USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький спиртзавод досі чекає нову тару

23 Лютого 2015 16:41
Обіцяні строки відновлення повноцінної роботи Луцького СГК досі не виконані.

Керівництво «Укрспирту» обіцяло, що розливати горілку на підприємстві розпочнуть з початку лютого. Та в облдержадміністрації кажуть, що горілку там розливатимуть «скоро», бо є питання тари.

Нагадаємо, Луцький СГК входить до структури «Укрспирту». Підприємство свою історію починає із 1946-го року. В серпні 2011 року луцьке підприємство приєднали до Державного підприємства «Укрспирт», оскільки «сім’я» (екс-президент і оточення) забажали зібрати спиртогорілчані комбінати в одні руки, створивши замість повноцінної юридичної особи місце провадження діяльності.

У 2012 році виготовлення спирту етилового ректифікованого на Луцькому МПД призупинили. У 2013 році підприємство не працювало взагалі, а в 2014 кількість відпрацьованих днів по виробництву спирту складала 33,7. У Луцькій міськраді почали бити на сполох, мовляв, «завод сплатив за 2010-й рік 62,5 мільйона гривень податків й приносив «золоті яйця» для бюджету Волинської області. Так, депутати Луцької міськради звернулися до Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реорганізації ДП «Луцький спиртогорілчаний комбінат», аби йому повернули статус юридичної особи. Однак столична влада «заблокувала» відновлення Луцького спиртогорілчаного комбінату.
ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРІЯ ЛУЦЬКОГО СПИРТОЗАВОДУ: ЗЛЕТИ І ПАДІННЯ

30 січня, відбулася зустріч колективу підприємства з виконувачем обов’язків гендиректора ДП «Укрспирт». Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ним став екс-кандидат у народні депутати від Луцька Роман Іванюк, який є самовисуванцем від Блоку Петра Порошенка.

Виконувач обов’язків гендиректора тоді пообіцяв: на Луцькому СГК вже наступного тижня (йдеться про початок лютого) розпочнуть розливати горілку, вже ось-ось піднімуть спирт із спиртосховищ.

А на підприємстві розливатимуть горілку нової торгової марки «Пшенична», яку експортуватимуть до Німеччини. Тоді ж і представили нову етикетку.
Однак, сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, на запитання, чи працює нині Луцький СГК, відповів, що «днями ми матимемо приємні новини». З’ясувалося, що нині є питання щодо тари. Адже нова торгова марка має розливатися в нову пляшку. І на підприємстві «скоро розливатимуть горілку».
Відтак, вочевидь, обіцяні строки повноцінної роботи Луцького МПД ДП «Укрспирт», знаного лучанами більше як Луцький СГК, не виконуються. А тим часом, повертати статус самостійної юридичної особи підприємству не збираються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
знаючий Показати IP 23 Лютого 2015 17:50
Ще та шарашкіна контора-починаючи від директора і до бухгалтерії. Тормози рідкі
Анонім Показати IP 23 Лютого 2015 19:34
Понабирав своїх родичів і знайомих начальниками, а людей заставляють писативідпустки за власний рахунок
знаючий до Анонім Показати IP 23 Лютого 2015 20:53
І всі про те знають.принципово не купую їхню продукцію
Анонім до знаючий Показати IP 23 Лютого 2015 23:21
А її ніде й нема. За весь 2014 рік завод робив горілку днів 10. І останні пару днів було ще в червні.
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2015 09:42
"Виконувач обов’язків гендиректора ДП «Укрспирт».- ще та брехлива пика. Піар та пусті обіцянки - це у нього спадкове. Не вибрали волиняни у ВР так він пішов далі....І далі бреше і піариться ,ще й підмочує і так сумнівну репутацію блоку.
hg до Лучанин Показати IP 24 Лютого 2015 14:08
Дякую !!!!
Тьотя Показати IP 26 Лютого 2015 22:44
Як та брехня вже достала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus