USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Після Романюка можна бути мером, ‒ Чернецький

25 Травня 2012 16:44
Бюджет Луцька у першому кварталі цього року за доходами виконано на 103,4%. І хоч за витратами спостерігається недовиконання, голова бюджетної комісії міськради Олег Чернецький каже, що за позитивні тенденції щодо наповнення бюджету й витрачання коштів міської скарбниці слід дякувати ефективним управлінським діям міського голови Миколи Романюка.

Про це він повідомив під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25 травня.

Як і раніше, приблизно 80% міської скарбниці становлять надходження від сплати податку з доходів фізичних осіб, ‒ розповіла начальник управління бюджету та фінансів Луцької міськради Лілія Єлова.
Вона відзначила, що найбільше надходжень від сплати цього податку забезпечують бюджетні установи, а також такі потужні підприємства, як ВАТ «СКФ Україна», Луцький ремонтний завод «МОТОР», ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536».

Посадовець також виокремила основні позитивні зміни першого кварталу цього року, що дали змогу поліпшити показники виконання бюджету. Насамперед, за її словами, слід відзначити той факт, що «Західінкомбанк» повернув місту понад 1 мільйона 700 тисяч гривень депозиту. Також Лілія Єлова відзначила, що збільшилися надходження від сплати податку з доходів фізичних осіб та плата за землю.

Водночас головний фінансист міста зауважила, що є й чинники, які негативно впливають на показники виконання бюджету. Мова про те, що з початку року місту довелося віддати 8 мільйонів гривень боргів. Між тим влада знову позичає гроші на виплату зарплат та інші «захищені» статті, ‒ констатує Єлова.

Голова бюджетної комісії Олег Чернецький запевняв колег-депутатів, що за позитивні тенденції щодо наповнення бюджету й витрачання коштів міської скарбниці слід дякувати ефективним управлінським діям міського голови Миколи Романюка. «Ми після пана Шиби маємо багато маленьких проблем…а після Романюка можна бути мером», ‒ відзначив Чернецький.

Щоправда, не всі члени комісії розділили таку думку. Так, Юрій Корольчук дорікнув, що влада зовсім не допомогла з початку року підприємцям і підприємствам, аби тим легше працювалося.

Зрештою, члени комісії все ж рекомендували міській раді під час чергової сесії взяти до уваги звіт про виконання бюджету міста за перший квартал 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
баба Текля Показати IP 26 Травня 2012 17:01
Впродовж багатьох років влада демонструє свою десакралізацію і наводить приклади, що біля керма держави (області, міста, села, міської вбиральні), можуть стояти не просто непідготовлені люди, а (як би легше сказати), зовсім невідомі персонажі. Звичайно, ті, які мають гроші. Гроші мають свій вимір: від купівлі нужника до купівлі посади голови міста.
Наташа Показати IP 27 Травня 2012 09:52
Рада, що в нас такий мер. М.Я. - The BEST.
Лучанин Показати IP 27 Травня 2012 10:06
Виконання бюджету виконуе не мiський голова, I не голова бюджетноi комiсii. А саме цiкаве, що податком з доходiв фiзичних осiб бiльше всiх надходить коштiв вiд бюджетних установ. А всi решта в конвентах виплачують зарплату.
Лучанин Показати IP 27 Травня 2012 10:12
Виконання бюджету виконуе не мiський голова, I не голова бюджетноi комiсii. А саме цiкаве, що податком з доходiв фiзичних осiб бiльше всiх надходить коштiв вiд бюджетних установ. А всi решта в конвентах виплачують зарплату.
Лучеськ Показати IP 27 Травня 2012 21:53
Цікавий піар і досить несподіваний від Чернецького Романюку (а у політичному вимірі від "свободівця" "регіоналу ")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus