USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волинській митниці можуть з’явитися «звільнені люди»

22 Червня 2015 09:34
Нинішній очільник Волинської митниці не в захваті від чуток, в яких стверджується про ймовірне призначення Романа Микитюка очільником Волинської митниці.

Повернення до влади «старих кадрів», тісно пов’язаних з людьми Януковича, скидається на контрреволюцію, вважає виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Андрій Андрейків.

По це він заявив під час прес-конференції 19 червня.

Нагадаємо, на Волині нині активно обговорюють ймовірність призначення керівником Волинської митниці Романа Микитюка – колишнього очільника Ягодинської митниці, якого звільнили зі служби після низки корупційних скандалів. Та йому вдалося уникнути правосуддя.

Натомість чимало його підлеглих були засуджені за хабарі, а його протеже Клавдія Кутикіна була спіймана при отриманні неправомірної вигоди.

Власне, на Волинській митниці вже тривалий час не призначений постійний керівник. Досі її очолює виконувач обов’язків Андрій Андрейків. Він зізнався, що вже мав співбесіду з головою ДФС Романом Насіровим та керівником Держмитслужби Костянтином Лікарчуком.

Андрейків переконує: йому пропонували очолити інші митниці, не менші, аніж Волинська, але він відмовився, бо вважає, «що на Волині не завершилися заходи контрольно-правого характеру, незавершена реорганізація і можуть з’явитися звільнені люди».

Коли ж запитали Андрейківа, що він думає про повернення Романа Микитюка, він пояснив, що минула влада буде всіляко протистояти тому, що її спробували усунути.

«Є революції, є й контрреволюції. Минула влада не здасться. Багато людей намагаються повернутися на державну службу. Закон очищення влади гласить, що той, хто був у лавах АТО, має «індульгенцію» від люстрації. І низка таких працівників скористалися цим і хочуть повернутися на державну службу. Я розмовляв з Насіровим, з Лікарчуком. Все керівництво декларує готовність до змін. Я подумав, якщо це люди молоді за духом і віком, то вони мають продукувати молоді зміни. Тому повернення назад маргіналів є досить сумнівним в частині зміни влади», - коментує ймовірне повернення Романа Микитюка на митницю Андрій Андрейків.

Власне, така ситуація з Волинською митницею не випадковість. Адже саме тут сходяться два партнери України: Митний союз та ЄС і це робить Волинь ласим шматочком для будь-кого.

«Всі чудово розуміють, що Ягодинська митниця була філією Компартії. А коли радником голови ДФС призначений кум Калетника, - про що можна говорити», - зауважив Андрейків.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що свого часу перевірити діяльність Волинської митниці та її керівника – виконувача обов’язків начальника Андрія Андрейківа взявся комітет з питань протидії та боротьби з корупцією Верховної Ради України.

Також було заявлено, що стосовно керівника Волинської митниці (колишня Ягодинська) Андрія Андрейківа буде проведено службове розслідування і прийнято кадрове рішення.

А вже 23 січня цього року народний депутат України Борислав Береза повідомив, що виконувачу обов'язків начальника Волинської митниці загрожує звільнення. А сам Андрейків «остаточно засумував» після пропозиції надати комітету декларацію про доходи, аби порівняти з його наявним майном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дзідзьо Показати IP 22 Червня 2015 10:29
Я чесний, я піду головним митником. Призначте мене.
смерч -3 до Дзідзьо Показати IP 22 Червня 2015 15:50
Ти хто такий, голос "в ночи" ?
Антифашист Показати IP 22 Червня 2015 11:17
Революція - це олігархо-фашисти і їхні продажні пси, а контрреволюція - це злиденний народ, героїчний Донбас, рочарований Крим.
знаю! Показати IP 22 Червня 2015 11:39
Такої корупції і безладу як зараз на митниці (при Андрейкові) не було ще ніколи, тому зміни однозначно потрібні!
Анонім Показати IP 22 Червня 2015 12:02
Кому ЦІКАВО?! http://4vlada.com/dossier/118
Mik (галицька миша) Показати IP 22 Червня 2015 13:16
Волиняни, ви постiйно обговорюєте цю тему! Будь ласка, пояснiть тупому галицаєвi, хто бiльш корумпований: чи Микитюк, чи Андрейкiв?
хе до Mik (галицька миша) Показати IP 22 Червня 2015 13:46
обоє рябоє. у тому й прикол

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus