USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцька епопея з конкурсами на маршрутні перевезення нарешті закінчилась

23 Квітня 2014 13:22
Виконком Луцької міської ради обіцяє більше не судитися з перевізниками через конкурси на перевезення.

Про затвердження результатів конкурсів на перевезення пасажирів за автобусними маршрутами загального користування у Луцьку № 31 та № 47 розмовляли під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 23 квітня.

Так, начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк зауважив, що офіційних скарг від лучан до відділу не надходило, однак були усні звернення. З його слів, 22 червня 2011 року оголосили первинний конкурс серед перевізників на маршрут № 31. Тоді перше місце виграло луцьке підприємство електротранспорту. Утім, 27 липня 2012 року договір з ЛПЕ розірвали, оскільки на підприємстві проігнорували вимоги стосовно встановлення GPS-навігаторів та виплати заборгованості з заробітної плати працівникам.
Серед охочих на ці маршрути було й луцьке підприємство «Санрайз», яке неодноразово судилося з міськрадою через маршрут № 47 та № 31.
Голова федерації автоперевізників області Ігор Семініхін стверджує, що йконкурс провели, порушуючи законодавчі норми.
Однак Анатолій Миронюк зауважив, що дати проведення конкурсу ніхто не змінював.«Ми провели засідання конкурсного комітету 16 квітня цього року, та хіба ми змінювали дату проведення конкурсу? В жодному разі. Я не бачу жодних порушень. Якщо у вас є інше бачення – то це ваше право. Але аргументуйте його з посиланням на статті законодавства», - звернувся він до головного автоперевізника області.

На це той відповів, що вже вдосталь насудився з міськрадою. Утім, є порядок проведення конкурсу, затверджений кабміном. Там чітко обговорений порядок проведення цих конкурсів. На його думку, повинен стартувати абсолютно новий конкурс, де всі учасники мають подати заявку в 30-денний термін. Він вважає, що підприємство «Автомотосервіс», що виграло цей конкурс 3 роки тому, не можна затверджувати переможцем, адже це – порушення закону.

Однак, коли дискусії зайшли надто далеко, Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що виконком – це не мітинг: «Задали запитання – отримали відповідь. Крапка. Ми з вами живемо в одному місті, тож давайте будемо взаємовічливими. Якщо не правий начальник управління транспортного відділу, він буде притягнутий до відповідальності. Це останній тяжкий процес судів за цими маршрутами. Судові війні закриті», - зауважив він.
Зі слів очільника міста, лише у Львіському апеляційному суді по цій справі було 48 проваджень. Тож, міська рада займалася судовими тяганинами, які ні до чого не призводили. На його думку, все має бути «по-максимуму просто» - три порушення протягом року – договір розривається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2014 14:06
Пан Миронюк, хоча і на вид порядна людина, але наводячи підстави не згадує і не доводить до громади міста всієї правди по даному питанню! Явно пограбували ЛПЕ, забрали у цього бідного нещасного підприємства майже 800 тис.грн. чистого доходу в рік! При зменьшені доходів від перевезень тролейбусами, автобусами в даний час втрата таких сум коштів для депо при постійному збільшені боргу по зарплаті - це удар по кришці труни. Ганьба керівництву депо (здали маршрути), міській раді, приватному перевізнику!
лучанка до Лучанин Показати IP 23 Квітня 2014 19:00
Взагалі незрозумілий коментар! Або навчіться ставити розділові знаки, або доводьте свою думку до логічного завершення. Або ж не залишайте "дивний" коментар! Розумник!!! До речі, "ганьба" кричать лише невдахи. Очевидно, Ви і є типовим невдахою!
Дістало Показати IP 23 Квітня 2014 21:20
Байдуже хто виграв, але те, що 31 маршрут ходить препаршиво - це факт. Для перших рейсів поняття графіку відсутнє, їдуть мов плентаються, водії, хами - ще ті, тричі дзвонила в міську раду, а результату нуль.
Пасажир Показати IP 23 Квітня 2014 23:53
Вони не можуть дати ради збитковому ЛПЕ, при цьому відміняють маршрут №4 на дачі с. Промінь. Маршрутки вторік їздили переповнені, був дохід. Цього року все відмінили, питається для чого? Або пустіть "четвірку" на масив "Калина", або силою запхайте того Романюка в Промінську маршрутку №201, хай проїдеться. Бо сам добровільно не поїде, люди на дачі їдуть з граблями і лопатами... Вони судяться, не можуть поділити, щоб вас вже ділило і возило маршрутками на роботу в час пік.
Ирен Показати IP 24 Квітня 2014 10:39
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus