USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сміття зі Львова вкотре «заблукало» на Рівненщині

15 Травня 2017 14:09
У селі Привільне правоохоронці затримали фуру з львівським сміттям. Водій транспортного засобу за документами мав їхати до Запоріжжя, проте тричі за два дні прямував із Львова в напрямку Рівного. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Близько 7-ї години ранку 13 травня у селі Привільне працівники сектору превенції Дубенського ВП затримали автомобіль MAN, водій якого може бути причетним до злочину проти довкілля.

Як зазначається, у четвер, 11 травня в селі М'ятин місцеві мешканці виявили сміття, ймовірно, львівського походження. Того ж дня ще чотири купи відходів виявили поблизу села Верба.

Після цього правоохоронці розпочали "полювання" за зловмисниками і відстежували рух вантажівок, які рухалися територією Рівненської області.

Відтак запідозрили автомобіль, який за документами мав курсувати до Запоріжжя, однак тричі за два дні прямував із Львова в напрямку Рівного.

Своєю чергою 39-річний киянин, водій вантажівки свою причетність до відвантаження сміття на території Рівненщини заперечує і відмовляється пояснювати, яким чином зумів подолати понад 2000 кілометрів за два дні.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, слідчі звернулися до суду з клопотанням про арешт на автомобіль та причеп, заповнений побутовими відходами. Триває розслідування.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

А у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова.

Тим часом, на Київщині сміття зі Львова вивантажили на території колишнього дитячого табору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus