USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

До бюджету Волині затвердили зміни

23 Листопада 2017 13:50
Майже 40 мільйонів гривень розподілили в обласному бюджеті. Це кошти, які надійшли від перевиконання бюджету за 11 місяців цього року.

Про це йшлося під час засідання чергової сесії Волинської обласної ради.

На розгляд запропонували варіант розподілу кошів від облдержадміністрації.

Із приводу пропозиції облдержадміністрації Михайло Імберовський зауважив, що, розподіляючи бюджет, чимало коштів доводиться виділяти на захищені статті, що говорить про негативну роботу виконавчої гілки влади.

«Як член бюджетної комісії я стурбований щодо використання коштів громади. Протягом 2017 року склалася негативна тенденція коли гроші виділяємо на захищені статті. Зокрема на зарплати, стипендії, оплату комунпослуг, а це свідчить про неякісну роботу розпорядників коштів. Тому варто організувати бюджетні слухання», – зауважив депутат.

Тому більшість депутатів пропозицію ОДА не підтримала.

Із цього приводу голова обласної ради Ігор Палиця зауважив, що за кожну копійку потрібно звітувати, а похапцем нічого приймати не будуть.

Відтак, депутатам запропонували варіант змін до бюджету, який напрацювала профільна комісія Волиньради.

Зокрема, йшлося про те, що гроші від перевиконання бюджету Волині планують розподілити на найнагальніші потреби. Зокрема, депутати облради запропонували більше звернути увагу на ОТГ. Так, 9 мільйонів гривень хочуть спрямувати на розвиток інфраструктури в ОТГ, районах та передбачити кошти на вирішення нагальних проблем у соціальній сфері.

Під час дискусій зауважили, що під час бюджетної комісії від депутатів була пропозиція підтримати волейбольний клуб «Олюртранс», але для цього кошти наразі не закладені. Тому депутати наголосили, що фінансування таки варто виділити. Зміни присутні підтримали.

Із розподілом коштів можна ознайомитися ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus