USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переселенці на Волині стверджують, що їх не чують

23 Червня 2015 22:18
Внутрішні переселенці заявляють, що луцька влада ігнорує звернення східняків, які хочуть бути суспільно-корисними. «Ми не хочемо бути дармоїдами, ми - не проблема Волині, а ресурс, який треба використовувати!», - наголошують переселенці.

Під час засідання громадської ради при голові облдержадміністрації, до волинян звернулася голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова.

З її слів, внутрішньо переміщені українці готові працювати на благо країни й пропонують вирішення своїх проблем, втім, кажуть східняки, влада не хоче їх чути.

«Ані міська, ані обласна влади переселенців не чують, наші проблеми ніхто не хоче допомагати вирішувати. Я наголошу, що переселенці не хочуть бути дармоїдами. Ми - не проблема Волині, а ресурс, який треба використовувати. Ми пропонуємо виходи щодо працевлаштування переселенців, варіанти вирішення питань із житлом, але нас не чують. Ми звертаємося до Луцького міського голови Миколи Романюка, а він нас відправляє від чиновника до чиновника, і результату - жодного», - наголошує Олена Черенкова.

Жінка каже, що спілкується із колегами з інших областей, де переселенці відчувають підтримку.

«Для прикладу, у Рівному люди отримали землю, де будують собі житло, а в Черкасах влада сприяє малому та середньому бізнесу, у яких залучені переселенці. Натомість в Луцьку усе навпаки: ми знайшли інвестора, аби реконструювати закинуті будинки. Ми бачили, що є порожні корпуси на вулиці Ярощука, у гуртожитку № 3 - його закрили. Зараз 2-й поверх віддали воїнам АТО, третій поверх повністю пустує, його віддали як лабораторію університету. Але там досі нікого немає, а нам - ніде жити. Ми знову написали листа Романюку, але відповіді немає і досі. Ми вважаємо це послідовним небажанням влади чути нас. І це - гірко усвідомлювати», - говорить голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу».
Зі слів Олени Черенкової, переселенців обурило й те, що міська влада відправила на оздоровлення на озеро Світязь 200 дітей з міста Волновахи, натомість, ніхто не отримав путівку із 205 дітей переселенців, які зараз проживають в Луцьку.

«Таке ставлення ніяк не можливо пояснити і це дуже важко! Ми досі громадяни України! Ми хочемо жити разом і працювати! Ми просило лише нас почути», - резюмує Олена Черенкова.

Нагадаємо, місяць тому представники релігійних конфесій, громадські організації та благодійні фонди підписали меморандум про співпрацю з внутрішнім переселенцям.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що в обласному центрі зайнятості констатували - переселенці на Волині є одними з кращих працівників.

Також зазначимо, що трьом тисячам вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій, які нині мешкають на території області, надали допомогу на суму приблизно 400 000 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
user-1 Показати IP 23 Червня 2015 22:34
Мабуть опечатка "Ми не хочемо бути дармоїдами...."
Анонім Показати IP 23 Червня 2015 22:36
влада лучан не чує, а ви ще хочете, щоб вона переселенців почула.... корінним лучанам ніде жити, особливо молодим сім*ям..... та що тут говорити, толку ноль
1 Показати IP 23 Червня 2015 22:37
може вас у донецьку чи луганську краще почують, спробуйте.
рмесв до 1 Показати IP 23 Червня 2015 23:32
так точно
Справедливість Показати IP 23 Червня 2015 23:18
Хай їдуть воювати, там є де жити - багато пустує квартир та будинків! Хай захищають свою Вітчизну і домівки. В нас є багато учасників АТО, сімям яких немає де жити і немає преспектив на найблище майбутнє заробити, бо живуть голодні в окопах захищаючи Україну і тих осіб, які втекли зі сходу, не бажаючи брати учсті в АТО, а ми зі своїх податків маємо їм допомагати. Там здають в оренду, а сюди приїхали і допоможіть! Треба допомагати і підтримувати воїнів АТО і їхніх жінок і діток, матерям, сини яких полягли, а переселенці мають заробляти і забезпечувати самі себе. Вони не мають права взагалі щось вимагати. Хай як варіант беруть кредити. Достатно того, що нам підняли тарифи на сплату комунальних послуг, бо вони на сході безкоштовно отримують воду, газ та світло. За наш рахунок нас живляться, не платять, а ми маємо перекривати всі витрати сходу за використані послуги -не справедливо.Досить їх кормити. Правильно Романюк робить, що не допомагає. На замітку переселенцям! По селах є багато пустуюючих будинків, які чекають своїх власників, скористайтеся цією моживістю. Безвихідних ситуацій не буває. Жити є де. Питання в тому що ви не хочете в село. Схаменіться і майте совість!
до справедливість до Справедливість Показати IP 23 Червня 2015 23:30
підтримую
ввв Показати IP 23 Червня 2015 23:29
Хай працюють і знімають житло
Mik (галицька миша) до ввв Показати IP 24 Червня 2015 10:18
Друже, не слiд писати, як схiдняки! "Знiмають" капелюха з голови. А житло - орендують. Щодо сенсу - згоден. Кожен має право орендувати житло за власний рахунок.
Пропозиція Показати IP 23 Червня 2015 23:42
Краще б не житло безкоштовне в центрі міста клянчили, а ініціювали проекти допомоги воїнам АТО, якби не волонтери померли б з голоду. Шановні переселенці! Допоможіть нашим воїнам, які захищать на сході ваші домівки! Адже завжди є потреби в продуктах харчуванння і в коштах, які потрібні на паливо, щоб їх доставити!
Я тоже украинец..... Показати IP 23 Червня 2015 23:47
Ребята пожалуйста давайте не обобщать. http://mb.net.ua - это работа одного из переселенцев. Есть ребята с Востока которые здесь в Луцке помогают.
Анонім до Я тоже украинец..... Показати IP 23 Червня 2015 23:59
Можливо, але це нажаль одиниці
Я тоже украинец..... Показати IP 24 Червня 2015 00:09
К сожалению в любом обществе так. разница не в больших количествах.... (еще раз к сожалению)
Анонім до Я тоже украинец..... Показати IP 24 Червня 2015 00:16
я так розумію- ви переселенець. А чому ви не в АТО
Вася Показати IP 24 Червня 2015 07:10
Украiнцi, Ого-го-о-о, ви в якому столiттi живете??!
лучанка до Вася Показати IP 24 Червня 2015 07:31
Дітей з Волновахи оздоровили, бо вони дивуть у прифронтовій зоні. А переселенці все таки на мирній території. Така ментальність - дайте нам і тільки нам))
віра до Вася Показати IP 24 Червня 2015 08:02
Іх знов не чують, ми вже це проходили - і ЧИМ закінчилось?!!
Вася до віра Показати IP 24 Червня 2015 09:53
Сомалi вiдпочиваэ... Схаменiться, припиняйте вiйну !!!
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 08:43
Я лучанин , мене не чують. Власного житла нема, роботу якось сам знаходжу. Але нічого ,якось живу і не скиглю.
Україна Показати IP 24 Червня 2015 09:05
За СПРАВЕДЛИВІСТЬ!!!!! Жінкам та дітям потрібно допомогти. А чоловіки переселенці ВПЕРЕД в АТО!!!!!!!! Бачишно на Світязь не поїхали.Дармоїди
лучанка Показати IP 24 Червня 2015 09:33
Правильно всіх бугаїв,що сидять нам на шиях в АТО,хай захищають свою земельку від самих себе.А не подобається вперед в Расею, всі кричали Расея,Расея.Наші діти гинуть за що? Гібридна вівйна, сидять бідні і чекають, а чого? А по них стріляють,скільки цей цирк буде тривати.Доки,видно,не перебються всіх наших хлопців.А ще заставлять відбудовувати цей Донбас нас, а ви переселенці будете у нас сидіти.Не вийде.Ніхто вас кормити не буде,Ідвть в села,беріть землю і пашіть,щоб щорсь мати,як ми.Пашемо,щоб вижити, а вам може ще в Києві житло купити,не хорчете ні?
Mik (галицька миша) Показати IP 24 Червня 2015 10:14
Областi Захiдної України (Галичину, Буковину, Волинь) можна наректи "депресивними". Своїм мешканцям важко жити. Переселенцiв не женуть, най живуть. Але, най заробляють грошi самi.
Лучанка Показати IP 24 Червня 2015 12:07
Це у них така хвороба "не чують". Іх не чули на Донбасі, тепер не чують на Заході.А нас вони чому не чули?
факт Показати IP 24 Червня 2015 18:53
В простого народу ніхто і ні прощо не питає ...
Я тоже украинец..... Показати IP 25 Червня 2015 20:56
По поводу почему я не в АТО, я вам скажу если вы помогаете ребятам в Самообороне, Координационном Цетре, Автомайдане, Правом Секторе, Спилке Афганцев и другим организациям. Если не знаете таких и никак не участвуете в этом то вижу в ваших вопросах излишнюю ненависть и сеяние вражды среди людей. (мне оправдыватся не в чем, тем более перед Анонимом)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus