USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Облспоживспілка виграла «війну» за «Варшавський» ринок

18 Червня 2014 18:29
Долю протистояння між підприємцями Завокзального ринку та їх орендарем – облспоживспілкою - вирішила тимчасова спеціальна комісія: значних порушень не виявили.

Нагадаємо, в лютому підприємці вимагали від міськради припинення договору з облспоживспілкою й свого домоглися. Через два місяці інші підприємці цього ж ринку пікетували Луцькраду, аби скасувати рішення про припинення договору оренди землі із облспоживспілкою. З цього приводу створили спеціальну комісію для вивчення конфлікту.

Питання обговорили під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 18-го червня.

Зокрема голова спеціальної комісії для врегулювання конфлікту між підприємцями й облспоживспілкою Тарас Яковлев доповів про результати аналізу.

«Там був конфлікт інтересів: підприємцям пропонували зменшити свої контейнери, щоб зробити проїзд для пожежних машин - так вимагали надзвичайники. Однак окремі бізнесмени не хотіли йти на компроміс, через що і виникла суперечка», - пояснює Тарас Яковлев.

Зауважимо, комісія для вивчення питання про облспоживспілку складалася з 15 чоловік - це представники влади, профільних управлінь міськради, підприємці й представники громади громадських активістів міста.

Згідно з їх протоколом, комісії з питання вивчення ситуації щодо можливих систематичних порушень спілкою державних стандартів, норм та правил, а також умов договору оренди від 12-го червня 2014-го року суттєвих відхилень не виявила.

Короткий зміст висновків: «Комісія вирішила, що систематичних порушень облспоживспілкою не було. Також вона рекомендувала сесії Луцької міської ради, яка відбудеться 25-го червня 2014-го року, відмінити рішення про припинення договору з облспоживспілкою».
Щодо роботи облспоживспілки сьогодні, депутат міської ради Євген Ткачук поінформував, що між орендарем і підприємцями ринку укладено більше тисячі договорів до 2031-го року зі сталою ціною за квадратний метр - 60 гривень. Та додав, що це найнижча ціна оренди квадратного метра по місту.
Після цього у депутатів одразу виникли питання, мовляв, яка доля з цих 60 гривень належить міськраді.

Точну цифру Тарас Яковлев не зміг назвати, однак пояснив, що облспоживспілка щомісяця сплачує у бюджет міста 350 тисяч гривень.

Також він запевнив, що облспоживспілка – найкращий варіант обслуговування Завокзального ринку. Адже, якщо відати підприємців в комунальні руки, то виникне проблема з інфраструктурою, бо вона має на цій території нерухомі об’єкти.

«Крапку над «і» у спірному питанні мають поставити депутати під час чергової сесії вже цього місяця.

Зауважимо, на Завокзальному ринку працює тисяча 800 підприємців, територія - 6 гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ntn Показати IP 18 Червня 2014 23:16
Так, все-таки, скільки поступає грошей від ринку в Завокзальний і порввняйте з тим скільки поступає в міськраду. Потрібно віддати належне Романюку. За всі магазини, що скупив для приватбанку , відпрацьовує чесно . А як на рахунок того, що на ринку переважна більшість не малих архітектурних форм, а побудовані споруди? А їх треба оформити у власність господарям і віддати їм ту землю, на яких вони стоять.Чи може це вже власність ринку? Треба земельний і архітектурний та деякі інші відділи в суд подати, якщо вони не знайшли таких порушень. А Ткачуку не стидно,що він робить, скільки можна так нагліти? Так за що ж молоді хлопці голови свої положили? Навіщо був Майдан?Горгут,кандиба, і їх гадьониші, ще й Романюк з своїми- покайтесь поки не пізно. Страшний суд буде.
Ася Показати IP 19 Червня 2014 01:07
Я знаю, що Коля роздав гроші членам комісії за "правильне" рішення, які в свою чергу йому виділив Горгут. А комісія ця - не більше ніж фарс для лошні.
Знаючий Показати IP 19 Червня 2014 09:39
Облспоживспілка, це як стара пухлина, що своїми корнями в'їлася в тіло держави. Всі, хто там сидять - це дармоїди, які живуть зараз переважно за рахунок здачі в оренду майна, що по своїй фізичній природі дісталося їм за рахунок монопольного становища, створеного державою ще з совітських часів. Навіть землю, і ту використовують для цих же цілей, здаючи її в суборенду і тому мають ще на цьому й тіньову "маржу". Тому і мають різні Горгути можливість купити державних чиновників різного рівня, використовуючи для цього різні схеми - відпродажу "потрібним" задешево майна до прямих "інвестицій" в карман окремо взятого посадовця. А комисія, це так, туман людям в очі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus