USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Цигарки – найбільш контрабандний товар на Волині

17 Липня 2015 11:26
Найчастіше предметом порушення митних правил на Волині стають цигарки. Про це повідомляє Волинська митниця ДФС.

Так, при вивезенні за межі України до Польщі найбільш типовими предметами правопорушень є цигарки, які фізичні особи переміщують з приховуванням від митного контролю у конструктивних порожнинах та у спеціально виготовлених тайниках транспортних засобів.

Зокрема, з початку року волинські митники припинили 395 спроб незаконного переміщення тютюнових виробів, з обігу вилучено 174 986 пачок цигарок вартістю 2 068 400 гривень.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що біля Луцька, в селі Промінь, впав літак-«кукурузник», завантажений контрабандними білоруськими цигарками.

Пізніше рятувальники прокоментували надзвичайну подію.

Минулого ж року у жовтні подібна авіакатастрофа сталася біля села Скулин Ковельського району. Тоді сам літак, ніби розламався надвоє, а навкруги стояли ящики цигарок білоруської марки.

Також в зоні діяльності Волинської митниці ДФС її працівники фіксували непоодинокі випадки незаконного вивезення за межі території дорогоцінного каміння органогенного утворення – бурштину.

У І півріччі 2015 року волинські митники склали 10 протоколів, у яких предметами правопорушення є бурштин. Як наслідок, вилучено 117,07 кілограма каміння вартістю 5 118 816 гривень.

При ввезенні на територію України найчастіше порушення митних правил фіксують під час переміщення продуктів харчування, автозапчастини, побутової техніки, будматеріалів, товарів легкої промисловості.

До слова, загалом у І півріччі 2015 року оперативні працівники Волинської митниці запровадили 822 справи про порушення митних правил на суму 20,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кульчинський патріот Показати IP 17 Липня 2015 11:33
Літаками перевозять цигарки рідні митників або під їхнім чутким керівництвом. Вони і тільки вони знають як коли і де перевозити...
123 Показати IP 17 Липня 2015 14:55
Працівники фіскальноі службии які займають високі посади у Луцьку теж причетні до контрабанди цигарок ,але прокуратура ніби нічого не бачить вони теж отримують свій кусок з цього бізнесу. Де првий сектор??? А П С з простих людей які везуть по дві пачки будуть збирати дань на кордоні а тих хто заробляе сотнями тисяч доларів не бачать!!!! Ви знайдіть хто привозить в Украіну і контролюе цей бізнес а не пишете що люди вивозять!!!! Слава Украіні!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus