USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луценко розповів, якою буде Національна поліція

8 Січня 2015 22:00
Лідер фракції «Блок Петра Порошенка» та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розробив законопроект, який передбачає ліквідацію управлінь внутрішніх справ в областях і районах і створення Національної поліції на контрактній основі з використанням поліграфа при наборі співробітників.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«7.01.15 я завершив підготовку проекту закону про Національну поліцію», – пише Луценко.

Головними новаціями законопроекту, зі слів Луценка, є:

– створення національної поліції як центрального органу влади, який координує цивільний міністр внутрішніх справ;

– ліквідація Управлінь внутрішніх справ в областях та районах; фаховий начальник національної поліції призначається Кабінетом міністрів на контракт на 5 років;

– створення поліцейської комісії при національній поліції, в якій 3/5 членів – правозахисники та інші цивільні особи;

– призначення на посади в поліції через конкурс, який проводять поліцейські комісії з використанням поліграфа;

– призначення керівників поліції на контрактній основі на 5 років;

– обов`язковість узгодження місцевими радами призначення керівників поліції громадської безпеки та дорожньої поліції, право їх зняття 2/3 голосів;

– право сесій місцевих рад більшістю голосів зняти будь-якого працівника поліції громадської безпеки (патруль, дільничий ) та дорожньої поліції;

– реагування на заяви про порушення працівниками поліції шляхом дисциплінарного розслідування поліцейською комісією з використанням поліграфа.

Зі слів екс-міністра, МВС перестане бути «радянським міністерством міліції, а нарешті перетвориться у по-європейськи цивільне Міністерство внутрішніх справ»; поліцію можна буде створити за 6 місяців в ході спецперевірок і конкурсів.

«Автоматичне перепризначення міліціонерів на поліцейські посади – заборонено», – пише Луценко.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
дідо Показати IP 8 Січня 2015 22:18
У пана Юрія Луценка не голова, а Дом Совєтов! Молодець хлопець!
Сolonel до дідо Показати IP 8 Січня 2015 22:34
правда совєти виїхали, залишився один Дом...
Галя до дідо Показати IP 8 Січня 2015 22:50
Всегда существует риск принять старого м*дака за мудрого старика.
дідо до Галя Показати IP 8 Січня 2015 22:54
А Юрій Луценко хіба старий? Га?
Галя до дідо Показати IP 8 Січня 2015 23:07
Луценко - ні, так підтоптаний. А от Дідо само собою не може бути підлітком.
гиз до дідо Показати IP 9 Січня 2015 08:14
он просто -Га.
Анонім до дідо Показати IP 9 Січня 2015 00:42
так він такий як і ти -пришелепковатий і постійно п'яний....ну і мозки як і ти, в у писхлікарні забув.
не пацик Показати IP 8 Січня 2015 22:24
судячи по тому які кадри югик поставляе пороху-то скоро прийдеться зливати воду : Так як порох стрімко стае ющом 2 то юрик емігріруе на історичну батьківщину : Дуже шкода що люди повірили цьому міліонеру 2-рази бувшуму міністру мвс -аферисту по житью який і дальше вішае локшину людям га вуха
ді до не пацик Показати IP 8 Січня 2015 22:28
ну і що шо Луценко єврей. він дуже розумний і знає що треба робити
Соціолог до ді Показати IP 8 Січня 2015 22:33
Ну дуже вже розумний, уже два рази був міністром МВС. У же два рази обіцяв реформи. Ну палець в палець не стукнув. Ну і шо шо єврей. Це пообіцяє ....Зато вумний. особливо на фоні всяких дідо..підо...
месник Показати IP 8 Січня 2015 23:23
Відседів у тюрмі, а життя так нічому і не навчило!!! Точно назад хоче )))) Там тэпло і макарони дають))))
Анонім до месник Показати IP 9 Січня 2015 00:47
так він разом з жидодиктаторами (Сєнбою, порохом та кровавим пастирьом і т.п.) в США чи до Німеччини сматуватись буде. Думаю що всі кредити держави там десь у банках вже на офшортних рахунком цих зрадників народу зберігаються.
месник до Анонім Показати IP 9 Січня 2015 06:41
А я думаю що Сэня з Порохом , його залише)
Угу Показати IP 9 Січня 2015 01:52
По суті: "– обов`язковість узгодження місцевими радами призначення керівників поліції громадської безпеки та дорожньої поліції, право їх зняття 2/3 голосів; – право сесій місцевих рад більшістю голосів зняти будь-якого працівника поліції громадської безпеки (патруль, дільничий ) та дорожньої поліції;" - пряма корупція. Місцева влада не повинна мати вплив на правоохоронців, а навпаки - вони на неї! Якщо таке, що пропонує Юга є в Євгопі, то мені туда не нада.
Дончанин до Угу Показати IP 9 Січня 2015 09:40
Ты просто не знаешь структуры полиции там. Например, полицейские, отвечающие за правопорядок на улицах и дорогах, полностью подчиняются местным властям. Однако те либо иные преступления расследует уже полиция штата, не подвластная местным властям. Надеюсь, что понятен смысл такого разделения?
Лучанин Показати IP 9 Січня 2015 02:34
Створена по проекту Луценка поліція може бути подібною лише на нього самого
макеевчанин Показати IP 9 Січня 2015 07:52
я знаю какая она будет. черная форма,белая повязка на руке,шмайсер на шее и кепка на голове ! надеюсь никого не обидел ?
Colonel до макеевчанин Показати IP 10 Січня 2015 17:08
А ти хочеш з нашивками РОА? і у ванику та валянках... Чорну форму все таки розробляв і шив Хьюго Босс.
доброзичливий Показати IP 9 Січня 2015 07:58
Юра, кидай бухати !
Голос Показати IP 9 Січня 2015 09:03
-"право сесій місцевих рад більшістю голосів зняти будь-якого працівника поліці...", то це буде як голова сільської ради, який обирається місцевим людом, не може нікого обідити бо ними обирався, так і поліцейскій (дільничій) не буде впливати на місцевих "ділків", "самогонщиків", "бариг"..., тому як ця "еліта" села є депутати місцевих рад, і своїм рішенням знімуть будь-якого неугодного поліцейского((, стосується і керівників поліції (має призначати кабмін чи міністр внутрішніх справ) - національною поліцією координує цивільний міністр внутрішніх справ?, отже Луцик не виключає себе стати мінстром?, його бездарне кервництво вже було та за словами Луцика «Автоматичне перепризначення міліціонерів на поліцейські посади – заборонено», це має стосуватись і міністра! - комісія з використанням поліграфа?, а поліграф вже затверджений якимись нормативними документами як прилад подання достовірної інформації? тут краще психіатора та психіатричні експертизи проводити (комісійно), P.S.: не один поліграф не витримає брехні у всіх зверненях та виступах того самого Луценка! Слава Україні!
хех Показати IP 9 Січня 2015 10:00
Це ч*о вже з нагодною самообогоною обісгалося
З княжого Показати IP 9 Січня 2015 10:50
– право сесій місцевих рад більшістю голосів зняти будь-якого працівника поліції громадської безпеки (патруль, дільничий ) та дорожньої поліції; Нормальний пункт!
Анонім Показати IP 9 Січня 2015 10:59
творчість луценка і реальність - це дві паралелі,які ніколи не перетнуться
не пацик Показати IP 9 Січня 2015 11:00
Луценко всю реформу мутить під себе щоб 3-тій раз заняти крісло міністра внутрішніх справ з в 10 раз розширеними повноваженями-кожен міліонер хоче стати міліардером :- йому там дуже сподобалось -побачити якщо доживем :
До всіх Показати IP 9 Січня 2015 11:35
Таким способом працює поліція в Америці, і люди (там) цим задоволені і поліцейські там в пошані. Чим погано, що обранці громади прийдуть до начальника і скажуть йому, якщо ти не заспокоїш отого алкаша, свого племінника, який всіх в (селі, районі дістав), то більше ти начальником працювати не будеш. Чи краще, як зараз, начальник підзвітний і підконтрольний тільки вищестоящому начальнику і йому плювати на всіх, бо нічого йому не зробиш. Звичайно, багатії будуть просувати якогось свого чоловіка, чоб на цій посаді він лобіював їхні інтереси, але для цього і є вибори. А чому серед всіх коментів один тільки негатив і несприйняття? А де ж Ваші зауваження чи пропозиції?
месник до До всіх Показати IP 9 Січня 2015 14:52
Шановний! Запам'ятайте! Ми не Американці, а Американці не ми!!! В нас кожен регіон України маэ свої забубони та менталітет!!! Ну не можна всіх під одну дудку!!! Дайте централізацію, громада сама вирішить хто і як маэ служити цій громаді!!! Да і до речі в Америці в кожному штаті свої закони і поліція працюэ згідно цих законів!!!
Изя до месник Показати IP 9 Січня 2015 15:32
Кстати, и страна не разваливается и никто не бесится, и мексикосы идут в армию служить вместо янки - с большим удовольствием)))
Ага Показати IP 9 Січня 2015 11:52
В США люди другие и у каждого оружие в доме храниться. Что делает нынешнее правительство для искоренения коррупции на самом верху? Без этого все реформы полиции бесмысленны.
гиз Показати IP 9 Січня 2015 12:13
алкашу, опозорившему страну пьяным дебошем в Германии, опять доверили заниматься милицией?
свидомий Показати IP 9 Січня 2015 12:13
ура зеки пишуть закони про полицию
гиз Показати IP 9 Січня 2015 12:14
сдается один путь от кошмаров - валить из Украины...
мєнт Показати IP 9 Січня 2015 16:00
Хоча б в назві могли б не наслідувати кацапів. Люди що майже рік об...ираються на своїх посадах не здатні на більше. Комсомол рулить.
брюс Показати IP 9 Січня 2015 23:00
Голые, босые национальные полицейские дадут ксивы и крутитесь как можете. Поборы, крышевание. Государство Украина никогда не обеспечивало, а только требовало, и меняло законы, чем порождало непонятки как причины коррупции.
ПОЛІЦАЙ Показати IP 9 Січня 2015 23:51
УСІХ ЗВІЛЬНИТИ 100% +ЛУЦЕНКА , НАБРАТИ НОВИХ АЛЕ ЧЕРЕЗ НІМЕЦЬКИХ РАДНИКІВ ,ВОНИ ВЗЯТОК НЕ БЕРУТЬ ,ЛУЦЕНКО -БАЛАБОЛ ВЖЕ ЗДОРОВИЙ ЯК БИК , ПАН ПЕТРО ШВИДШЕ ДУМАЙ .
небайдужий Показати IP 10 Січня 2015 09:19
а я так думаю мусор завжди буде мусором як його не називай. А якщо по нормальному - не в назві діло. Скільки можна копіювати цих недоумкуватих кацапів. Невже так важко вчитися на чужих помилках. Чи у українців невистачає свого розуму, Дурі? Луценки як і тимошенки віддуріли своє. Нова еліта так і не прийшла до влади, в своєму репертуарі біля корита зібралась стара гвардія, яка і далі буде просирати все українське під видом рехворм. Народ хотів як краще, а вийшло як завжди!!!!!!!!
небайдужий Показати IP 10 Січня 2015 09:20
а я так думаю мусор завжди буде мусором як його не називай. А якщо по нормальному - не в назві діло. Скільки можна копіювати цих недоумкуватих кацапів. Невже так важко вчитися на чужих помилках. Чи у українців невистачає свого розуму, Дурі? Луценки як і тимошенки віддуріли своє. Нова еліта так і не прийшла до влади, в своєму репертуарі біля корита зібралась стара гвардія, яка і далі буде просирати все українське під видом рехворм. Народ хотів як краще, а вийшло як завжди!!!!!!!!
розум Показати IP 10 Січня 2015 11:11
До чого тут кацапи, назва поліція пішла із Європи. Але ми знову не про те. Яка різниця міліція, поліція, порядок треба щоб був. Назви хоч горщиком, тільки в піч не став. А ми завжди так, щоб нічого не робити, то вулиці перейменовуємо, то пам"ятники ставимо, то зносимо, тепер перейменовуємо все на світі: міліцію, міністерства, відомства і т. д., а віз і нині там. Отак і живемо.
Василь Показати IP 11 Січня 2015 18:36
Поки на законодавчому рівні не буде закріплена сувора відповідальність / Від 10 років позбавлення волі ! / всіх без виключення працівників за : - хабарі, корупцію, особисте нехтування вимог законів ! Порядку не буде як би ми їх не називали . Поліцейськиий /міліціонер / це та людина,яка контролює дотримання законів всіма громадянами ,для нього на службі не повинно бути ні брата,ні свата,ні мера і т.д. , всі перед законом рівні !!! Це очевидно,но поки що недосягнуто !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus