USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Що буде з волинськими автодорами після реорганізації

26 Жовтня 2015 14:49
Нині триває реорганізація дорожньої галузі в усій країні. Під реорганізацію підпадає і Волинський облавтодор. Що буде з підприємствами, які обслуговують волинські дороги після реорганізації, розповів очільник ДП «Волинський облавтодор» Олександр Зіньков у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Так, з його слів, нині проходить реформування дорожньої галузі в цілому, йде реорганізація Укравтодору. Зокрема, ліквідовується ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України». Так, з 16 вересня діє наказ про ліквідацію компанії, і зараз цей процес триває. Однак, місцеві автодори не ліквідовуються

«Це - ліквідація компанії як юридичної особи, тобто апарату правління. Ми як дочірнє підприємство на сьогоднішній день залишаємося. Після ліквідації компанії як юридичної особи ми на якийсь момент вже не будемо дочірніми підприємствами компанії, а будемо державними підприємствами», - пояснює Олександр Зіньков.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ДОРОГИ ЦЬОГОРІЧ МАТИМУТЬ МІЗЕРНЕ ФІНАНСУВАННЯ

Він додає: дороги місцевого значення передають на фінансування місцевих бюджетів. Разом з цим на місця буде передано і підприємства, які обслуговують місцеві дороги, експлуатаційні потужності, матеріальні ресурси і виробничі бази будуть передані з облавтодору на місця.

«Ця передача мала відбутися до нового року передача доріг і фінансування. Процедура в зв’язку з рядом причин затягнулася, і на зиму цього робити не будуть. Я спілкувався з Міністром інфраструктури, він повідомив, що передавати дороги будуть після зими. Тоді відбудеться реорганізація, компанія ліквідується, дороги передадуться частина потужностей облавтодору теж. Що стосується підприємств, які обслуговують ці дороги, то поки що обговорюється, які вони будуть - чи у комунальній власності, чи в приватній, є варіанти колективної власності», - зауважив очільник облавтодору.

Єдине, що поки що не до кінця зрозуміло - що буде з підприємствами, які обслуговують державні дороги, які й далі будуть фінансуватися з державного бюджету. В основному, каже Олександр Зіньков, державні дороги обслуговує 4 дорожньо-експлуатаційні підприємства. На його думку, ще декілька років ці автошляхи будуть у відомстві держпідприємств ще декілька років.

Нагадаємо, у міністерстві інфраструктури попереджали, що у 2015 році в Україні не будуть будувати нові автомобільні дороги та залізничні шляхи. А ситуація в дорожній галузі - надзвичайно складна. Ще у вересні цього року волинські дорожники вдалися до страйку і перекриття доріг: працівникам автодорів не виплачували по декілька місяців зарплату, а рахунки були заблоковані.Згодом з’ясувалося, що заборгованість перед працівниками дорожніх служб частково погасили.

Згідно з інформацією облдержадміністрації, облавтодор – фактичний банкрут. Вихід з кризи на Волині вбачають у створенні комунальних підприємств, які б фінансувалися через обласний бюджет, а не залежали від державних замовлень та фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus