ПДД направляти судді Андрію Подзірову! У випадку незадоволення позовів - суддю у мусорну люстрацію!
Анонім до Микола Показати IP 16 Березня 2016 20:05
ага, розбіглись судді ваші позови задовільняти
111 до 555 Показати IP 16 Березня 2016 17:43
Ви ж усе розумієте і я думаю не потрібно Вам пояснювати, що таке поки що нинішня, на жаль, правоохоронна система....та й безпосередньо не варто говорити й про вплив п.Філюка на систему...Ви ж напевно, бачили сюжет по Аверсу і рішення судді)))
Ганна Показати IP 16 Березня 2016 18:04
Побільше б таких Ющиків!!! І гнати таких Філюків!!! Ганьба!!! Так зганьбитися за 250 грн!!!
Луцьк до Ганна Показати IP 16 Березня 2016 22:21
Ганьба в чому? В принциповості? У вмінні відстоювати свої права? Дивна у Вас логіка, звикли в болоті жити, так і живете, раз у формі значить правий, ні і ще раз ні, закон для всіх один і для поліції теж. Хай вчаться справедливо і грамотно свою роботу робити, от тоді ніхто оскаржувати не буде.
олег до Луцьк Показати IP 17 Березня 2016 08:26
Тут не принциповість Філюка, а вседозволеність .Можна порушувати правила, можна загребти землі 4га ,можна "лровчити" молодого поліцейського, можна заплатити адвокату,судді,щоб винесли "потрібне" рішення -це так звана "принциповість" Філюка.
Ганна до олег Показати IP 17 Березня 2016 11:43
На 100'% підтримую Олега .Філюк хоче підкорити собі ще нову поліцію.Бо його з попередніх ніхто не мав право зупиняти.Дозволяв собі ,що хотів.
Ганна до Луцьк Показати IP 17 Березня 2016 08:45
Здається, що Адвокат Філюка відписує і в коментарях)) бо смішно слухати про принциповість Філюка!!! Просто раніше ДАІ ніколи його не спиняло, а тут Ющик не побоявся... А цей лицемір Філюк нехай би в кабінеті подзвонив ще пару суддям і оскаржив протокол на місці!!! Хіба дадуть такі Філюкі працювати поліці!!!!!!!!
Саша Показати IP 16 Березня 2016 18:30
Був кращоі думки про Філюка
дідо Показати IP 16 Березня 2016 18:32
Філюк весь час жаліється,що в суді невистачає паперу, витратних матеріалів, конвертів,потрібно платити зарплати та за компослуги..... а тут влаштовує ціле судилище за якісь 250 грн. Таким не місце у судах.
Я Показати IP 16 Березня 2016 19:20
Гнати те бидло з суду позорисько не може 250 грн заплатить. Зробив дешевий пиар!ганьба
До я до Я Показати IP 16 Березня 2016 22:16
Думаю що може заплатити 250 гривень, тільки думає за таких дурнів як ти. Поліцаї обнагліли і звикли що всі платять, правий чи ні, ліньки йти в суд і комусь щось доводити, витрачати час, платити судовий збір іт.д. Доречі навмисно такі малі штрафи і виписують. Багато хто не знає, що судовий збір при оскарженні постанов поліції не сплачується взагалі, згідно ст. 268 КУпАП. Думайте головами, коли правда на Вашій стороні не бійтесь, оскаржуйте.
волинянам Показати IP 16 Березня 2016 19:49
гнати філюка в шию!!!!!
Богдан Показати IP 16 Березня 2016 19:50
Молодець Філюк! Комусь же треба вчити тих жовторотиків, які не знають законів, а штрафують людей в надії, що ніхто за 250 грн. судитись не буде, бо витратить значно бідьше. Неодноразово були в такій ситуації, коли одержували штраф нічого не порушивши. Легше тоді було дати на лапу 100 грн., ніж платити 250. А Філюк молодець доказав, що не винний, коли розібрався в деталях. Таким і повинен бути суддя, принциповим, вміти захистити себе і своїх працівників. бути на стороні закону, а не в кармані прокурорів, ментів та влади. По коментах видно, що багатьом хочеться мати зговорчивого суддю, який би легко йшов на договорняк.І цей штраф і стаття -це ж заказ. Розумні люди це розуміють, а ті ,хто в конфлікті із законом постійно будуть обливати брудом.
Волинь Показати IP 16 Березня 2016 19:51
То ж Філюк казав, що він їздить на Камазі і автобусах! або його підвозять))) а службовий транспорт він не використовує! Щось хочемо від влади в столиці, а тут на місці ще більше гнилого....
40-й Показати IP 16 Березня 2016 19:59
поліцейські станьте вночі на 40-вому хоть злодіїв наловите ато давай піар суддю діда зловив бачиш начальство йому каже та займіться вже тим чим маєте займатися або пьяних суддів чи пракурорів ловіть.Ато ганьба діда за знак 250 грн. нема більш шо робити
Справедливий Показати IP 16 Березня 2016 20:08
Філюк молодець -респект. Вже треба припиняти поліцаям свій піар, а займатися роботою; контролювати роботу ресторанів (час закриття згідно рішення міської ради), торгівлю спиртними напоями тощо. А керівник поліції пан Цюцюра - оскаржені постанови просто не розглядає і не вникає у їх зміст, ганьба. Так підтвердив правильність дій свого підлеглого у випадку "неправильної" зупинки та вказав що дозволена тільки за суцільною лінією краю проїжджої частини, шановний - це село і на цій дорозі (Вишків) взагалі немає розмітки,спочатку намалюй а тоді штрафуй - не ганьбися, старший лейтенант.
мати до Справедливий Показати IP 6 Червня 2016 07:18
гидко, що в феміді працюють такі люди. якими низькими людьми треба бути, все-вбачається з відео, одним словом люди честі.. а ющик вадим молодець-витримав таку махіну. всі знають ту дорогу, проте ніхто не дозволяє собі таких вольностей, а для працівника феміди видно з відео, закони -не писані...а адвокат, що говоре :"з метою показати свою роботу, які вони незалежні і грамотні, що можуть штрафувати, кого їм заманеться»,кого заманеться? що ви говорите. ви перші повинні показати, як дотримуватися правил!!!тьху гидота...а кошпатись в житті людини, це видно сьогодні справа адвокатів, яка видно стосується кожної судової справи. Боже милий, куди ми котимося. а взагалі розпирає гордість за таку молодь!!!!тримайтеся хлопці от таке брудне життя....
Лучанка Показати IP 16 Березня 2016 20:41
була про Філюка кращої думки, а виявився елементарним поліським мурлом! Це голові апеляційного суду пояснювати його права?! Він свої права знає, ще б вивчив обовязки! Що це за каста недоторканих?! Телефонувати, чи може інспектор патрульної поліції складати протокол на суддю - та ти елементарний порушник. злочинець, а суддя ти у себе в кабінеті на робочому місці! Бридко!
Лучанці Показати IP 16 Березня 2016 22:07
Факт є факт. Є рішення суду і його слід виконувати, або подавати апеляцію і не видумувати нічого. Постанова якогось шмаркача неграмотного не є кінцевою інстанцією. Це саме поліцай і піариться, бігає по всім каналам і кричить, що я крутий виніс постанову на суддю. Тепер хай доведе в суді свою правоту, от тоді і буде крутий. А знакі там дійсно не правильно розташовані, з порушенням вимог ПДР, хай з цим розберуться, а тоді штрафують. Така в них робота, такі обов'язки. І брехав Ваш поліцай коли казав, що батько в нього, доречі колишній ДАІшник, раніше не судимий. Судимий тільки звільненийпо амністії від відбування покарання.
Лучани Показати IP 16 Березня 2016 22:46
Все добре стало в місті! Один Філюк . Все інше супер
111 до ЮРИ 555 Показати IP 17 Березня 2016 09:46
Юра - ти просто придурок і підгузник Філюка)))
УБОЗ Показати IP 17 Березня 2016 15:07
Антонюк проходив по кримінальній справі про наркотики, де влаштував викрадення людини, -головного свідка по справі і примушував дати неправдиві свідчення в суді, а Філюк, якого головою суду поставили адвокати Сафулько і Ко, з шкіри ліз але відмазав Антонюка. Тому Філюк не суддя а помічник адвокатів Сафулька, Щирби, Антонюка і всіх хто платить.
убозу до УБОЗ Показати IP 17 Березня 2016 22:56
То чим кінчилося засудили Антонюка? чи ви крахобори нашвидкоруч справу скліпали і вона не пролізла, то ви потім і проті нього порушили. Чим кінчилось гаспада убознікі, а ттим шо справу ту ви профукали. http://www.volynnews.com/news/archive/ubozu_povtorno_daly_lyapasa_v_sudi_teper__u_lvovi/
Читаю ваш бред Показати IP 17 Березня 2016 19:49
І просто фігею, ви розмовляєте не про що, газетчики розвили масло по тарілці, а ні в рішенні а ні при розгляді справи про подвійну суцільну лінію не йдеться, все справа в тому, що знаки які є в на спірному участку дороги не відповідають ПДР, та ані поліцейський, а ні Філюк, нічого поганого не зробив. Філюк опинився в такий ситуації, в якій може опинитися кожен із нас, коли неможливо діяти в правовому полі. І я ввжаю, що суддя правильно зробив, вказавши на недоліки встановлених знаків.
о_О? до Читаю ваш бред Показати IP 17 Березня 2016 20:50
Складається таке воаження, що частину останніх повідомлень пишуть працівники апеляційного суду. Аля Філюк "совсем не виновен". А ви пробували просто не порушувати ПДР?
До оо до о_О? Показати IP 17 Березня 2016 21:56
Якщо б Ви уважно читали, то зрозуміли, що вся справа не в порушенні, а в невдалому розміщенні знаків, які суперечать ПДР. Вважаю, що глупо обсуждати те про що не знаєте, посилаючись тільки на гомін журналістів, спочатку почитайте рішення, після цього робіть висновки. А щодо працівників- помиляєтесь
о_О? до До оо Показати IP 18 Березня 2016 08:58
Скажіть тоді: в чому вина Ющика? Чи він цей знак встановив? Потрібно сплатити штраф, а потім судитися з міською радою (чи ким там), щодо неправомірності встановлення знаків. А закон зворотньої сили не має.
Так само до о_О? Показати IP 17 Березня 2016 22:00
Хочу сказати, що ми йдемо до Європи, тому необхідно щоб кожна людина щоб досягти своєї мети мала можливість не порушувати закон, у тому числі і ПДР. Про що і йдеться у рішенні.
Хтось Показати IP 18 Березня 2016 11:44
А Подзіров також вже оскаржує складену на нього постанову)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus