USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Алкоголь за кермом цьогоріч коштував життя 13 волинянам

8 Грудня 2016 19:00
Кількість дорожньо-транспортних пригод на Волині, порівняно з 2015 роком, цьогоріч збільшилась на 20%. Особливо побільшало аварій з травмованими особами. У тому числі стрімко зросла кількість потерпілих в аваріях, спричинених нетверезими водіями. Але упіймані за кермом в стані алкогольного сп'яніння водії не поспішають сплачувати штрафи за водіння в нетверезому стані: з призначених більше 2,5 мільйона гривень у Луцьку сплатили лише трохи більше 700 тисяч.

Статистика, де за цифрами – людські життя

В управлінні превентивної діяльності ГУНП у Волинській області інформують: з 1 січня по 30 листопада цього року трапилося 2525 дорожньо-транспортних пригод, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року (2093). З них 837 ДТП з постраждалими, в яких загинуло 105 осіб та 1071 травмовано (торік в 646 ДТП загинуло 114 людей та травмовано 818).

А ось статистика так званих «п’яних ДТП» вражає. Всього з січня по листопад включно на Волині сталося 298 таких аварій, з них у 121 були постраждалі (у 2015-му 201 і 67 відповідно). Тобто кількість аварій, скоєних водіями у нетверезому стані порівняно з минулим роком збільшилась на 48%, і на 80% зросла кількість ДПТ з постраждалими.

У результаті аварій, спричинених водіями, які перебували за кермом у нетверезому стані, цього року загинуло 13 осіб (торік 9) і травмовано 162 людини (96 у 2015-му).
Згідно з інформацією правоохоронців, причинами автопригод з постраждалими, які були скоєні протягом згаданого періоду, є керування транспортним засобом у нетверезому стані, перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть, проїзд пішохідних переходів, перехід проїжджої частини в невстановленому місці, порушення правил обгону та пішоходи в нетверезому стані.

Майже половина ДТП Волині скоєні в обласному центрі

Збираючи дані, вирішили з’ясувати, яка ситуація в обласному центрі. Адже щотижня у Луцьку, на жаль, не обходиться без автомобільних аварій різного ступеня тяжкості.

Більше тисячі ДТП (1 105) з січня по листопад сталися у Луцьку, інформують в патрульній поліції міста. З них 254 ДТП з постраждалими, в яких 331 особа зазнали травм, 10 загинуло. До слова, троє осіб загинуло в аваріях, спричинених керуванням транспортним засобами у нетверезому стані.

Якщо говорити про ДТП, скоєні у стані алкогольного сп’яніння, то в Луцьку сталося 132 аварії (33 ДТП з постраждалими, 41 особу травмовано, 3 загинуло)

Лише в листопаді патрульні упіймали 90 п’яних водіїв.
Чи поплатились водії за кермування п’яними?

В Україні кожна п’ята ДТП скоюється водіями в нетверезому стані. Відповідно до Закону №1446-VIII, прийнятого Верховною Радою цього року, значно збільшився штраф за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів.

Перший раз водій заплатить штраф 10 200 гривень і буде позбавлений права керування на 1 рік. Повторне водіння в нетверезому вигляді (протягом 2 років) каратиметься штрафом в 20 400 гривень і позбавленням права керування на 3 роки.

Як інформують у патрульній поліції Луцька, за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння з січня по жовтень патрульні склали 1 026 протоколів, з них 45 оскаржені в судовому порядку, а у 387 випадках інформація про прийняте судом рішення відсутня. Всього в Луцьку наклали штрафів за цими протоколами на суму 2 469 420 гривень, з яких сплачено менше третини: 710 600 гривень. Ще 90 п’яних водіїв упіймали у листопаді.

До слова, загалом патрульні Луцька за 10 місяців 2016 склали 13 310 матеріалів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, з них 163 оскаржено в судовому порядку, у 388 випадках інформація про прийняте судом рішення відсутня. Загальна сума штрафів накладених на водіїв за порушення ПДР, призначених до сплати становить 5 895 727 гривень, з них сплачено 2 566 942 гривні.

Тобто луцькі водії сплатили лише половину призначених штрафів. І найменше сплатили якраз ті, кому виписали протоколи за водіння в нетверезому стані.

Протоколи, суди і судді

Як же поліція «ловить» нетверезих водіїв? Прес-секретар патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук розповідає, що найчастіше їх виявляють, коли ті стають учасниками ДТП. Адже часто нетверезий водій втрачає здатність адекватно оцінити дорожню обстановку. Ольга розповідає: був випадок, коли патрульні оформляли одну ДТП і стали свідками іншої, як виїхав водій зачепив при них припарковану машину. Патрульні цього водія наздогнали і виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

«По-друге, приходять орієнтування на водіїв. Прості громадяни телефонують на «102», якщо помічають нетверезого водія, або ж інформують самі ж патрульні, які перебувають не на зміні. Фактично, будь-хто має право подзвонити і сказати, що в нього є підозра, що водій такої-то машини в стані алкогольного сп’яніння. Тоді цих водії патрульні зупиняють. І хай би водії не ображалися, чому їх зупинили. Патрульний мусить повідомити причини зупинки», - пояснює речниця патрульної поліції.

Відповідно до чинного законодавства, на п’яних водіїв патрульні складають протокол про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП. Якщо ж водій, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, скоїв ДТП з постраждалими, то його притягають до кримінальної відповідальності Ольга Бузулук розповідає, серед водіїв, на яких складали протоколи за згаданою статтею були й такі, хто сідав за кермо в нетверезому стані не раз, і вже на них складали матеріали вдруге і втретє. Був один водій, на якого склали протокол вчетверте, і у якого вже давно вилучили водійські права.

Додамо: нерідко трапляються випадки, коли особи, на яких патрульні склали протоколи, виграють суди і скасовують ці матеріали. Особливо це стосується суддів і заможних людей зі зв’язками.

До прикладу, голову Волинського окружного адміністративного суду Олександра Лозовського, на якого патрульні склали протокол за те, що той керував автомобілем, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, виправдали. Зокрема, Drager показав 1,23 проміле в судді, а коли через годину той прибув у наркодиспансер, лікар видав довідку, що суддя тверезий.

«Ми аналізували з юристами рішення судів, якими скасовують протоколи. Причини різні. До прикладу, суд скасував протокол, виписаний на священика, який був у нетверезому стані, бо «відсутній склад правопорушення», бо на суді він довів, що не був за кермом. На жаль, коли складається протокол за 130 статтею, то патрульних не завжди викликають в суд, суддя не завжди витребовує відеодокази з бодікамер. Коли водій відмовляється проходити освідування на місці і дихати в Drager, тоді лікар наркодиспансеру пише довідку, що водій має ознаки сп’яніння. Було кілька випадків, що медики ставили в довідках прочерк, нам не давали копії висновків і казали, що дадуть лише за рішенням суду, але невідомо чи захоче суд. Є, коли протоколи скасовують по малозначності: приміром, якщо у водія виявили 0,23 проміле, при нормі 0,20.

На жаль, якщо приймається рішення суду, і скасовується протокол, ми не можемо подати апеляцію. Подати апеляцію можна лише тоді, якщо є потерпілі, але в таких випадках, як правило, суд навряд чи скасовує протокол. Але дуже часто патрульні навіть не знають про суд, а потім через півроку дізнаються що водія, якого вони упіймали «мертвецьки» п’яним, суд виправдав», - пояснює Ольга Бузулук.

До слова, нещодавно був випадок, коли лучанин, на якого патрульні склали протокол за водіння в нетверезому стані, у суді довів, що не перебував за кермом. А його, п’яного, серед ночі підвозила донька до нічного клубу. Докази ж патрульних суддя повважав необ’єктивними.

Що каже світ?

В Україні водіння в нетверезому стані - друга причина усіх ДТП. Кожна десята жертва автомобільних аварій – внаслідок пияцтва за кермом. В загальноукраїнському «рейтингу» Волинь – в п’ятірці регіонів за кількістю п’яних ДТП. І навіть суттєве підвищення штрафів їх кількість не зменшила.

Видання Експрес навело приклад, як карають нетверезих водіїв у інших країнах. Виявляється, за це можна поплатитися в деяких країнах навіть життям.

У Фінляндії популярні експрес-перевірки водіїв. Весь потік зупиняють полісмени, кожному водієві необхідно дихати в алкотестер — і їхати далі (якщо все добре). Допустима норма алкоголю у Фінляндії – 0.5 проміле. Якщо більше – водія відвозять в поліцейський відділок. Як покарання порушник може отримати штраф в 360 євро і 2 роки в'язниці з позбавленням права керувати автомобілем.

Еквівалент 7200 євро – такий розмір штрафу за нетверезу їзду у Великій Британії. Причому самі британці підтримують такі суворі норми. Адже за статистикою, лише за останні 10 років це допомогло знизити кількість жертв «п'яних» ДТП в Королівстві на 6 000 чоловік

У сусідній з нами Білорусі з любителями випити і покататися напідпитку не церемоняться. Вже за перше порушення передбачений штраф в еквіваленті 12 500 доларів і позбавлення прав на 3 роки. Якщо ж водій ризикне повторити «подвиг», йому загрожує в'язниця на кілька років.

В США відносно лояльне «антиалкогольне» законодавство. Але лише на перший погляд. За нетверезе водіння – штраф 300 доларів і позбавлення прав на півроку. Але є нюанс – винуватець сплачує судові витрати, а вони можуть становити кілька десятків тисяч доларів. Також дуже суворо карають за рецидив – 10 000 доларів. Якщо ж з вини п'яного водія станеться ДТП зі смертельним результатом – йому загрожує 10 років в'язниці.

Японія славиться дуже жорстким покаранням за п'яне водіння. Якщо алкотестер покаже більше допустимих 0,5 проміле після ДТП – винуватцю загрожує штраф від 8 700 до 2 500 000 доларів. При цьому гігантський штраф оплачує не тільки водій, але і всі пасажири (навіть в автобусі) – як співучасники злочину.

У Таїланді та Китаї кара чекає на водіїв, які скоїли ДТП в нетверезому стані з постраждалими. У Таїланді таких горе-драйверів розстрілюють, а в Китаї – роблять смертельну ін'єкцію. Звичайно, бувають винятки, але такі покарання дійсно передбачені Законом.

Замість післямови…

Днями Васильківський суд виніс вирок водієві, який у стані алкогольного сп’яніння насмерть збив двох дівчаток 10 і 12 років у місті Васильків що на Київщині, інформує ТСН. ДТП сталася ще влітку цього року, коли 25-річний водій мчав містом понад 100 км/год, не впорався з керуванням вилетів на узбіччя та збив дівчаток, які гуляли у 8 метрах від дороги. Експертиза виявила в крові водія 1,8 проміле алкоголю при максимально допустимій нормі у 0,2. На суді чоловік зізнався, що того дня випив з другом пляшку горілки, а потім додали по пляшці слабоалкогольного напою. Винуватцеві смерті двох дітей суддя присудила 10 років позбавлення волі – найбільший термін ув’язнення, передбаченого згідно ККУ.

Окрім тюремного ув’язнення, суд визначив сплату по одному мільйону гривень моральної компенсації для кожної родини, яка втратила дитину. Рідні дівчаток каяття засудженого не приймають, додає видання 112.ua, тому що не вважають трагедію випадковістю – водій не вперше сідав за кермо п'яним. «Ми хочемо довічного ув'язнення, але такого закону в Україні немає», - заявила мати загиблої дівчинки Наталя Аврамишина.

***

Коли матеріал уже був готовий, в Луцьку сталася чергова резонансна ДТП за участі п'яного водія: 58-річний лучанин, власник приватного підприємства, перебуваючи за кермом автомобіля марки "Мерседес", не впорався з керуванням, і збив на пішохідному переході 16-річного школяра. ФОТО.ВІДЕО. Хлопця у важкому стані забрала "швидка". Під час освідування у крові водія виявили вміст алкоголю 3,5 проміле...

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 8 Грудня 2016 19:07
коментар було видалено
русский Показати IP 8 Грудня 2016 22:30
ДТП с бухим водителем ---- конфискация авто (под пресс ), уголовная ответственность от полгода и до смерти..+ , конечно же , штраф.Может стоит попробовать такой вариант..?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus