USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Рівненщині спіймали 3 фури з львівським сміттям

7 Січня 2017 20:19
На Рівненщині виявили фури сміття зі Львова. Місцеві депутати описали «схему», відповідно до якої сміття зі Львова «мандрує» Україною і хто на цьому заробляє.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови в Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

«Сьогодні свободівці, зокрема, депутат Рівненської обласної Ради Володимир Муляр, зупинили чергове вивантаження непотребу з міста Лева на території Рівненщини - три фури зупинили, на місці інциденту працює поліція», - написав Бучинський.

Він також оприлюднив схему «утилізації сміття»:

«1. З бюджету Львова виділяється 27 тис. грн за одну фуру за маршрутом Львів-Дніпро (сміттєвий полігон). 2. Перевізник, за погодження з львівською владою, їде лише до Рівненщини і домовляється скинути сміття тут або просто скидає стихійно . Вартість такої оборудки - до 7 тис. грн. 3. Різниця - 20 тис. грн бюджетних коштів в рівних частках ділиться між недобросовісним перевізником і мером", - стверджує Бучинський.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися до Володимира-Волинського 8 грудня.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера Андрія Садового, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. За 10 років його мерства проблему так і не вирішили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
МММ Показати IP 7 Січня 2017 21:25
Пропоную забирати ті фури в перевізників, то може меньше будуть вивозити в інші області.
Всезнайко до МММ Показати IP 8 Січня 2017 09:48
А Садового відп...ти.
Люцьк !!!!!!! Показати IP 8 Січня 2017 00:17
Пропоную спалювати фури і не церемонитись, хай задумається Садовий разом з перевізниками нечистот !!!!!!!
ШЕФ Показати IP 8 Січня 2017 09:25
луцьк з полігоном у брище швидко має робити висновки.
Експерт Показати IP 8 Січня 2017 09:46
Варто зазначити лозунг усієї партії Самонеміч і наших волинських лузерів Садового: Візьми і зроби. Тому с**и зробіть завод нарешті і не загиджуйте усю країну. Доля жде відкату.
галичанин Показати IP 8 Січня 2017 14:16
все "добро" в Луцьк-.ім все треба !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus