USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«ОДА зайняла агресивну позицію щодо КП «Волиньпроект», - директор

7 Листопада 2016 13:00
Волинська облдержадміністрація доручає розробку проектно-кошторисної документації не досвідченим фахівцям спеціалізованого комунального підприємства, а приватним, або державним установам.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії обласної ради сьогодні, 7 листопада.

Нагадаємо, через конфлікт зі столичним керівництвом, яке вимагало перераховувати більше коштів на утримання центрального апарату, влітку 2016 року працівники волинського філіалу НДІ Проектреконструкція майже в повному складі звільнились та перейшли в новоутворене комунальне підприємство «Волиньпроект» Волинської обласної ради. В старій структурі залишились лише бухгалтери, тимчасовий керівник та охорона. Нині воно фактично зупинило свою профільну роботу.

Виконувач обов’язків директора КП «Волиньпроект» Анатолій Доротій розповів: за те, що він зініціював створення комунального підприємства, з НДІ Проектреконструкція, його звільнили. Нині волинську філію НДІ очолює людина, прислана з Києва. А ось обласне комунальне підприємство, від місцевої влади не відчуває підтримки.

Зокрема, каже він, розробку проектно-кошторисної документації, за кошти обласного бюджету, доручають розробляти будь-яким фірмам, але не комунальному підприємству.

«ОДА зайняла агресивну позицію щодо новоствореного комунального підприємства. Коли ми спілкувалися про розробку проектно-кошторисної документації для одного із закладів освіти, то в управлінні освіти мені натякнули, що не рекомендовано з нами працювати», - зауважує він.

Натомість, каже Анатолій Доротій, в системі Prozoro на сьогодні він вбачає ще більше корупції, аніж було. Мовляв, деякі учасники торгів, не маючи ані досвіду, ані ліцензій спеціально занижують ціну виконання робіт, аби «вибити» досвідчених гравців.

До слова, як повідомлялося раніше, розробляти проект підсилення будівлі Державного архіву в Луцьку, який дедалі більше руйнується, обласна адміністрація довірила приватній фірмі «Луцьккомундорпроект», яка здебільшого спеціалізується на дорожніх роботах, а не комунальному підприємству, спеціалісти якого більше року працювали з даним об’єктом. Вибір ОДА, вважають працівники КП, є нелогічним та упередженим.

Отож, члени комісії вирішили звернутися до голови ОДА і рекомендувати змінити таке ставлення до комунального підприємства. Крім того, депутати запропонували внести зміни в Програму підтримки фінансово-господарської діяльності комунальних закладів облради, і передбачити кошти на статутну діяльність КП «Волиньпроект». А Анатолія Доротія члени комісії рекомендують призначити директором підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Галя Показати IP 7 Листопада 2016 14:06
Сімейка Доротія на державних замовленнях нагрібла кучу бабла, а теперь їм скули зводить, що відсунули від державної кормушки. Проектна документація в них така,що гіршої ще треба пошукати.
Алла до Галя Показати IP 20 Березня 2017 15:08
Сімейку може і треба було б відснути.Але мені цікаво чому ви вважаєте ,що їхні проекти погані?
Анонім Показати IP 7 Листопада 2016 15:20
Відразу видно, що КП Волиньпроект знаходиться недалеко від офісу сайту Волинських новин. Пане Доротій, не набридло плакатись в жилетку журналістам????!!!!!Якби Ви не хотіли і щоб не робили, а НДІпроектреконструкція працює і далі буде працювати.
Олесь Показати IP 7 Листопада 2016 16:14
Хай би Доротей "не пнувся" , кулуарно замовлення вирішувати, як раніше було. Крутився в ОДА, "рішаючи" собі ласі роботи. Відштовчуючи решту проектних організацій. Лафа скінчилась Є "Прозоро"- що не подобається? На поганих проектантів є експертиза. А що ціна робіт у "прозоро" падає на 50-60% проти заявленої- - то це факт. А от ТАК толік доротей робить не може. Кращем зробити дорожче, дати відкат і тішитись! Печалька. Тому і ці всі рекомендації- "працювати з комунальним підпроємством"! Бред! Корупція! Працюйте за Законом!
молодий архітектор А Показати IP 7 Листопада 2016 16:59
Таракани жеріть, жеріть один одного
Лучанин Показати IP 7 Листопада 2016 17:28
Молодий архітектор А, тут не один одного жеруть, тут один тонучий в брехні хоче спаклюжити проектантів.
Человек Показати IP 7 Листопада 2016 20:41
Как по мне, у некоторых людей старческий маразм уже....все против них...обычное поведение людей советской закалки. И Киев против них, и Лилия Романовна, уже и ОДА. Может просто пора уже отдыхать на пенсию и не трепать людям нервы???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus