USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На День Європи до Луцька іноземних послів не запросили

11 Травня 2010 14:04
Нинішнього року Луцьк святкуватиме День Європи 15 травня – якщо торік на святкування були запрошені посли європейських держав в Україні, то цього разу гостей-дипломатів у Луцьку не буде.

Про це розповів заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.

«Торік ми запрошували іноземних послів і проводили представлення міста на найвищому рівні. Цього року ми таку акцію не проводимо. Консульські установи вже отримали інформацію про Луцьк. Тож цього року іноземні посли відвідають інші українські міста», - розповів чиновник.

У рамках святкування Дня Європи в міському парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбудеться фестиваль традицій і звичаїв країн-членів ЄС «Євробачення». Організатори обіцяють, що у конкурсі візьме участь кожна школа міста, яка представлятиме певну країну Євросоюзу.

Запланований і конкурс бодіарту «Європа в кольорі». А в школах для учнів відбудеться міський конкурс «Європейська олімпіада».

Увечері 15 травня любителі джазу зможуть побувати на п’ятому Міжнародному джаз-фестивалі «Музичні діалоги 2010», який відбудеться в замку Любарта.

Президент ВОГО «Луцький джаз-клуб» Олег Баковський розповів, що у фестивалі візьмуть участь гурт «Rezus Blues» з Луцька, Ok-Tet Trio з Москви, міжнародний джазовий проект тріо «Unity», де гратимуть джазмени з Польщі, України та Німеччини, джаз-тріо О.Терехова та Валерій Колесніков.

До слова, Валерій Колесніков – найвідоміший український джазовий трубач, заслужений артист України, професор Донецької та Ростовської консерваторій.

Вхід на фестиваль коштуватиме 20 гривень. Як запевнили організатори, на території Луцького замку не буде продавців алкоголю та слабоалкогольних напоїв. Лишень відбудеться ярмарок старовинних музичних інструментів. До слова, там можна буде побачити та придбати шотландські волинки.

Довідково:

День Європи – свято, яке відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня. В Україні День Європи відзначається з 2003 року в третю суботу травня.

Цей день вважається Днем народження Європейського Союзу.

Цього року 7 травня Луцьк отримав Європейський диплом Ради Європи за досягнення і активну діяльність в напрямку підтримки та просування європейської ідеї. Офіційне ж вручення нагороди відбудеться восени у Страсбурзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus