USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани – переможці міжнародного конкурсу

11 Квітня 2014 13:07
Лучани стали переможцями Міжнародного фіналу ІХ Декламаторського конкурсу української поезії та прози у Любліні, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

4-5 березня у Любліні (Республіка Польща) відбувся Міжнародний фінал ІХ Декламаторського конкурсу української поезії та прози. Участь у фіналі взяли 32 лауреати конкурсів, що проходили у Любліні та Луцьку у березні цього року.

Україну представили 16 виконавців з Луцька та Рівного. Вони декламували твори польських літераторів Яна Корчака, Марії Конопницької, Віслави Шимборської, Адама Асника, Ізабели Філіпяк, Чеслава Мілоша та ін.

Польські декламатори озвучували поезію та прозу Дмитра Лазуткіна, Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Наталки Сняданко, Віктора Неборака.

Виступи учасників оцінювало журі в складі Богдана Задури (польський поет, прозаїк, перекладач, літературний критик), Мар’яна Каменського (польський театральний діяч, режисер) і української письменниці та перекладача Наталки Сняданко, з якою відбулась ще й літературна зустріч.

Серед учасників з України 1 місце виборола Вікторія Поліщук, 2 місце отримала Владислава Лазарева, 3 місце - Аліна Філюк.

Окремо відзначені виступи Олександра Ожеховського та Юлії Макарової.


Довідково: У Луцьку VІI Декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України відбувся 14 березня 2014 року у приміщенні

Палацу культури міста Луцька.


Захід відбувся під патронатом Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Беати Бживчи, Луцького міського голови Миколи Романюка та Президента Любліна Кшиштофа Жука.

Організатори конкурсу: товариство польської культури на Волині імені Тадеуша Костюшка, Волинський інститут економіки та менеджменту, Центр культури в Любліні, управління культури Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Pedro Показати IP 21 Квітня 2014 16:02
You're the one with the brains here. I'm wanthicg for your posts.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus