USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Закон про е-декларації: експерт вказав на незрозуміле формулювання

30 Березня 2017 12:46
Експерт громадської організації «Слово і діло» Валентин Гладких зазначив на незрозуміле формулювання в новому законі про електронне декларування.

Про це Валентин Гладких розповів в інтерв'ю Politeka.

На його думку, виходячи з формулювання в новому законі, незрозуміло, що означає термін «антикорупційні заходи» і які саме заходи варто вважати антикорупційними.

«Як на мене, це дуже невдале і абсолютно безглузде формулювання. Воно є наслідком або непрофесіоналізму і некомпетентності тих людей, які його готували, або свідомою капостю, яка покликана дискредитувати саму ідею», - сказав Гладких.

Експерт вважає, що даний закон дуже сильно дискредитує систему е-декларацій.

«Це все вкладається в той загальний пазл, спрямований на дискредитацію системи електронного декларування як складової системи щодо попередження корупції. Кому це вигідно? Зрозуміло кому. Перш за все, тим людям, які причетні до всіх цих незаконних процесів», - додав він.


Нагадаємо, другий етап подання електронних декларацій мав би стартувати 1 січня і тривав би до 1 квітня 2017 року. Такі терміни передбачені законом «Про запобігання корупції».

Для осіб, які вперше цьогоріч подаватимуть електронні декларації, строк подовжено до 1 травня 2017 року. І Національне агентство з питань запобігання корупції обіцяє не карати тих, хто не встигне вчасно подати електронну декларацію через збої в роботі системи е-декларування

Як відомо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні у середу, 29 березня, порадив усім членам Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) написати заяви про відставку через проблеми в роботі реєстру електронних декларацій.

Натомість глава НАПКА Наталія Корчак зазначила, що зараз чиниться тиск на агентство і заявила, що «провини агентства в тому, що не працює сайт немає». Та заявила, що відповідальним за роботу реєстру є ДП «Українські спеціальні системи».Також, за її словами, сайт з електронними деклараціями запрацював вже 29 березня.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України запропонували підписати зміни до закону «Про протидію корупції» з обов'язковим поданням електронних декларацій членами неурядових організацій (НУО), вилучивши з нього контрагентів і підрядників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинь чемпіон Показати IP 30 Березня 2017 13:34
Що тут незрозумілого? Антикорупційні заходи викладені у розділах IV-X Закону України "Про запобігання корупції".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus