USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні слід легалізувати авто на іноземній реєстрації, - нардеп

17 Червня 2017 17:18
Заяви президента покласти кінець автомобілям із іноземною реєстрацією породжують соціальну напругу та несуть втрати для держбюджету. А розмови про підтримку національного товаровиробника, вважає народний депутат Ігор Гузь, - безпідставні.

Про це йшлося на телеканалі «Аверс» у передачі «Запитай у депутата» 16-го червня.

«Я проти того, як заявив президент: тим чи іншим чином переслідувати власників авто з іноземною реєстрацією. Ми бачимо, що тут є дві сторони медалі: є номери із польською та литовською реєстрацією, що дає можливість купити автомобіль без сплати мита в державу. Якщо ж запитати просту людину, то вона має можливість придбати такий же автомобіль за 2 тисячі доларів, а не за 7 тисяч. Натомість Мінфін боїться, що зменшиться надходження в бюджет. Але я знаю точно, що надходження збільшаться, бо люди не шукатимуть схем обходу розмитнення. Також говорять, що ми захищаємо власного товаровиробника, але в нас немає автомобільних гігантів. Колись щось пробували з Ланосами, Шкоду випускали, але це дріб’язок, вже немає кого захищати», - наголосив Ігор Гузь.

Виходом із ситуації він вбачає процес легалізації уже ввезених машин з «бляхами». Для цього їх потрібно поставити на українські номери та, пояснює нардеп, зробити одноразову сплату. Окрім цього, сума розмитнення для автомобілів має бути в рази зниженою.

Нагадаємо, Президент України підписав указ 146/2017, яким доручив Кабміну розробити закон для власників машин на європейських реєстраціях, які намагаються користуватися ними в порушення митного кодексу.

Як повідомлялося раніше, Порошенко заявляв, що схеми безмитного ввозу автомобілів та пересування ними по Україні на іноземній реєстрації будуть ліквідовувати. Натомість власники таких авто вимагають, щоб розмитнення авто в Україні було як у Європі. Нагадаємо, 28 травня до Всеукраїнського автопробігу на підтримку цивілізованого ринку автомобілів в Україні долучився Луцьк.

Із цього приводу на своєму каналі редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський заявив, що тиск на власників машин з іноземною реєстрацією вигідний для вітчизняних автоскладальників, зокрема – концерну Порошенка «Богдан».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 17 Червня 2017 17:25
Хочеш машину, купляй Євро 5.... Інші є злодії .які не пдатять податки. СКАЖИ НІ МЕТАЛОБРУХТУ.
Григорій Іванович до дідо Показати IP 17 Червня 2017 21:00
А чому б не відмінити мито взагалі.. хтось цікавився скільки отримує держава на " пенсии, социальную помощь, бесплатное образование " від мита на автомобілі.....і скільки могла б отримувати вивівши з тіні розмитнення авто , зробивши прозорі і зрозумілі правила та вартість розмитнення в межах здорового глузду. Надходження в казну будуть в рази більшими (менше отримають рішали, судді і т.п.) не потрібно витрачати робочий чи вільний час на безглузду "пересічку". Та й українці зможуть їздити на доступних пристойних автомобілях, зростуть продажі пального і так далі. А ось ці мантри про вітчизняного виробника повний ідиотизм. Створювали для них тепличні умови 25 років. Отримали скоробагатьків -мільярдерів і "ануси" по ліцензії. Можливо прийшов час все таки подумати про вітчизняного споживача.. Чи дурний полішук нехай їздить на добитих авто (мається на увазі саме добитих, незалежно від країни походження) немаючи змоги за доступну ціну купити цілком пристойну, справну іномарку з ЄС...на аварійних там ніхто не їздить, правда ж... і не лампічить в гаражах з гівна цукерку
Анонім Показати IP 17 Червня 2017 17:39
"Колись щось пробували з Ланосами, Шкоду випускали, але це дріб’язок, вже немає кого захищати» І не буде кого захищати - будеш скоро їздити на кобилі
Роман Показати IP 17 Червня 2017 17:51
О, бляхасті вже вимагають. А далі будуть відстрілюватися і калічити поліцейских (як роблять бурштинокопачі, ті теж щось вимагають).
Микола до Роман Показати IP 17 Червня 2017 18:57
А де Ви бачили хоча б одного бурштинокопача, чи контробандиста не на бляхах?!!! Ця шобла тільки знає як вимагати, бидл*та!!!!!
Олександр до Роман Показати IP 17 Червня 2017 19:49
Якщо хочуть зробити "бляхастим" пільги - то нехай повернуть мені митні платежі, сплачені мною, коли я розмитнював свої автомобілі. Інакше - це якась дискримінація виходить. 500 тис бляхастих нагріває 7 млн законослухняних громадян і відверто називають їх "лохами".
пррр до Олександр Показати IP 17 Червня 2017 20:12
А ти не хочеш покричати щоб мені утилізацію вернули з двох машин по 2400 $ разом 4800... Тож дискримінація по твоєму чи не так ??? ти сплатив ту утилізацію чмо ??? Я сплатив то чому ти не сплатив?? Я довідки бережу про сплату.......Хохли чортові а ти ч^о настоящий хохол
зоя Показати IP 17 Червня 2017 18:51
правильно мислить гузь
Ірина Показати IP 17 Червня 2017 19:57
Пропоную повісити на Гузя польські бляхи і вислати в Польщу.
ккккк до Ірина Показати IP 17 Червня 2017 20:47
пропоную тебе вислати з України ...
Вася Показати IP 17 Червня 2017 20:05
Треба знизити розмитнення і ті корчі на бляха самі пропадуть.
шпук Показати IP 17 Червня 2017 20:18
Підтримую Гузя.... хлопчина молодчага ,,побільше таких в раді ...
Ірина Показати IP 17 Червня 2017 23:30
Треба знизити розмитнення,а всі корчі на бляхах відправити додому без права повторного в'їзду в Україну,а всім хитродуп..м без імені (кккк) давно пора зрозуміти,що те,що Гузь каже ,можна ділити на нуль,він проїде Цумань і забуде про вас і правильно зробить,бо якщо легалізовувати кожного,хто може перекрити дорогу,то це все погано закінчиться.Чи ви коли заганяли ті машини,не знали,що їх треба буде вивозити назад.Вас не чіпають,бо в країні бардак,то вам вже і того мало.
Анонім Показати IP 17 Червня 2017 23:49
Дві цитати і підсумок: "Якщо ж запитати просту людину, то вона має можливість придбати такий же автомобіль за 2 тисячі доларів, а не за 7 тисяч." "Нагадаємо, 28 травня до Всеукраїнського автопробігу на підтримку цивілізованого ринку автомобілів в Україні долучився Луцьк." Бачив я цей автопробіг. На 100 проїхавших машин, десяток вартістю понад 10000 Євро і відповідно 3-5 років. Тобто - на такий автомобіль гроші знайшлись, а на розмитнення не вистачило? Нехай платять як всі - повне розмитнення в не рахують себе самими розумними
valik до Анонім Показати IP 18 Червня 2017 09:33
Анонім видно що ти не орієнтуєшся на цінах автомобілів з Європи,тому що те що було в Луцьку 28 травня я теж бачів...там було повно ауді і бмв універсалів які вартують 2-3 тис доларів,і жодного авто вартістю понад 10 000 євро....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus