USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податківці допитують директорів фірм із «чорного списку»

28 Квітня 2010 15:43
Волинські податківці в рамках операції «Бюджет» щоденно заслуховують керівників ризикових підприємств, - інформує прес-служба обласної ДПА.

До переліку ризикових на Волині потрапило 56 підприємств. Податківці мають усі підстави, щоб робити висновки про ймовірну мінімізацію ними сплати податків та участь у «тіньових» схемах ухилення від оподаткування.

Подаючи податкову звітність, ці підприємства штучно нарощують податковий кредит, декларують до відшкодування необґрунтовано значні суми ПДВ. Або ж звітуються про сумнівні господарські операції та користуються послугами фіктивних фірм-транзитерів.

До речі, у групі підвищеного ризику виявилося чимало відомих волинських фірм.

Щоб виправити ситуацію, а відтак збільшити сплату податків до держбюджету, ДПА в області щоденно заслуховує керівників і власників підприємств ризикової групи на спеціальних засіданнях.

Знати чітку картину діяльності підприємства з тим, щоб адекватно оцінити можливості по сплаті належних платежів до бюджету – одне з першочергових завдань, які ставлять перед собою податківці, запрошуючи на засідання робочої групи керівників та власників досить часто потужних волинських суб’єктів господарювання.

Як засвідчили заслуховування представників перших десяти СГД, аргументи податківців щодо недостатнього рівня податкової віддачі цих підприємств групи ризику – цілком обґрунтовані.

Натомість, керівники бізнес-структур, не вагаючись, пояснюють такий стан справ негативними економічними тенденціями. Тим не менше, не ставлять під сумнів достовірність інформації податкових органів стосовно схем ухилення. Та погоджуються з тим, що варто підвищувати рівень спати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 28 Квітня 2010 15:51
коли вони допитають уряд,бо не повертають ПДВ ?
FUX Показати IP 28 Квітня 2010 16:17
на одну корову - десять доярок коровы кончаться, доить будут друг друга...
ще платник Показати IP 28 Квітня 2010 22:01
а тих, що платять пдв, просять ще й авансом закинуть наперед ... з вас не убуде, такі ось аргументи. ПОРА ТІКАТИ У ГЛИБОКУ ТІНЬ!!! Тоді геть перестану платити!!!
vsc Показати IP 29 Квітня 2010 10:18
А что можно было ожидать от премьера Коли Пахло? Только усиления пресса на средний и малый бизнес. Своим устаревшим промышленным гигантам они сделают льготы, еще и денег подкинут. А с нас будут драть три шкуры.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus