USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дії волинських силовиків розслідує ГПУ

12 Червня 2014 13:12
Чи перевищували службові повноваження працівники волинських правоохоронних органів під час Євромайдану, у тому числі й працівники «Беркуту», розслідують у Генеральній прокуратурі України.

Про це стало відомо під час прес-конференції прокурора області сьогодні, 12 червня.

Нагадаємо, прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактами перевищення службових повноважень працівниками спецпідрозділу «Беркут».

Нагадаємо, працівників згаданого підрозділу силового відомства підозрюють у причетності до розгону Майдану в Києві. Зокрема, голова ТСК у Верховній Раді України з питань вбивств на Майдані Геннадій Москаль вважає, що є усі підстави для відкриття кримінальних проваджень, вручення повідомлень про підозру, складання обвинувальних висновків і напряму матеріалів до суду по командирах спецпідрозділів «Беркут», прикомандированих в період з 19 по 22 січня 2014 року в ГУ МВС України. А саме – Волинської, Дніпропетровської, Донецької,Закарпатської, Запорізької, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей , а також міст Київ і Севастополь. Відповідні документи уже направлені в Генеральну прокуратуру.

Працівники волинського спецпідрозділу не заперечують, що вони були в Києві під час кривавого розгону Майдану. Зокрема, у складі групи, яку відправили у Київ, було шість снайперів. Але силовики стверджують, що вогнепальної зброї вони навіть в руках не тримали. Крім того, вони силовики переконують що по бійцях волинського «Беркуту» в столиці вели прицільний вогонь зі снайперських гвинтівок. За 5 хвилин постраждало 12 бійців.

Заступник прокурора області Олександр Сліпчук повідомив, що волинська прокуратура з початку року відкрила 11 кримінальних проваджень з приводу перевищення службових повноважень працівниками волинських правоохоронних органів.

Вісім з цих проваджень об’єднали і скерували до Генеральної прокуратури України. А три з них – закрили у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Зокрема, закрили провадження з приводу перешкоджання журналістській діяльності, з приводу перешкоджання вільного доступу депутатам облради до сесійної зали на засідання та з приводу нанесення тілесних ушкоджень депутату облради Михайлу Корінчуку. Усі ці провадження закрили за відсутності складу злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучаниин Показати IP 12 Червня 2014 13:32
Якщо вони не будуть покарені то це дасть можливість і на далі владі в подібних ситуаціях міліцію використовувати проти народу
ПС до лучаниин Показати IP 12 Червня 2014 15:26
Те що ти кажеш, це не що iнше як розправа. Вину потрiбно довести.
лпдмуа а простише и Показати IP 12 Червня 2014 15:16
це те що він сказав офіційно -але напевне е докази і причому неспростовні інакше в такий час такі справи непорушили : Люди неміняються просто ми незнаем правди а де коли нерозуміем і правдиво обуруемсья останнім призначенням в силових структурах таких вже пі-сів що вже пару раз могли би бути розтріляні
лпдмуа а простише и до лпдмуа а простише и Показати IP 12 Червня 2014 15:58
кожен в житті мае право вибору а якщо хтось із них рішив що мае право забирати життья ? то який наказ -хіба ричання від хряка якому тоді всі дружно хлопали -получали генералів полковників-посади- але ненайшлося ніодного хто б відмовився
123123 Показати IP 12 Червня 2014 15:46
Не можна карати екс -Беркутів, бо вони виконували наказ. Хто служив і знає що таке наказ - той зрозуміє і підтримає мене. Хто віддавав наказ - того і треба судити.
Горохівець Показати IP 12 Червня 2014 16:14
На Волині на посаду головного правоохоронця Володимира-Волинського претендує нинішній заступник начальника місцевого міськрайонного відділу міліції Віталій Здомищук. Проти такого призначення активно виступає громада, адже, кажуть, правоохоронець був серед тих, хто перешкоджав Майдану. А ще вважають, що за «сприяння» нинішнього керівництва у погонах Володимир-Волинський перетворюється на рай для контрабандистів. Якими методами послуговується Віталій Здомищук у своїй роботі, з’ясовував журналіст підпроекту «Народний контроль. Спецвідрядження» Тарас Зозулінський. Утім результати розслідування глядачі ZIKу побачать не у вівторок о 22:25, як зазвичай: через зміни у програмній сітці телеканалу «Спецвідрядження» переїжджає на четвер та виходитиме в ефір о 22:00. Так, ще на початку травня у Володимир-Волинському відбулися громадські слухання. Активісти місцевого Майдану виступили проти того, щоб начальником міськрайонної міліції став Віталій Здомищук. «Ми маємо ряд конкретних претензій від Майдану до Віталія Здомищука, – говорить співорганізатор ради Майдану Володимир-Волинського, міський депутат кількох скликань Віра Чайковська-Тарликова. – Міліція переписувала номери автобусів, які везли людей на Майдан у Київ. Коли ж я запитала у Здомищука, чи має номери автобусів, котрі відправляли на Антимайдан за 50 метрів від нашої міліції, він відповів, що взагалі не знає цього питання». ДАЛІ тут: http://zik.ua/ua/news/2014/06/03/volodymyrvolynskyy__ray_dlya_kontrabandy_pid_dahom_u_militsii__rozsliduvannya_494336 Найгірші, (тобто найкращі бандюки у погонах) стають начальниками. І "Правий сектор" куплять. Згадаймо "правдолюбців"-юшкоїдів Кожевнікова, Гудиму, заступника мера Банаду, котрий не сплачував комунальні послуги... Гниляки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus