USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Горохівщині викарбували імена 202 місцевих борців за волю

25 Серпня 2016 16:14
У Підбереззі 25-річчя Незалежності України співпало з двома пам’ятними подіями – відкриттям меморіалу борцям за волю України, спорудженого з ініціативи Підберезівського сільського голови Віктора Коритка, та День села. Меморіал, на якому викарбували 202 імені місцевих борців за волю України, освятили декан Горохівського деканату УПЦ КП, настоятель і клірик Свято-Вознесенського храму отець Андрій Сидор і Валерій Братунь, настоятелі храмів сіл Підбереззя і Лемешева отець Василь Ревага і отець Ярослав Музичук.

Спогадами поділилися ветерани ОУН-УПА Петро Мартинюк і Павло Івчук. Письменник Андрій Криштальський, який багато років досліджував історію ОУН-УПА на теренах Горохівщини і написав про неї декілька книг, зазначив, що Підбереззя дало національно-визвольній боротьбі найбільше мужніх командирів і хоробрих вояків, пам’ять про яких вічно житиме в людських серцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
В.Сосюра Показати IP 27 Серпня 2016 10:49
Любіть Україну, як сонце, любіть, як вітер, і трави, і води… В годину щасливу і в радості мить, любіть у годину негоди. Для нас вона в світі єдина, одна в просторів солодкому чарі… Вона у зірках, і у вербах вона, і в кожному серця ударі, у квітці, в пташині, в електровогнях, у пісні у кожній, у думі, в дитячий усмішці, в дівочих очах і в стягів багряному шумі…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus