USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Лучан вчили не шукати сенсу

2 Квітня 2014 08:16
Відповідь на питання «в чому сенс Ваших робіт?» зобразили луцькі митці.

Виставку картин художниць Небо Міріам, Марини Лактіонової, Людмили Бойчук та Анастасії Дуднік «З сенсом» презентували 1 квітня у галереї «Луцьк».

Ідея організації такої виставки була спільною у чотирьох авторів. У рамках виставки, що діятиме впродовж дев’яти днів, представили десяток картин та дві інсталяції.

Організатор виставки Небо Міріам зазначила, що нам не вистачає позитивного авангарду, повної відсутності правил, того, що зараз актуальне у європейському мистецтві. Отож, мисткині вирішили відкрити своє бачення сенсу. На думку художниці, сенсу немає, ми лише створюємо ілюзію, що він існує у мистецтві чи у житті. У трьох інших авторів, з її слів, інше бачення, а об’єднало їх те, що усі вони люблять все дивне та нестандартне.



«Це внутрішній портрет людини, яка у пошуку сенсу. У мене спочатку була задумка намалювати різні очі, які шукають сенс. Потім я почала хаотично усе розмазувати і зрозуміла, що виходить саме те, що я хотіла. Часто, коли я даю волю своїй музі, вона з’являється на полотні саме в такому образі, в якому я бачила. Тут є і перелякане створіння, і ще ненароджене, несформоване. Воно шукає сенс, а сенс - у ньому», - розповіла про свою картину Марина Лактіонова.



На думку Людмили Бойчук, сенс вигадує сама людина, адже перше питання, яке виникає, коли дивишся на картину – «що художник хотів сказати, в чому тут зміст?»

«Я часто кажу, що, коли людину вбивають, зникає сенс. Тут був мозок, який вигадував сенс, коли він зник, зник сенс. Я вважаю, що сенс – це привид, мов синій птах, який ми намагаємося віднайти у всьому, а насправді його немає, це просто ілюзія Ми вирішили пошуткувати над серйозним глобальним питанням»,- пояснила одну зі своїх робіт художниця.



«Ця інсталяція зроблена у вигляді куба, адже, якщо ти у пошуках сенсу, з якого боку ти не зазирнув би, всюди побачиш відображення. Можна поглянути на себе у неспотвореному чистому вигляді, але не побачити того, що хотів би. Фольга використана тому, що іноді бачиш лише заломлені хаотичні частинки. Катаркта означає, що у того, хто втікає від себе, спотворений погляд, тому марно шукати глибини у собі», - розповіла про інсталяцію з підписом «пошук марний Атлантид, втеча від себе – катаракта при погляді на світ» автор Анастасія Дуднік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Я Показати IP 2 Квітня 2014 09:51
БРЕД
Александр Показати IP 2 Квітня 2014 09:53
Принимая во внимание тот факт, что милые девушки не "пишут" свой "позитивный авангард" на домах и заборах, а также не просят у горсовета денег на краски, можно согласиться, что они занимаются общественно-бессмысленным трудом для приятного времяпровождения.
Emily Показати IP 2 Квітня 2014 10:10
який авангард? Це відмова від канонів мистецтва, а це що тут намальовано - не мистецто, це мазанина....чим тут пишатись? де естетика?
Miryk784 Показати IP 2 Квітня 2014 10:11
Дарма переведена фарба і холст.
Картина маслом Показати IP 2 Квітня 2014 10:19
Без 100 грам, як говориться......, але певно 100 грам замало буде
Лютик Показати IP 2 Квітня 2014 13:54
Ніхто з вас навіть не намагався зрозуміти суть виставки, тому що вам не цікаво, та і я впевнена , що і ніхто з вас нічого для міста за свої гроші не зробив.
Настя (одна з цих чо Показати IP 2 Квітня 2014 18:46
Суть і ЦІЛЬ ніразу не в техніці, не в прекрасності і майстерності виконання, а в посланні.Це ПОСИЛ ! Щоб помилувати око можна і шпалери гарні поклеїти - всі звикли що на виставці гарно, та крім фунціїї прекрасного, мистецтво і галереї це ще й спосіб контактувати з публікою! Чому всі завжди аналізують лише обкладинку?? Прийди, залізь собі в мозок і відчуй, любий глядач!
ЛЮДМИЛА БОЙЧУК Показати IP 3 Квітня 2014 09:00
ОЧІКУВАНИЙ ЄФЕКТ ВІД ВUСТАВКU ДОСЯГНЕНИЙ!!! ПРОБУДЖЕННЯ "ДРІМАЮЧОГО РОЗУМУ", БУРЯ ЄМОЦІЙ СУПРОТИВУ , 100-ПРОЦЕНТНИЙ КОНТАКТ З ГЛЯДАЧЕМ. БО ЗАЗВИЧАЙ ГЛЯДАЧЕВІ ВСЕРІВНО ЩО ДО МИТЦЯ І ДО ВСЬОГО СВІТУ ОКРІМ ТОГО ЩО У НЬОГО В КИШЕНІ ТА В КUШЦІ - ПОВНА РЕФЛЕКСІЯ БЕЗ ВЗАЄМОДІЇ З ОТОЧУЮЧИМ СВІТОМ, ВИХОДЯЧИ З ВИСТАВКИ БІЛЬШІСТЬ НЕ ПАМ"ЯТАЄ НАВІТЬ ІМЕНІ АВТОРА.
ЛЮДМИЛА БОЙЧУК Показати IP 6 Квітня 2014 15:24
ХОЧУ ПОДІЛИТИСЯ НАЙПРИЄМНІШИМ МОМЕНТОМ ЗА ЧАС ВИСТАВКИ: НА ПЕРЕГЛЯД ЗАХОДИЛИ ДІТКИ ВОСЬМИРІЧНОГО ВІКУ, СЕРЕД НИХ БУЛА ІЛЬЧУК АНАСТАСІЯ , МЕНЕ ДУЖЕ ВРАЗЛА ЇЇ МИТТЄВА ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ В ЧОМУ СЕНС. - У ВСЬОМУ! відповіла Настя. ЗАВЖДИ РЕЗОНАНС МІЖ ЛЮДЬМИ ВИКЛИКАЄ СХОЖІСТЬ . В СПОРІ НАРОДЖУЄТЬСЯ ІСТИНА ПРО СЕБЕ В ПЕРШУ ЧЕРГУ. Я БАГАТО ДЛЯ СЕБЕ ВЗЯЛА ІСТИН У ПРОЦЕСІ НАРОДЖЕННЯ ІДЕЇ ВИСТАВКИ І В ПРОЦЕСІ СПІЛКУВАННЯ З ЛЮДЬМИ "ПІД ВРАЖЕННЯМ", ЗА ЩО ВСІМ ДЯКУЮ.
ВАЛЕНТИНА Показати IP 11 Квітня 2014 11:37
Любой творческий человек, будь он артист, писатель, танцор, певец или просто наблюдатель, рассказывающий НАМ обо всём увиденном, имеет право называть себя художником. Потому что художник,– это творец, способный создать, выдернуть из всеобщего бессознательного нечто уникальное.
Грек Показати IP 14 Квітня 2014 21:35
интересный стиль - Art brut. а отрицание людей некрасивого и непонятного- это об отрицании в себе темной стороны.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus