USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи вирішить Луцькрада проблему підтоплення

5 Серпня 2014 18:30
У Луцьку будинки городян підтоплює навіть влітку. Проблеми з Малоомелянівським масивом пообіцяли вирішити ще минулого місяця, однак людей досі лише «кормлять» обіцянками.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 24-го липня жителі Малоомелянівського масиву прийшли в кабінет до градоначальника Миколи Романюка. Тоді про проблеми з водовідведенням розповіла Олександра Філімонівна.

«У Малоомелянівському житловому масиві є тисячі будинків. Раніше чиновники з Луцькради виділяли нам тут землі для будівництва, а тепер кажуть, чого ви тут будувалися, ніби ми якесь захоплення робили. Дійсно, там проблеми з водовідведеннями, але ж звідки ми про це могли знати, що так буде, не ми проекти готували. А тепер, через помилки чиновників, усі ми страждаємо», - скаржилася лучанка.

Для каналізування цієї території необхідно 8,7 мільйона гривень, однак у бюджеті грошей немає.

Тоді Романюк пообіцяв, що направить на місце підлеглих, аби вивчити ситуацію й виконати необхідні заходи, а мешканці пообіцяли до нього приходити щочетверга, аби чути про результати роботи.

З того часу вже минає третій тиждень. Про те, як зараз розгортаєтсья ситуація розповідає для ІА Волинські Новини мешканець Малоомелянівського житлового масиву Віталій Герасимчук.

«Ми мали йти до Романюка минулого четверга, але нам пообіцяли, що на місці буде працювати експертна комісія. Хоча в п’ятницю і був Карабан з Кубіцьким (начальник управління капітального будівництва міськради - Леонід Карабан, директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький, - ред.), але остаточної відповіді, як буде вирішено проблеми, ми не маємо. Вони там все ходили, заглядали. Думали, що потрібно ставити насос для відкачування води на 1000 кубометрів за годину, але щось він не підходить. Також йшлося про те, що необхідно прокласти вздовж нашої вулиці Малоомелянівська широку за діаметром трубу аж до вулиці Тарасова (приблизна довжина – кілометр, - ред.). Пообіцяли цього тижня сказати про результати», - розповідає лучанин.

Він додає, що в четвер мешканці знову готові йти до Романюка, аби знати про результати експертної оцінки й почути плани вирішення проблемної ситуації.

Зауважимо, що під час першої зустрічі з градоначальником, люди говорили, що готові до співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 19:01
Там одні самосели. Дзволу на будівництво ніхто не давав, а незакоонозбудоване узаконили за хабарі. І хтось тепер їм вогог.
Марта до Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 19:15
Шановний якщо Ви такі розумні то приїдьте до нас на район і ми Вам з радістю покажем всі документи які надавались на землю.Мій батько тяжко працював на будівництві доріг і йому надали ще років 20 тому цю землю ,але ніхто непопередив що у нас через рокі почнуться такі проблеми.Якщо б Ви жили тут і бачили в яких слоях води стоять наші будинкі то неговоили б дурниць.А "самосєли " як Ви виразились то ДНР І ЛНР які тепер заміть того шоб працювати понаїжали сюди і починають командувати що то їм не так і те не так.Неварто звинувачувати людей в тому що у них дійсно біда.бо якщо б Ви так як і мої батьки 20 років будували будинок і тепер бац,а він стоїть у воді. Ви приїдьте і подивіться все на свої очі,говорити в неті всі мастакі,а от в реалі Ви такий самий рішучий чи так))тільки пописати.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 18:52
Шановний- те що ви і днюєте і ночуєте тут на сайті, це вже всі побачили! Але питання, для чого ЗАЙМАЄТЕСЬ БРЕХНЕЮ і пускаєте плітки коли не володієте інформацією? Писати аби писати всяку ахінею щоб скучно не було усім тим ТРОЛІСТАМ. Так скажу і стверджую , що земельні ділянки людям виділялись під забудову міськрадою і ніяких там самоселів нема і в кожного є документи. Це колишня колгоспна земля, яка відійшла до міста. В тому районі побудувались багато моїх знайомих і ту ситуацію я добре знаю. Інша справа, що люди які будувались не дуже переймались , як кажуть. геологією місцевості. А те , що місце для забудови не підходить місцеві мешканці знали, бо там часто стояла вода. ІЩЕ ОДНЕ , НЕ ТРЕБА МОЛОТИ ДУРНИЦЬ, а то їй БОГУ смішно стає від ваших тролів ЯКІ ПО СУТІ БРЕХЛИВІ!!! На кого працюєш шановний?
Лучанка Показати IP 5 Серпня 2014 22:06
Тема про самоселів вкидається свідомо, щоб відвернути відповідальність влади від проблем мікрорайону. Всі земельні ділянки на Львівському масиві (тепер чомусь називають малоомелянівський масив ) були виділенні рішенням Луцької міської ради в жовтні 1999 року. На руках в людей, які там проживають, є абсолютно всі документи від рішення міської ради про виділення земельних ділянок до технічної документації на зведення будівель, які затверджені та погодженні згідно чинного на той час законодавства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus