USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Екс-очільник міліції Волині – серед кандидатів у губернатори Київщини, - ЗМІ

13 Вересня 2016 09:42
На посаду голови Київської обласної державної адміністрації претендують чотири людини. Про те, хто може поборотися за крісло київського губернатора в матеріалі РБК-Україна.

Зокрема, джерела видання в Київській ОДА серед можливих учасників конкурсу на посаду голови Київської ОДА назвали колишнього керівника столичної міліції Олександра Терещука, який перед тим обіймав посаду головного міліціонера Волині і позбувся її після Револіції Гідності.

Та, у п’ятницю, 9 вересня, президент підписав указ про звільнення київського губернатора - Максима Мельничука. Напередодні його заступника - Ігоря Любка - заарештували працівники МВС і Генпрокуратури. Його звинувачують в отриманні 200 тисяч гривень хабара. Де зараз знаходиться Максим Мельничук - невідомо, в тому числі і його дружині. Зараз обов'язки керівника області тимчасово виконує Лев Парцхаладзе - перший заступник голови ОДА.

Відповідно до закону про держслужбу, протягом 15 днів президент своїм указом повинен затвердити тимчасового керівника області, який буде очолювати її до проведення конкурсу на нового голову ОДА. Співрозмовники РБК-Україна в Адміністрації президента стверджують: конкурс на вакантну посаду оголосять найближчим часом.

Джерела РБК-Україна в Київській ОДА в неформальних розмовах зазначають, що у колишнього губернатора Максима Мельничука з моменту його призначення в березні 2016 року не склалися стосунки з його першим заступником - Левом Парцхаладзе, який претендував на цю посаду після президентських виборів. Крім того, високопоставлений чиновник АП запевнив РБК-Україна, що ще до проведення конкурсу на посаду голови ОДА Парцхаладзе у статусі виконувача обов'язків керівника змінить голова Вишгородської РДА Олександр Горган, якого готують в головні фаворити майбутнього конкурсу. Крім нього і Льва Парцхаладзе, в якості можливих учасників конкурсу на посаду голови Київської ОДА, називають також керівника Святошинської РДА - Мирославу Смирнову. Ще один можливий кандидат на посаду голови ОДА - колишній керівник столичної міліції Олександр Терещук.

Нагадаємо, Олександра Терещука звільнили з посади начальника міліції Волині після Революції Гідності, у липні 2014 року його призначили начальником управління МВС у Києві. У грудні 2014 року голова Антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв заявив, що столичні правоохоронні органи очолюють представники влади колишнього президента Віктора Януковича і назвав Терещука людиною, яка тероризувала луцький Євромайдан.

5 червня 2015 року Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Кабміну заявив про звільнення Терещука з посади керівника київської міліції у порядку люстрації. А вже 3 липня Петро Порошенко захистив Терещука від люстрації, підписавши відповідний закон.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звільнив Терещука з посади начальника поліції Києва 15 грудня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 13 Вересня 2016 10:24
Буде кому киянам димові шашки на голови кидати та тітушок організовувати в облдержадміністрацію
свідомий до лучани Показати IP 13 Вересня 2016 14:29
Так шашки Ґузь з Данильчуком кидали вони ж і запросили групу гастролерів- захватчиків для погромів підпалів і штурму ОДА , УМВС, партійних офісів щось швидко правду забуваєте під тиском пропаганди і зомбування
беркут Показати IP 13 Вересня 2016 12:01
Братва своїх не кидає і єто правильно, Фацевич фореве.
Луцьк Показати IP 13 Вересня 2016 14:38
Якби в мене був кум Президент України я б теж не проти в губернатори Києва кандидатуру подати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus