USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вулиці Луцька після дощу «плавають» через замулені каналізації

17 Жовтня 2012 18:14
Саме через замулення дощових каналізацій, недостатню кількість дощоприймальних колодязів та зношеність деяких ділянок колекторів деякі вулиці Луцька «плавають» після дощу.

Про це розповів директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтрас» Валерій Кузьмич під час засідання постійної комісії з питань дотримання природоохоронного та земельного законодавства у водоохоронних зонах та прибережних захисних смугах водних об’єктів, розташованих в межах міста Луцька, яка відбулася сьогодні, 17 жовтня, ‒ повідомляють у відділі інформроботи Луцької міської ради.

Як розповів посадовець, у місті побудовано близько 59,7 кілометра дощової каналізації, є 1285 оглядових колодязів та 1559 дощоприймальних колодязів. Загалом дощова каналізація працює задовільно.

Проте на деяких колекторах та їхніх ділянках ‒ недостатня кількість дощоприймальних колодязів, замулення дощової каналізації сягає 30%, є зношеність окремих ділянок колекторів. Внаслідок названих причин в період опадів виникають проблеми у функціонуванні дощової каналізації на вулиці Січовій, проспекті Відродження (від проспекту Молоді до гімназії №18), перехресті вулиць Конякіна та Карбишева, інших ділянках доріг.

Погіршує ситуацію і той фактор, що піднявся рівень води у річці Сапалаївка внаслідок її замулення і засмічення. На ділянці 300 метрів річку очистили і поглибили, але вона потребує повної очистки, а для цього треба кошти.

Цього року на діяльність мереж зливної каналізації було виділено 349 тисяч гривень, але, беручи до уваги, що тепер підприємство обслуговує не лише дороги, а й прибудинкові території, потрібно збільшити штати, а для цього й фінансування.

Члени комісії підтримали пропозиції щодо покращення діяльності зливної каналізації у місті, вони будуть враховані при плануванні бюджету на наступний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 17 Жовтня 2012 18:27
Нам не потрібно каналізації, нам треба двоповерховий залізничний вокзал та меморіал фашистам з НКВД.
уніат Показати IP 17 Жовтня 2012 20:02
а тендери які ви віддаівли ковалюку (ТОВ "МЖК") за офіційну ціну =1 гривня, це нормально? От де ваші гроші! хай вам ковалик тепер допоможе.
Петро Показати IP 17 Жовтня 2012 21:02
Дві біди,всього дві,але які древні - дороги і дурні.......
doc Показати IP 18 Жовтня 2012 00:26
Саме через замулення дощових каналізацій, недостатню кількість дощоприймальних колодязів та зношеність деяких ділянок колекторів деякі вулиці Луцька «плавають» після дощу. Так Що ВИ РОБИЛИ ПРОТЯГОМ РОКУ ,ДВОХ ,ТРЬОХ . А взагальному- це фiгня. Га*но- не тоне.
Ладо Показати IP 18 Жовтня 2012 10:08
Якби союз не побудував колодязів, колекторів, каналізацій, то б і того не було. ги ги. Нічого - головне бігати у вишиванці, говорити українською і славити хероїв упа.
Олександр Александрук Показати IP 18 Жовтня 2012 11:30
для нормального функціонування зливової каналізації, необхідно регулярно, 1-2 рази на рік очистити та промити колодязі та колектори методом гідродинамічної очистки. готові до співпраці, маємо необхідну техніку та кваліфіковані кадри.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus