USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Байцим «переборщив» з боргами

26 Листопада 2010 13:21
До кінця року міська влада Луцька планує зняти питання із невиплатою зарплат працівникам комунальних підприємств міста, з приватними структурами працюватимуть правоохоронні органи.

Про це йшлося 26 листопада в ході засідання комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат у стінах Волинської ОДА.

Як повідомив заступник голови Волинської ОДА Едуард Стоєв, станом на 1 листопада загальний борг області із виплати заробітної плати складає 15 мільйонів гривень. З них – 5 мільйонів 100 тисяч боргує Луцьк, а це - 30% по області.

«Це стосується і економічно активних, і комунальних, і державних підприємств», – повідомив посадовець.

Стоєв також зазначив, що в порівнянні з ситуацією станом на 1 жовтня борг обласного центру зменшився на 600 тисяч, але попри це «сума суттєва».

Відтак чиновник звернувся до новообраного заступника луцького мера Василя Байцима, аби той розібрався з ситуацією з комунальними підприємствами міста, які неодноразово негативно фігурують у роботі ОДА і луцької мерії.

«Це ЖКП №3 – 47 тисяч боргу, «Зелене господарство» – 362 тисячі заборгованості і «АвтоПаркСервіс» – 67 тисяч, Луцьке підприємство електротранспорту…», – перерахував Стоєв.

Натомість Байцим подякував за «лояльність» обласної влади, сказавши, що в нього «картина плачевніша», мовляв Луцьк боргує не 30%, а цілих 70%, а це складає близько 10 мільйонів гривень.

Стоєв заперечив, запевнивши Байцима, що той не володіє чіткими цифрами. Тут же він попрохав начальницю обласного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Софію Сагаль спрямувати заступнику луцького мера усі протоколи зарплатних комісій, які стануть йому в пригоді, аби детально ознайомитись із ситуацією.

Своєю чергою Байцим розповів, що на першій нараді із заступниками міський голова Луцька Микола Романюк обговорив найперше питання заборгованості, мовляв мерія вже почала вирішувати проблему.

До всього, заступник Романюка повідомив, що місто готове взяти на себе комунальні підприємства і до 20 грудня зняти питання заборгованості, а от в роботі з приватними структурами Байцим проситиме помочі у правоохоронців.

«До 20 грудня керівники комунальних підприємств мають або погасити цю заборгованість, або принести заяви на звільнення», – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Не кандидат економічних наук Показати IP 26 Листопада 2010 15:04
Кандидат економічних наук В. Байцим мабуть не той листок взяв, що йому підготували клерки у міськраді. Це ж яким економістом треба бути, щоб коли називають цифру з невиплати (показати свою грамотність) і назвати у два рази більшу. Так працюйте, пане Байцим із більшою цифрою і організуйте роботу так, щоб вся заборгованість була виплачена! Лучани будуть вдячні!
той хто прочитав Показати IP 26 Листопада 2010 16:57
м-да.... шо сказать? пилип з конопель та й годі
відповідь Показати IP 26 Листопада 2010 17:16
голова фракції Батьківшина спитав у Байцима при призначенні чому він за двадцять років трудової діяльності поміняв багато місць роботи.....він не відповів а сказав просто що йому потрібно десь працювати,так три мати Романюку та Байциму
йован Показати IP 26 Листопада 2010 18:13
КХЕ-КХЕ, НОРМАЛЬНО ПОЧАВ.ДІЙСНО ПИЛИП З КОНОПЕЛЬ.ХОТІВ ЗРАЗУ ПОКАЗАТЬ СВОЮ ОБІЗНАНІСТЬ ІЗ СИТУАЦІЕЮ В МІСТІ,НОРМАЛЬНО ПІДСТАВИЛИ.
Стрийко Показати IP 26 Листопада 2010 18:54
Хто з коментуючих вище знає, яка реально заборгованість по зарплаті у Луцьку та по області? Чому ви всі вирішили, що правильними цифрами оперував Стоєв?
TFA Показати IP 26 Листопада 2010 19:49
Якщо загальний борг ЛПЕ близько 10 млн. грн., це зі всіма платежами, то прикиньте
stat_ Показати IP 27 Листопада 2010 10:40
реальна заборгованість людям по зарплаті приховується регіоналами - вони чомусь рахують, що підприємства, які стали банкрутами при їх владі можуть не платити заборгованої людям зарплати, а показують лише заборгованість на так званих економічно-активних підприємствах
Стрийко Показати IP 27 Листопада 2010 10:53
Знайомив підкинув інформацію по Головному управлінню статистики. Заборгованість по з/п на 1 листопада 2010 року: Волинська область - 15525,3 тис. грн., в т.ч.: м. Луцьк - 10105,1 тис. грн. м. Ковель - 2152,6 тис. грн. і т.д. Тобто частка Луцька - 65,1%. Виходить, Пилип з конопель знає ситуацію краще, ніж діючий заступник Клімчука з економіки?
Стрийко Показати IP 27 Листопада 2010 10:55
Оскільки питання принципове, можу скинути статистичний експрес-бюлетень адміністратору на електронку.
Байцим Показати IP 28 Листопада 2010 17:01
Дякую Стрийку за фаховий коментар для аматорів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus