USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Треба почати віддавати російських полонених першими, – Савченко

2 Серпня 2016 13:04
Надія Савченко пропонує почати віддавати російських політв'язнів першими, щоб повернути українських полонених з Росії.

Про це народний депутат розповіла на прес-конференції у Києві, під час якої вона заявила про початок нового голодування через бездіяльність влади щодо ситуації на Донбасі, - повідомляє 24 канал.

До слова, це не перші випадки гучних заяв колишньої полонянки. Савченко неодноразово заявляла про те, що Києву варто налагодити прямий діалог з представниками так званих ДНР та ЛНР та вибачитися перед Донбасом. Своєю чергою, українці у соцмережах гостро розкритикували таку ініціативу нардепа, а на сайті Президента України зареєстрували петицію щодо позбавлення звання Героя України Надії Савченко.

"Я пропонувала президентові конкретні дії – треба починати віддавати людей першими, але ж в полоні не сидять діти Петра Олексійовича. А на ваших дітей йому плювати", – заявила нардеп.

Нагадаємо, свого часу Савченко заявляла, що не бачить можливості змінити ситуацію в Україні в разі обрання її Президентом.

Окрім того, сьогодні нардеп наголосила, що воєнний стан в країні нічого не змінить. З її слів, кошти з інших галузей перенаправлять на війну, а це лише сприятиме корупції і відмиванні грошей.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОГО ПРАГНЕ САВЧЕНКО: 5 НАЙБІЛЬШ РЕЗОНАНСНИХ ЗАЯВ

Як інформує Радіо Свобода, Савченко заявляє про готовність їхати на Донбас для переговорів з сепаратистами.

Народний депутат Надія Савченко, яка перебувала в ув’язненні в Росії, має намір їхати на контрольовану бойовиками територію Донбасу для ведення переговорів з їхніми ватажками.

«Я вже тисячу разів заявляла: я готова туди їхати – з прикриттям, без прикриття – щоб був результат», – сказала вона на прес-конференції. А повний текст виступу виклала y Facebook.

У червні Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Пізніше Савченко закликала до примирення й завершення конфлікту на Донбасі.

Захарченко і Плотницький заявили про готовність до зустрічі з Савченко.

Наприкінці липня ватажок угруповання «ЛНР», яке контролює частину Луганської області, яке в Україні визнане терористичним, Ігор Плотницькийдоручив створити «робочу групу» для переговорів із народним депутатом України Надією Савченко.

«Я вже намагався пояснити, що ніхто не проти того, щоб поговорити щодо питань миру. У нас серед депутатів є група, яка брала участь якраз у тому бою, коли вона (Савченко – ред.) була полонена. Я думаю, створіть якусь групу депутатську, людини три», – сказав Плотницький, слова якого цитують сепаратистські видання.

Він доручив створити таку групу найближчим часом.

«Я думаю, зв’язатися нескладно (з Савченко – ред), запропонуйте зустріч. Захоче приїхати сюди – ми будемо гарантувати їй безпеку», – додав Плотницький.

Напередодні Плотницький назвав Савченко «миротворцем-одинаком, яка не має своєї команди й офіційних повноважень». Він також заявив про готовність до зустрічі з Савченко.

Політолог Тарас Березовець відреагувавши на виступ Савченко, написав у Facebook: «Не переживайте, план агент-торпеда іде по плану».

Крім того, слова Савченко: «Я пропонувала президенту України реальні дії для результату по обміну військовополоненими. Треба почати віддавати людей першими! Але ж в полоні не сидять діти Петра Олексійовича! А на ваших дітей йому плювати! Тому кожен повинен боротися за свого так, як за мене боролися моя сестра і моя мати! Виходьте на Банкову, вимагайте зустрічі і звіту від президента України, як від гаранта Конституції та прав і свобод українців, як від головнокомандувача, який посилав на смерть ваших дітей, а не своїх власних!» – він прокоментував так: «Виявляється, Надію звільняв не весь вільний світ, а тільки мама з сестрою. Ок. Ну, а заклик виходити на Банкову це вже навіть жодного разу не заклик до третього Майдану».

Політолог додав: «Фінал близько. Ролі розписані. Надія Вікторівна повинна відіграти свій фінальний акт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Марія Показати IP 2 Серпня 2016 13:11
Надя треба робити самими,бо тебе ніхто не послухає Порошенко вигідна війна,він на ній такі мільйони підіймає,і слухати тебе він не стане,тільки виборами ти можеш прийти до влади і сама припинити цю війну і це АТО яке забирає життя наших солдатів,і простих людей Донбасу
Анонім Показати IP 2 Серпня 2016 13:50
В СБУ питань нема до цього страшка продажного?
ковельчанин Показати IP 2 Серпня 2016 14:54
владі вигідна війна - на ній чимало нечесних і нахабних людей наживаються. однак ніхто не хоче й пальцем ворухнути і зупинити кровопролиття. потрібні рішучі й неординарні кроки. адже наближається день незалежності і не дай боже повторення подій 2014 року. а може дехто цього хоче . щоб знову у полум.і війни згоріли кращі сини украіни. надю. вперед.
Я Показати IP 2 Серпня 2016 15:31
Ця д*ра Надя- краще б там дальше сиділа, а неверзіла різну х*рню. Геройка х*рова.
До (м)арії Показати IP 2 Серпня 2016 15:37
Ви ще забули сказати, що українські матері мають вибачитися перед російськими полоненими за те, що їхні сини захищали свою Батьківщину.
марія до До (м)арії Показати IP 2 Серпня 2016 16:06
Якщо вибачення припинять цю братовбивчу війну,і спасуть життя нашим хлопцям тоді так,а вибачитись і ми маємо і вони,взагалі треба сідати і домовлятись с путлером з захарченко та зі всіма тільки щоб закінчилась війна,бо невідомо скільки ще таких Матерів стане,якщо не припинити війну
Nmae Показати IP 2 Серпня 2016 16:51
Та завезіть вже цю надю туди звідки взяли та ще й так щоб дорогу назад не знайшла. Поки ж сиділа у путлера ніби нормальною здавалась, чи то мабуть перед кожним виходом на люди їй на папірчику писали що і як говорити, а вона старанно зубрила, бо не могла ж за такий короткий час стати повною дурепою.
Рома Показати IP 2 Серпня 2016 18:08
Та Савченко ХВОРА на голову, люди схаменіться, які вибори, її мінімув в тюрму садити!!!
Балан Показати IP 2 Серпня 2016 18:37
коментар було видалено
Володимир Показати IP 3 Серпня 2016 12:46
І приєднатися до Чукотки чи Якутіїї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus