USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Падіння євро зашкодить українському експорту, - Тігіпко

24 Травня 2010 15:21
Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко вважає, що падіння курсу євро може негативно вплинути на експортно-орієнтовані галузі української економіки.
Про це він заявив у неділю в інтерв'ю каналу «1+1» – пише «Українська правда» .
«У мене немає великого оптимізму в цьому питанні», - відзначив Тігіпко.
При цьому він підкреслив, що це його особиста думка.
«Я змушений говорити про те, що і для України це може бути досить серйозним випробуванням. Якщо зменшиться економічне зростання зони євро, це, безумовно, вплине на ціни на метал. А це для нас надзвичайно погано. Це відразу може призвести до ланцюгової реакції у інших галузях, і не тільки щодо металу ми можемо отримати зниження попиту», - сказав він.
Відповідаючи на питання, чи позначиться це якось на пересічних українцях, віце-прем'єр сказав: «Завдання влади саме в тому, щоб пересічні українці цього не відчули».
Як відомо, країни Європи переживають важку економічну кризу.
Раніше Євросоюз погодив сміливий план на суму 750 млрд. євро, спрямований на те, щоб зупинити боргову кризу, яка почалася в Греції і загрожує стабільності фінансових ринків в усьому світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus