USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку порахують магазини на зупинках

6 Квітня 2011 16:16
У Луцьку обіцяють провести інвентаризацію малих архітектурних форм.
Про це 6 квітня як про один із головних пріоритетів у своїй роботі розповів головний архітектор міста Луцька Юрій Казмірук на нараді з благоустрою міста до Великодніх свят.
«Форма нібито мала, а проблем поробили великих», – зазначив Казмірук.
За його словами, у Луцьку офіційно зареєстровано 184 малі архітектурні форми, не рахуючи самовільно встановлених.
«Якщо би їх виставити в один рядок, то було би, напевно, більше кілометра – як берлінський мур. А що робити з прибудованими різношерстими до офісних приміщень на перших поверхах житлових будинків? Відповіді, я вам чесно скажу, нема», – зізнався архітектор.
Казмірук нарікає на те, що ці «добудови-перебудови» перетворили центральну вулицю Волі «на торгову вуличку районного центру».
Чиновник ще раз наголосив на тому, що потрібно дотримуватися архітектурних і естетичних вимог під час будівництва таких малих архітектурних форм.
«Я категорично ніколи не погоджуся на хаотичне розміщення торгових павільйонів всупереч містобудівній документації на головних вулицях міста, на перехрестях, на газопроводах високого тиску, високовольтних проводах, у безпосередній близькості до проїжджих вулиць чи під вікнами житлових будинків», – емоційно запевнив Казмірук.
Крім того, для впорядкування зупинок з магазинчиками посадовець вважає за доцільне запровадити атестацію.
«Потрібно атестовувати малі архітектурні форми, магазини на зупинках, рекламні носії. А ті, що її не пройдуть, мають підлягати знесенню», – переконаний Казмірук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Goodimenko Показати IP 6 Квітня 2011 16:32
Найбільше псує вигляд центру та будівля, де магазин "Пано", інтренет центр, тощо. Стіни хаотично обліплені рекламою, зі сторони Глушець - взагалі писок Чернецького. От щодо цієї будівлі, то згоден, вигляд жахливий. Щодо інших добудов, які робляться без погодження з архітектурою міста, то тут все не однозначно. Власність приватна? Так. А значить будую що хочу і фарбую стіни як хочу. Судитись сенсу немає, так як приватна власність є недоторканою. І доки ця власність є безпечною для життя та здоровя оточуючих, то архітектор може лише інтервю давати. А з іншого боку, якби процедура погодження вигляду фасадів була швидкою, "безболісною" та безоплатною, то більшість приватників все ж погоджували б свої фасади з архітектурою. В нас же все навпаки: іди, кланяйся, просись на прийом, а потім ще й відмову отримай.
Romka Показати IP 8 Квітня 2011 14:45
«Якщо би їх виставити в один рядок, то було би, напевно, більше кілометра – як берлінський мур." А якщо виставити в ряд всі ті дитячі садочки та установи яки ви забрали під пенсійні фонди, центри зайнятості то була би набагато більша стіна за берлінську. А як взяти та порахувати скільки дітей там небуло виховано? Певне зараз це "гордість" нації... А з приводу атестації... я бачу ви трошки забагато перепрацювали над розробкою законодавчо-нормативної бази щодо спрощення дозвільно-погоджувальних процедур у проектуванні та будівництві - все настільки хочете спростити щоб не лишити жодного підприємця. Можливо проведете атестацію на ринках де торгують печивом, солодощами прямо на вулиці - там санітарні норма всі дотримані!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus