USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Хто просуває вже відомого на Волині Віктора Швидкого у прокуратуру?

16 Липня 2016 18:16
Генпрокурор Юрій Луценко порекомендував новопризначеному прокурору Максиму Киричуку призначити своїм заступником - генерала у відставці Віктора Швидкого.

Прикметно, що Швидкий працював у Міністерстві внутрішніх справ під керівництвом Юрія Луценка після Помаранчевої революції і тому, вони добре знайомі. Окрім того, як стало відомо, у кулуарах сьогодні жваво обговорювалася теза про те, що Швидкий є креатурою нинішнього депутата Волинської обласної ради Володимира Бондаря.

На думку активістів, саме Бондар у 2014 році активно лобіював кандидатуру генерала Швидкого на посаду очільника обласної тоді ще міліції.

Водночас на сьогоднішньому брифінгу, Бондар і Швидкий сиділи поруч і щось дуже жваво обговорювали.
Наразі ж із певними важелями впливу і приятельськими стосункамии з Генпрокурором, Швидкий має можливість "реінкарнуватися" в новому відомстві, яке раніше здійснювало контроль за діяльністю структур, в яких він працював.

Так, лучани вже майже забули колишнього начальника УМВС України у Волинській області. Його тодішнє призначення у 2014 році викликало гучний резонанс серед громадськості не тільки Луцька, але й Волині.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 12 березня 2014 року Правий сектор Волині, Автомайдан Волині, Самооборона Волині звернулися до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з приводу призначення Віктора Швидкого на посаду начальника УМВС України у Волинській області, крім того, активісти вимагали у Віктора Швидкого власноруч написати рапорт на звільнення.

До слова, його кандидатуру не підтримали лучани й під час народного віча 9 березня 2014 року.

Як нового головного міліціонера області його представив громаді голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт. З його слів, той активно діяв у ГО «Майдан», очолював Самооборону в області, організовував охорону кабміну під час подій у Києві. Вигуками «він хабарі брав!» та «фу!» зустрів цю звістку дехто з учасників віча. Начальник УМВС України у Волинській області почав розповідати свою біографію, проте люди скандували «ганьба» та не дали йому змоги продовжити виступ.

Не пройшов Швидкий і громадське обговорення.

Зауважимо, засідання відбувалося з бурхливими висловлюваннями емоцій всіх учасників.

Так, на початку засідання слово взяла наполеглива лучанка, яка заявила, що Віктор Швидкий причетний до вбивства її сина. Проте той заперечив: «Я цю жінку дуже добре знаю, на прийомах вона часто була. По-перше, ця подія була до мене, далі - банальна ДТП, сина убито – горе величезне. Але велися слідчі дії, довести чиюсь вину не вдалося».

Із новими звинуваченнями звернулися до міліціонера люди з зали: «Чому за Вашого керування не порушилася справа проти Богдана Колісника, який віддав землю лісгоспу на приватну забудову?» «Коли ці земельні ділянки в селі Гаразджа, віддавалися, мене там не було. Будинок, який там є, я купив, будучи на пенсії в 2011-ому році, ділянки ніякої я не брав», - відповів Віктор Швидкий.

Засудив кандидатуру міліціонера і, на той час, заступник голови облради, а тепер народний депутат Ігор Гузь. «На 90% я Вам кажу, що Ви начальником не будете. Віктор Васильович, та ситуація, яка є тут, говорить про те, що Ви не станете керівником», - емоційно висловився чоловік.

Своєю чергою, виступив автомайданівець Олександр Буряк. Він теж вимагав пояснень: «Після 2004-ого року бандити не сіли в тюрми, їх стільки наплодилося - тих нових олігархів! І це тому, що Швидкий недопрацював, навіщо ж двічі ставати на ті ж граблі і бити собі лоба, правда?!».

Начальник УМВС апелював: «Так, дійсно, був лозунг в 2004-ому році «Бандитів у тюрми». Я був через рік на посаді, коли це гасло перестало виконуватися, бо міліція ловить, прокуратура розслідує, а суд вирішує. От цей ланцюг і дав збій, коли злочинців, яких ми ловили, відпускали на волю».

«Обласну міліцію має очолити людина, не помічена в корупційних схемах минулих правлінь», - заявив тодішній лідер Правого сектора на Волині Павло Данильчук.

В результаті, очільник волинської тоді ще міліції Віктор Швидкий зі скандалом написав рапорт на звільнення.

Його посаду обійняв Петро Шпига, який досі є начальником Головного управління поліції у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
дідо Показати IP 16 Липня 2016 18:20
Швидкий -це крок назад. Всі працівники міліції повинні залишити лави поліції. Коли теперішній патрульний стане начальником поліції, тоді реформа закінчиться.
Дмитро до діда до дідо Показати IP 17 Липня 2016 20:15
Ви кажете, що Швидкий це крок назад, а ви подивіться на ЗАРАЗ))) - поліція немічна основна задача якої робити гарну картинку своєї роботи, а при цьому суть це кришувати бурштин. А при Швидкому хоть порядок був, міліція працювала, якась порядність була. Серед цих 2 варіантів я вибираю крок назад))
Лучани Показати IP 16 Липня 2016 18:47
Якщо Швидкий це крок назад, можливо то Шпига це просто прірва. Вибачте але генерал Швидкий не рівня цьому бурштиновому другу Лапіна! "Активістів" які тільки кричать Рижкових ітд Вжепобачили . Лапін плаче і це добре. Завтра покаже.....
діду Показати IP 16 Липня 2016 18:54
швидкий це крок вперед, чому усі так його бояться, що показали активісти? - нічого, а швидкий роботу знає, очистить прокуратуру
Лучанка до діду Показати IP 17 Липня 2016 13:03
прокуратури у нас не існує, нажаль... це "збр*т" звальків та нероб,соррі,але це так...ще й за наші з Вами кошти!!!
волинянам Показати IP 16 Липня 2016 18:55
бондар в порівнянні з іншими голова ОДА - ЦЕ ПРОГРЕС, до нього і після нього одні "говорунит були, нічого не роблять а життя просто іде,
Лучанка до волинянам Показати IP 17 Липня 2016 09:14
Бондар - це гірше, що було на посаді Волинської ОДА!!
Анонім до Лучанка Показати IP 17 Липня 2016 12:05
Підтримую
Укр Показати IP 16 Липня 2016 19:37
особливо говорун климчук не смишить
діду Показати IP 16 Липня 2016 19:49
чому все про швидкого????? ось у владі 80 проц тих які попадають під люстрацію, де твоя позиця???
журналіст Показати IP 16 Липня 2016 20:18
Віктор Швидкий - це ілюстрація нинішньої корумпованої влади. прокурор, якого, вочевидь, позбувся з Карпат пан Москаль, повинен бути під наглядом. Для цього і буде Швидкий. Не дарма ж новопризначений прокурор так завзято розповідає, що ніяких статків у нього немає, а лишень спадкове майно дружини та автівки, які зареєстровані на останню. Бідний прокурор, невже на лісах Прикарпаття нічого не заробив? Не вірю. просто оформив статки на далеких родичів, а сам мало не за межею бідності. Звісно, для людей....
Дмитро журналісту до журналіст Показати IP 17 Липня 2016 20:25
Ну тут я з Вами не згідний. Швидкого якраз таки і убрали з міліції тому що він не пішов на співпрацю з корумпованою владою і не хотів під них прогинатись в зв'язку із своєю чесністю та моральними якостями . От його і замінили на людину яка буде їм контролювати бурштин.
Саня Показати IP 16 Липня 2016 20:27
Бондар - гнида і пристосуванець, бо як можна тягнути після Революції людину, на якій клейма нема де поставити. Кумівство, хабарництво і корупція- це все, що зв'язує цей тандем. Закликаю небайдужих чинити опір цьому покидьку-пенсіонеру. Там мають працювати молоді і незаплямовані, а не ті хто допоможе Бондарю красти і грабувати Волинь.
Бондар Показати IP 16 Липня 2016 20:29
Жидкий тегмінатор тгохи гавкавив і пгизначив Кигичука
Ле Показати IP 16 Липня 2016 22:58
Швидкогоь визначають по Ленінськи "Швидкий - крок вперед, два корки назад". Совкізм проходить?
Кусто Показати IP 17 Липня 2016 03:18
Люди, Ви що не розумієте? Йде зачистка територій, ставим своїх людей і починаємо "жнива"! А далі будуть засівати, хто рублем, хто доларом - красота! А гарні слова навчились говорити, особливо Луцик - Генпрокурор з розводним ключем.!
писакам до Кусто Показати IP 17 Липня 2016 13:06
А до цього так не було?))) Не смішіть))) Те саме, ще гірше було. В прокуратурі всі свої,всі. Роками...І не треба Вам,шановні, перегинати палку!Просто Ви всі боїтесь,що Вас позвільняють...Дати Вам тести, без раніше заготовлених відповідей для Вас-95% прокуратури все провалить..,а ще будуть казати,що працюють)))
волиняам Показати IP 17 Липня 2016 10:10
хто з активістів щось толкове зробив, запропонував - ніхто тільки язиками вміють, швидкий усіх на місце поставить, хоча прокурор з карпат - ох вміє красти
Кікімора Показати IP 17 Липня 2016 10:13
Безобразіє!
Очевидець Показати IP 17 Липня 2016 10:22
Я пам'ятаю як торгували кандидатами на посаду Умвс. Як правий сектор ,самооборона, підтримували Алєксєєва???забули.!а потім раптом шпигу!!!а хто організував патрулювання луцька, після революції.міліція тоді не діяла.на грабіжі не виїжала.кому революція а бандітам був час збагатититися.тоді швидкий організував патрулі і з часом залучив до них міліцію.а не було б цього можливо і бандитів не було б кому спинити
очевидцю Показати IP 17 Липня 2016 12:15
от гарантую щвидкого потрібно до влади, порядок буде ГАРАНТОВАНИЙ!!!!!
сані Показати IP 17 Липня 2016 12:16
бондар на відміну від інших губернаторів один за найкращих, ти був би в багато разів гірший за нього)))))), нальковичу, чого тебе так бояться?????
знаючий Показати IP 17 Липня 2016 14:03
не бачу проблем в призначенні швидкого, нормальна кандидатура, ось чому усі мовчать за діючу владу - яка просто " тупа". та половина з них підпадає під люстрацію, активісти ось де море роботи, знайшли швидкого та обговорюють, напишіть як шпига працюю, розкриття злочинів по області менше 10 проц, а він кришує бурштин разом з аваколвим
знаючому Показати IP 17 Липня 2016 16:50
видно, що цей комент писала зацікавлена людина, яка працює чи працювала у міліції. показники розкриття злочинів ми знаємо як малюються. спочатку придумують злочин, а потім пхають за грати невинних. справжніх бандитів пхають у владу. ось і весь нормалізм Швидкого. щодо Шпиги, то ця риба з тієї ж річки , що і Швидкий.просто харчується іншим "кормом"
лучанам Показати IP 17 Липня 2016 18:31
швидкий в порівнянні з шпигою просто нема порівняння, шпига запустив роботк міліції, сптайте мсамих працівників, а він сам кришує видобуток бурштину, от і вся його робота
жителям Показати IP 17 Липня 2016 18:32
швидкий організував патрулі і з часом залучив до них міліцію.а не було б цього можливо і бандитів не було б кому спинити, це простий приклад
кустому Показати IP 17 Липня 2016 18:33
гілі, масалови,і всі інші керівники прокуратури найбільші хабарники. їх негайно потрібно за грати!!!!!!!
знаючому Показати IP 17 Липня 2016 18:38
так менти усі одинакові, але злочинність при шпизі зросла в рази, він просто не знає роботи в поліції, кришував проституток, і несподівано став начальником!!!!!!, швидкий це професіонал!!!!
молодий Показати IP 17 Липня 2016 19:42
Тільки молодих енергійних не заанжованих людей. Швидкий- стара проститутка з амбіціями і своїми кланами в структурі МВС та міліцейській лікарні. Це все проходили і бачили що витворяв. ВОЛИНЯНИ не допускайте старих пердунів до корита
Дмитро молодому до молодий Показати IP 17 Липня 2016 20:32
Такі молоді як Данильчук ))) який тоді як дорвався то вже через 2 місяці купив собі квартиру за 40 000$ за податковою. Даа таких нам якраз молодих і рішучих нам не хватає))))
Петро до Дмитро молодому Показати IP 23 Серпня 2018 22:24
Так я не здивуюся якщо якесь лайно отаке випадково в сапалаївці випливе.
молодим Показати IP 17 Липня 2016 20:10
покажи на практиці що зробили молоді у влада?????? нічого!!!!!!!, вовк голова НКРЕ, у нас на волині молодий очолив торгово-промислову палату - ха ха ха, вони не практики не знають нічого реформувати країну не хочуть, а швидкий професіонал
Волинянин Показати IP 17 Липня 2016 20:42
На сьогоднішній день краще кандідатури ніж Швидкий не знайти, ця людина моральних ціностей зможе навести порядок і відкрити очі на те шо відбуваєтся в нашій владі.
Вася Показати IP 17 Липня 2016 20:48
Швидкій чесна та порядна людина
лучанин Показати IP 18 Липня 2016 09:12
данильчук прозвітуй пр свою роботу як депутата, знаю жодної толкової пропозиції від тебе в міськраді нема, а бла бла бла кожен вміє, знайшли авторитета данильчука
МИКОЛА Показати IP 18 Липня 2016 09:27
Чоловік роботу знає, кому як не йому відомі всі проблемні міся на Волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus