USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку затвердили нові правила паркування

30 Грудня 2016 14:01
Питання оплати за послуги паркування автомобілів на території Луцька врегулювали у нових правилах паркування, які затвердили депутати міськради.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Луцької міськради 28 грудня.

Нагадаємо, проект рішення про затвердження «Правил паркування транспортних засобів у місті Луцьку» зняли з розгляду під час минулої сесії міськради 1 грудня. Тоді депутати вимагали керівника «АвтоПаркСервісу» перш за все надати звіт про діяльність підприємства.

Презентований 28 грудня звіт Олександра Мартинюка обранці громади міста визнали незадовільним. Раніше під час засідання профільної постійної комісії міськради керівник «АвтоПаркСервісу» приховав від депутатів договори підприємства – цю помилку він визнав під час презентації звіту. Своєю черго, директор підприємства повідомив, що звільняється з посади.

Зі слів Олександра Мартинюка, у 2016 році розробили схему організації дорожнього руху на Привокзальному майдані на 64 паркувальних місця, також розробили схеми дорожнього руху на вулицях Градний Узвіз, Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської на 110 місць для паркування. Окрім цього, на вулиці Карпенка-Карого розробили проект організації дорожнього руху на 50 місць. У липні виконком надав підприємству дозвіл на облаштування платних парковок на вулиці Кривий Вал та Карпенка-Карого. Наразі запустили в роботу парковку на 25 місць на вулиці Карпенка-Карого. Для впорядкування перевезень на таксі, напрацювали і затвердили положення про мережу стоянок таксі (42 стоянки зі загальною кількістю 198 місць).

Він зауважив, що правила паркування вже були врегульовані на законодавчому рівні, а запустивши в роботу платну парковку, у Луцьку побачили, що старе положення про правила паркування зразка 2008 року є неактуальним. Внаслідок цього розробили нові правила паркування, що врегульовують питання формалізації плати за паркування, зонування автостоянок, способів оплати за паркування, тарифів паркування тощо.

Правила передбачають функціонування майданчиків для платного паркування та спеціально відведених автостоянок. Врегулювали питання сплати вартості послуг та відповідальності за несплату. Так, сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування здійснюється користувачем:

- шляхом придбання паркувального талону з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначається дата та час розміщення транспортного засобу на майданчику для платного паркування;

- готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через паркувальний автомат чи автоматичний в'їзний та виїзний термінали;

- платежем з використанням мобільного терміналу (телефону) – оплата за користування місцями паркування шляхом відправлення SМS або голосових повідомлень оператору мобільного зв'язку для відрахування коштів з особового (телекомунікаційного) рахунку абонента.

У разі несплати користувачем вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування посадова особа виконавчого органу міської ради, уповноважена особа комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» складає протокол про адміністративне правопорушення та засвідчує за допомогою фотозйомки відсутність відповідного платіжного документа на лобовому склі транспортного засобу або відсутність факту сплати такої вартості в базі даних захищеної комп’ютеризованої системи.

Право безоплатного паркування на майданчиках для платного паркування транспортних засобів мають користувачі службових та спеціальних транспортних засобів під час виконання прямих службових обов’язків та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, які є власниками транспортних засобів, користуються ними за довіреністю або отримали їх відповідно до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями, затвердженого постановою Кабміну. Для безплатного паркування потрібно розмістити у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу відповідне посвідчення в розгорнутому вигляді.

У документі визначили, що Луцька міськрада затверджує Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території міста та ставки збору за місця для паркування транспортних засобів.

Виконавчий комітет Луцької міської ради затверджує тариф на утримання паркувальних майданчиків та за зберігання транспортних засобів на автостоянках; встановлює (погоджує) режим роботи майданчиків для паркування та автостоянок; затверджує положення про конкурс з визначення операторів для паркування транспортних засобів у місті Луцьку.

Департамент ЖКГ, відповідно до затверджених правил, розробляє та погоджує схеми організації дорожнього руху на затверджених міською радою спеціальних земельних ділянок, визначених для забезпечення паркування транспортних засобів та сприяє формуванню, розвитку та експлуатації дорожньо-транспортної мережі міста, у тому числі мережі паркінгів, автостоянок, місць для паркування.

Депутати підтримали проект нових правил паркування у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
нелучанин Показати IP 30 Грудня 2016 16:25
"сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування здійснюється користувачем: - шляхом придбання паркувального талону з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначається дата та час розміщення транспортного засобу на майданчику для платного паркування"; ЦЕ КОМУ ПЛАТИТИ ?
лучанин до нелучанин Показати IP 30 Грудня 2016 17:30
паркомату, який поставили перед замком.
Анонім до лучанин Показати IP 30 Грудня 2016 17:58
паркомату - це другий пункт, а перший ?
Їжак Показати IP 30 Грудня 2016 17:18
Знову ежак у тумані.
на... Показати IP 30 Грудня 2016 19:22
паркомати....скільки штрафів було виписано біля сбу,прокуратури,міськради? коли не їдеш- тротури забиті!!!lДА *ОБ ВАШУ МАТ* ЧИНУЩИ вам ЗАКОНИ НЕ ПИСАНІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
керівник «АвтоПаркСе до на... Показати IP 30 Грудня 2016 21:28
А вони під час виконання прямих службових обов’язків .І,якщо добре придивитись мають у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу відповідне посвідчення в розгорнутому вигляді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus